Discussió:Dipnous

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Discussió:Dipnou)

-os no sembla una terminació llatina. No hauria de ser "Dipnoi"? Llull · (vostè dirà) 21:06, 24 mar 2006 (UTC)

Tant al GREC com a la Salvat venen per "Dipnou". Llull · (vostè dirà) 21:19, 24 mar 2006 (UTC)

És possible[modifica]

En anglès i altres idiomes, si se'ls anomena dipnoi. En català i en castellà la veritat és que no ho sé ni he sentit mai anomenarlo's dipnoi, però com a coneixedor del tema que crec que soc sempre n'he sentit a parlar en el nostre idioma coma "dipnoos".

Tens bibliografia? en català jo ho estic trobant dipnou. Suposo que dipnoi' és la forma plural de dipnous aplicable degut a què és un grup. Llull · (vostè dirà) 21:56, 24 mar 2006 (UTC)

Tens raó. Ara ho he buscat i també he trobat dipnou. No sé per què li devia dir dipnoos... Devia ser el professor que ens ho va inculcar... Em sembla que toca cambiar-ho.

Ordres o famílies[modifica]

El que al text es posa com a ordres, a la infotaula són famílies. Tot i que el text ja diu que és un tema controvertit, s'hauria d'unificar el criteri.--Pere prlpz (disc.) 10:39, 12 oct 2012 (CEST)[respon]

@Pere prlpz: Les famílies que surten a la infotaula són ordres, i en realitat els dipnous formen una subclasse de sarcopterigis i no pas un ordre com deia la infotaula. Ja ho he corregit. Sng (disc.) 21:02, 22 ago 2017 (CEST)[respon]

Noms comuns en català[modifica]

D'acord amb el Viquiprojecte:Noms comuns d'espècies, faig la següent proposta. Per tal de no haver d'anar fent propostes individuals, faig aquesta proposta dels rangs inferiors d'aquesta Subclasse fins al rang d'Ordre.

Rang Nom científic Nom comú proposat Comentaris
Ordre Ceratodontiformes Ceratodontiforme
Ordre Lepidosireniformes Lepidosireniforme

Sng (disc.) 21:07, 22 ago 2017 (CEST)[respon]