Zuzu Angel (pel·lícula)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaZuzu Angel
Fitxa
DireccióSérgio Rezende Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
Director artísticMarcos Flaksman Modifica el valor a Wikidata
GuióSérgio Rezende i Marcos Bernstein Modifica el valor a Wikidata
MúsicaCristovão Bastos Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeMarcelo Moraes Modifica el valor a Wikidata
ProductoraGlobo Filmes Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenBrasil Modifica el valor a Wikidata
Estrena27 juliol 2006 Modifica el valor a Wikidata
Durada100 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalportuguès Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gèneredrama Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióRio de Janeiro Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0481254 Filmaffinity: 789437 Allocine: 124850 Letterboxd: zuzu-angel Allmovie: v472968 TMDB.org: 73169 Modifica el valor a Wikidata

Zuzu Angel és una pel·lícula dramàtica i biogràfica brasilera de 2006 dirigida per Sérgio Rezende i protagonitzada per Patrícia Pillar, Daniel de Oliveira, Camilo Bevilacqua, Luana Piovani i Leandra Leal. La producció de cinema és de Joaquim Vaz de Carvalho, la producció executiva de Heloísa Rezende, la banda sonora de Cristóvão Bastos, la direcció de fotografia de Pedro Farkas, la direcció de producció de Laís Chamma i Mílton Pimenta, direcció d'art de Marcos Flaksman, vestuari de Kika Lopes i edició de Marcelo Moraes.[1]

Zuzu Angel va ser una dissenyadora de moda brasilera, mare de l'activista polític Stuart Angel Jones i de la periodista Hildegard Angel. Zuzu va fer torturar i assassinar el seu fill per la Dictadura Militar Brasilera. Entre els anys 60 i 70, Stuart Jones, fill de Zuzu i aleshores estudiant d'economia, es va unir a les organitzacions clandestines que van lluitar contra la dictadura militar.

Sinopsi[modifica]

La dissenyadora Zuzu Angel, fins aleshores apolítica, veu com la el seu fill és assassinat durant la dictadura militar brasilera. A partir d'aquí, Zuzu entra en una guerra contra el règim per la recuperació del cos del seu fill, fins i tot implicant els Estats Units, país del seu ex-marit i pare de Stuart. La recerca d'explicacions de Zuzu, dels culpables i del cos del seu fill només va acabar amb la seva mort, que es va produir a primera hora del 14 d'abril de 1976, en un accident de trànsit a Estrada da Gávea.

Una setmana abans de l'accident, Zuzu havia deixat a casa de Chico Buarque de Hollanda un document que s'hauria de publicar si li passava alguna cosa, en el qual escrivia:. "Si surto morta, per accident o d'una altra manera, hauria estat obra dels assassins del meu estimat fill".

Repartiment[modifica]

Nominacions i premis[modifica]

A nivell internacional només fou nominada a la Piràmide d'or del Festival Internacional de Cinema del Caire de 2006,[2][3] i a nivell interior, al Grande Prêmio do Cinema Brasileiro del 2008 va guanyar el premi al millor vestuari[4] i al Prêmio Contigo Cinema de 2007 el premi al millor actor secundari i al millor vestuari.

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]