Portada

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Benvinguts a la Viquipèdia, l'enciclopèdia de contingut lliure que tothom pot millorar.

Aquesta edició va començar el 16 de març del 2001 i ja tenim 462.373 articles.

Encara no hi heu col·laborat? Llanceu-vos-hi!

Article del dia
Wikibar.png

Got de llet

La llet és un líquid blanquinós i opac produït per la secreció de les glàndules mamàries de les femelles dels mamífers (incloent-hi els monotremes, tot i mancar de mamelles definides). Aquesta capacitat secretora és una de les característiques que defineixen els mamífers.

La llet és la matèria primera amb què s'elaboren nombrosos productes lactis, com ara la mantega, el formatge o el iogurt, entre altres. És molt habitual l'ús dels derivats de la llet en la indústria agroalimentària, química i farmacèutica, en productes com ara la llet condensada, la llet en pols, la caseïna o la lactosa. La llet de vaca s'utilitza també en l'alimentació dels animals. Es compon principalment d'aigua, ions (sal, minerals i calci), carbohidrats (lactosa), matèria grassa i proteïnes.

Actualitat
Wikibar.png
Curiositats
Wikibar.png
Curiositats

Sabíeu que...

  • ...hi ha hagut més de 20 Papes de Roma que van adoptar Joan com a nom de pontificat, però mai no n'ha existit cap que es digués Joan XX?
  • ...Bill Gates és la persona més rica del món i que el juny de 2006 hom li calculava una fortuna de 46.000 milions de dòlars, és a dir, uns 36.800 milions d'euros (més de 6 bilions de les antigues pessetes)?
Efemèrides
Wikibar.png

24 de maig: Festa a Puig-reig i a Sant Vicenç de Castellet

Nicolau Copèrnic.

Dies recents: 23 de maig22 de maig21 de maig

Imatge del dia
Wikibar.png

Museo del Bicentenario - Urna electoral de 1916.jpg
Urna electoral utilitzada en les eleccions presidencials argentines de 1916, les primeres al país amb sufragi universal masculí i secret. Va guanyar Hipólito Yrigoyen.

Més imatges seleccionades - Arxiu

Altres projectes
Wikibar.png

Llista completa · Coordinació multilingüe