Yuri Makoveychuk

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaYuri Makoveychuk
Nom original(uk) Юрій Маковейчук Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement1961 Modifica el valor a Wikidata (62/63 anys)
Kíiv (Ucraïna) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióEscola Estatal d'Art Xevtxenko Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciópintor, cineasta, animador, dissenyador de producció Modifica el valor a Wikidata

IMDB: nm1940537 Modifica el valor a Wikidata

Yuri Makoveychuk (ucraïnès: Юрій Маковейчук) (Kíiv, 1961) és un artista-pintor i cineasta que treballa en el rar camp de l'animació de maniquins.

Biografia[modifica]

Makoveychuk va néixer a Kíev, Ucraïna, el 1961. El 1990 es va traslladar a Filadèlfia i més tard a la ciutat de Nova York. Va estudiar art a l'Escola Estatal d'Art Xevtxenko de Kíev (els seus companys també incloïen Roman Turovsky i Alina Panova). Va continuar els seus estudis d'art a l'Acadèmia d'Art Estatal de Kíev (BFA) i a l'Institut d'Art de Filadèlfia (MFA).

Carrera professional[modifica]

Pintura[modifica]

Cinema[modifica]

Makoveychuk va produir dos llargmetratges d'animació, Radioman (1999) i The Institute (2003). Radioman va guanyar el premi del Festival d'animació de Parma.

Escenografia[modifica]

Makoveychuk va participar (en qualitat de dissenyador de producció) en nombroses produccions de cinema independent i televisió a Europa, sobretot la pel·lícula noruega Icekiss del 2008, així com en Three Mosqueteers i Twelve Chairs.[2] També va participar en la realització dels decorats per a les actuacions de Maria Burmaka i Verka Serdyuchka.[3][2] També ha estat actiu com a artista escènic (Great Expectations, Godzilla, As Good As It Gets, i DeviI's Advocate, entre d'altres).

Filmografia[modifica]

  • Radioman (1999)
  • The Institute (2003)

Refereències[modifica]