Xiang Lang

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaXiang Lang
Biografia
Naixementsegle II Modifica el valor a Wikidata
Yicheng (Xina) Modifica el valor a Wikidata
Mort247 Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciópolític Modifica el valor a Wikidata
Xiang Lang
Xinès tradicional:向朗
Xinès simplificat:向朗
En aquest nom xinès, el cognom és Xiang.

Xiang Lang (mort el 247 EC), nom estilitzat Juda (巨達), va ser un vassall de Liu Bei de Shu Han i l'oncle de Xiang Chong. En un principi va donar suport a Liu Biao, però s'uní a Liu Bei després de la mort d'aquell. Durant la batalla de Chengdu, quan Zhuge Liang va partir a reforçar a Liu Bei, Xiang Lang es quedà en posicions endarrerides amb Guan Yu per protegir Jing. Històricament fou aprenent de Sima Hui, i amic de Xu Shu i Pang Tong.

Biografia[modifica]

Xiang era un nadiu de Yicheng a Xiangyang, on va passar els seus anys de joventut.[1] Més tard seria fet Cacic de Linju per Liu Biao. Quan Liu Biao va faltar, ell va anar a servir a Liu Bei. Després que Liu Bei conquerí les terres al sud del Iang-Tsé, ell designà a Xiang d'estar a càrrec dels assumptes militars i civils dels quatre comtats de Zigui, Yidao, Mushan, i Yiling. Una vegada que les terres de Shu van ser capturades, Xiang Lang va esdevenir Gran Administrador del Ba Oest (Baxi), abans de ser traslladat a Zangke i d'allí a Fangling. Ell va esdevenir el Coronel de la Infanteria quan Liu Shan va ascendir al tron, i va substituir a Wang Lian com el Secretari Cap designat per l'Oficina del Primer Ministre. Durant l'expedició del sud del primer ministre Zhuge Liang, Xiang es va quedar enrere per ocupar-se dels assumptes de la rereguarda, i al 5è any del Jianxing (227 EC), ell va seguir Zhuge Liang a Hanzhong.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. Les anotacions de Pei Songzhi en el Registres dels Tres Regnes afirmen sobre Xiangyang Ji que allí Xiang durant la seva joventut estudiaria sota la direcció de Sima Decao (Sima Hui). Estant a Xiangyang va ser amic proper de Xu Yuanzhi (Xu Shu), Han Degao, i Pang Shiyuan (Pang Tong). Chen Shou. Pei Songzhi (ed.). 三國志 [Registres dels Tres Regnes]. Taibei: Dingwen Printing, 1977. 

Enllaços externs[modifica]