Viquipèdia:Portal

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Benvinguts al portal viquipedista
Informació sobre projectes en curs, polítiques d'edició wiki i tasques pendents de resoldre.

Encara no sou viquipedistes?
Creeu un compte

Documentació i ajuda

Informació bàsica

La Viquipèdia és una enciclopèdia en línia en la qual molts dels seus propis lectors hi col·laboren en la seva elaboració, de manera desinteressada. Per col·laborar amb el projecte, creeu-vos un compte d'usuari, llegiu la benvinguda o mireu aquest aquests vídeos sobre com editar la Viquipèdia. Teniu dubtes? Deixeu-nos un missatge!

Principis i recomanacions

La Viquipèdia té una sèrie de polítiques i normes amb el propòsit d'assegurar l'objectiu de crear una enciclopèdia lliure i fiable. Hi ha cinc pilars que són fonamentals, com a principis comuns a tots els projectes:

No obstant això, cal seguir el sentit comú donant preferència a l'esperit més que la lletra i ignorant-les si entren en conflicte amb l'objectiu bàsic. Encoratgem als nous col·laboradors que siguin agosarats, confiant en la bona fe i l'acceptació del consens. Al menú de la dreta podreu veure totes les polítiques d'us i el llibre d'estil.

Progrés i estadístiques

La Viquipèdia en català en xifres:

contingut
745.878 articles
775 articles de qualitat
16,2 milions de pàgines vistes mensuals (des. 2018, -16% intermensual, +18% interanual)
20a versió segons nombre d'articles (rànquing)

comunitat
1.339 viquipedistes actius

Altres

Projectes germans

ViccionariViquillibresViquinotíciesViquiditesViquiversitat (en anglès)ViquitextsMetaViquiespècies (en anglès)WikidataWikimedia CommonsWikivoyage (en anglès)

Manteniment: Tasques pendents

A continuació trobareu alguns articles per:

Nota: la categoria Articles per millorar agrupa totes les categories de manteniment. Les llistes són actualitzades diàriament per un robot.

Articles demanats  · Petició d'imatges

Avaluació d'articles

Per tal que un article esdevingui de qualitat (AdQ), ha d'ésser analitzat i valorat en els apartats de llengua (ortografia i redacció), completesa del contingut, referències i verificabilitat de la informació, estructura i neutralitat. Llavors ha de superar una avaluació per la comunitat i posteriorment una votació sobre la distinció que mereix. Participeu-hi!


Darreres propostes resoltes
  1. Ghost of Tsushima, proposat per Mbosch. Aprovat el 18 de desembre de 2023. Qualitat
  2. Vicenta Agustín i Espert, proposat per Xavier Dengra. Aprovat el 18 de desembre de 2023. Bo
  3. The Beatles, proposat per Brunnaiz. Distinció retirada el 12 de desembre de 2023.
  4. Lliga de Delos, proposat per Xavier Dengra. Aprovat el 10 de novembre de 2023. Qualitat

llista completa

Consell del dia

« Si teniu alguna consulta general a fer a ningú en concret, la podeu fer a la taverna de la Viquipèdia. »


Participeu-hi!

Grup de Joves

El Grup de Joves és una iniciativa per agrupar, acollir i fer caliu entre el sector més jove de viquipedistes en català. Ens trobem, ens ajudem entre nosaltres, i fem petar la xerrada per reflexionar sobre el voluntariat i el coneixement lliure en la nostra llengua. Participa-hi!

Coordinació

Pàgina de coordinació general per a concursos i viquiprojectes.

Agenda


Març

Maig

  • Dijous 9: taller de viquipèdia a la programació trimestral de Torre Barrina, a l'Hospitalet de Llobregat. Amb els següents objectius: donar a conèixer el nostre projecte i el món de la viquipèdia, formar en la edició i oferir la possibilitat d'entrar al club.

Presa de decisions

A la Viquipèdia els acords s'obtenen mitjançant consens. Us encoratgem a dir la vostra opinió en les Preses de decisions en curs:
No hi ha cap presa de decisions oberta actualment.

Consell lingüístic del dia

« És important saber utilitzar els pronoms febles correctament. Per exemple: «dona els abrics als seus amics» → «els els dona» i no pas «els hi dona». »

Suport als projectes

La fundació internacional

La Fundació Wikimedia (Wikimedia Foundation, en anglès) és una fundació sense ànim de lucre que és propietària dels noms i dels logos, allotja les bases de dades i és propietària de la majoria de la infraestructura necessària per al funcionament dels projectes. El seu òrgan de decisió és el consell d'administració.

Consulteu l'article Wikimedia Foundation o visiteu el seu lloc web.

enllaç Amical Wikimedia

Amical Wikimedia és una organització afiliada a la Fundació Wikimedia que promou els projectes de Wikimedia en cultura i llengua catalanes. No assumeix cap responsabilitat editorial sobre el contingut de la versió en català de l'enciclopèdia. El seu òrgan de decisió sobirà és l'Assemblea General a la qual la junta directiva ret comptes, pel cap baix, anualment.

Consulteu l'article Amical Wikimedia o visiteu el lloc web.

Altres associacions

Vegeu la llista d'associacions locals.

Darreres pàgines noves

Totes  · Anònims  · No patrullades  · Últimes imatges carregades en local