Viquipèdia:La taverna

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

 

Nuvola apps kteatime.pngTaverna de la ViquipèdiaNuvola apps kteatime.png

La Taverna de la Viquipèdia
Benvinguts i benvingudes a la nostra Taverna, el lloc de trobada virtual entre viquipedistes, així com un espai per a distreure'ns i crear-hi un ambient agradable. Ací parlem sobre afers que concerneixen a tothom, però, si teniu alguna cosa a dir específicament sobre un article o un usuari, si us plau, feu servir la seua respectiva pàgina de discussió. Podeu llegir i contestar les converses ja iniciades (pitjant en "modifica" al costat dret del títol de cadascuna de les converses).

Si us plau, per a evitar malentesos, signeu sempre els vostres missatges al final de la vostra intervenció amb el codi --~~~~. Podeu signar també pitjant el botó de signatura (Vector toolbar signature button.png) de la barra d'edició de la pàgina "modifica". Per a converses inactives o antigues de la Taverna, consulteu l'Arxiu de la Taverna, des del qual podeu tornar a portar-lo ací si voleu reprendre'n cap. Sobre qüestions específiques del funcionament de la Taverna aneu a la seua respectiva pàgina de discussió. Per a més consells per a participar-hi, llegiu Viquipèdia:Com participar a la Taverna.

Nuvola apps kghostview.png Aquesta Taverna disposa d'un full de reclamacions i suggeriments a disposició del viquipedista sobre els seu contingut i la seua gestió. La forma d'exposició de possibles reclamacions hauran d'efectuar-se davant la Comunitat de viquipedistes de manera com més correcta possible.
Refresca els continguts de la Taverna


Novetats

Icona del Tauler de la Taverna de la Viquipèdia.png
A les novetats de la Taverna es publiquen novetats i anuncis de projectes, plantilles i d'altres temes d'interès, tant de funcionament intern com d'activitat externa. Es mostren les converses actives i s'arxiven automàticament les que tenen més de 15 dies d'inactivitat. Si voleu reprendre converses velles, cerqueu-les a l'arxiu de novetats i inicieu un fil nou enllaçant a les converses prèvies.
Mostra només aquesta secció | RefrescaAmunt | Inicia un nou tema

Change in renaming process

-- User:Keegan (WMF) (talk) 16:23, 9 September 2014 (UTC)
Resumeixo: a partir del dia 15 els buròcrates locals ja no podrem canviar noms d'usuari. Aquests canvis ja es poden fer globalment, sense necessitat de demanar-ho en cada projecte. El propòsit és avançar en la unificació de comptes per poder desenvolupar més facilitats globals, com notificacions i llistes de seguiment. Un pas previ és que tots els comptes siguin globals i per tant no es poden fer canvis en un projecte que deslligui el compte del global. Si no teniu compte unificat, es recomana que aneu a la pàgina Especial:MergeAccount (els conflictes es resoldran en un futur indeterminat amb usurpacions massives). Ara mateix, només poden fer canvis globals els stewards prèvia petició a meta: m:SRUC (en anglès). Es crea un nou grup d'usuaris "global renamers" per descarregar els stewards i assumir la funció que fèiem localment els buròcrates. He demanat que m'assignin en aquest grup d'usuaris: m:SRGP. Quan estigui disponible, les peticions es podran continuar fent en català a VP:CNU (petició única, global, vàlida per a qualsevol usuari de qualsevol projecte [projectes germans, que prenguin nota]) però no per a l'atenció d'un buròcrata sinó d'un "global renamer" (jo mateix si m'aproven o d'altres). --V.Riullop (parlem-ne) 20:14, 9 set 2014 (CEST)
Ja avisaràs, jo mateixa a diversos projectes no em puc dir Barcelona, potser es podrà arreglar més fàcilment amb els global renamers (no m`'urgeix gens)--barcelona (disc.) 09:52, 12 set 2014 (CEST)
A mi em passa el mateix. Vaig usurpar el compte anglès però els altres no em corren pressa. Gràcies! --Jey (disc.) 13:21, 12 set 2014 (CEST)
La política d'usurpacions no ha canviat de moment, però s'hi està treballant. Hi ha més de 100.000 comptes no unificats amb conflictes amb comptes globals. Vegeu l'anunci sobre la identificació única d'usuari. El que ha canviat respecte a aquest anunci vell és l'ordre. Primer s'estableix l'eina de reanomenament global per evitar crear nous conflictes en local i desprès es resoldran el conflictes avisant-los per correu i finalment reanomenant al format "Exemple~cawikipedia" deixant-los lliures pel compte unificat. Només us afectarà si teniu altres comptes no unificats en algun projecte. En qualsevol cas, no és cosa dels nous reanomenadors globals sinó de l'equip SUL. --V.Riullop (parlem-ne) 14:50, 12 set 2014 (CEST)
Actualització: quan diuen que no hi ha data per completar el registre únic, en aquests moments la previsió és de 6 mesos, com a molt per mitjan de l'any que ve. --V.Riullop (parlem-ne) 13:30, 14 set 2014 (CEST)

Viquimarató Arqueologia

Bon dia,

comentar que el proper dissabte 18 d'octubre es durà a terme una viquimarató entorn de l'arqueologia i la prehistòria en l'organització de la qual ha participat Amical Wikimedia juntament amb altres entitats com el Projecte Raval 6000 anys d'història, el CSIC, el Grup Memora i la Biblioteca Sant Pau-Santa Creu. Podeu trobar més informació i inscriure-us a la pàgina del Viquiprojecte.

Ens veiem allí, Vàngelis Villar

Socialitzar Commons

Bones! Arran del comentari que es va fer a la taverna sobre els IEG (gràcies dvdgmz) m'he animat a fer un esborrany per una proposta que trobareu aquí. El que demano és poder fer un estudi sobre un tema que algun cop hem comentat informalment que vindria a ser "perquè la gent penja fotos a Facebook enlloc de a la Viquipèdia" o més formalment "què pot aprendre Wikimedia Commons de l'experiència de 10 anys de xarxes socials (tot i sense ser-ho)". L'objectiu és evidentment suggerir millores per incrementar el nombre d'usuaris i d'imatges i videos a Commons que actualment té uns 23 milions d'elements, menys d'un 10% dels que es comparteixen en un sol dia a través de les xarxes socials. Fins i tot eliminant les que no son educacionals a mi em sembla que el desequilibri està molt clar. Agrairia qualsevol comentari o crítica i que, si us sembla bé, poguessiu adherir-vos a la llista d'endorsements al final de la pàgina. Moltes gràcies! --Jey (disc.) 18:34, 18 set 2014 (CEST)

Editatón Sismo del 85

Amigos y amigas, disculpas por escribir en español. Los invitamos a participar en el Editatón sobre el Sismo de 1985 en la Ciudad de México de Wikimedia México, que realizaremos mañana en el Centro Cultural Tlatelolco, cerca de una de las zonas más afectadas por este hecho. La página del encuentro en Wikipedia en español está aquí. Saludos, --ProtoplasmaKid (disc.) 00:06, 20 set 2014 (CEST)

Gracias por avisar! Yo me he apuntado, intentaré colaborar en llínia ;)--Kippelboy (disc.) 06:46, 20 set 2014 (CEST)

Setmana sueca

Hola,

Seguint el que es va comentar a La taverna sobre la iniciativa de la comunitat viquipedista sueca de fotografiar i fer els articles dels escriptors catalans presents a la Fira del Llibre de Göteborg, hem donat voltes a com agrair-lis el projecte. Quina millor manera que creaant els article sobre els articles suecs convidats a la Mercè 2014, on Estocolm és la ciutat convidada? He obert la pàgina Viquiprojecte Setmana Sueca amb una llista de tots els artistes que venen. Un bon grapat no són admissibles, cal destriar el gra de la palla. Si s'acaben els artistes suecs, podem fer la llista d'escriptors brasilers, l'altre país convidat a la Fira del Llibre de Göteborg i que també serà fotografiat. Cal tenir en compte que a la Viquipèdia en suec, a més, han dedicat la viquicompetició d'aquesta setmana a crear articles sobre els Països Catalans. Intercanvi cultural a l'estil viquipedista ;-) --Davidpar (disc.) 23:45, 20 set 2014 (CEST)

Red Link Recovery Live tool

Hola a tothom!

Pels qui no la conegueu, la Red Link Recovery Live tool és una eina del labs que busca enllaços interns en vermell (trencats o sense article creat) de la Viquipèdia que possiblement han estat escrits malament i realment sí que tenen un article creat amb un nom diferent. Just avui s'ha estrenat la versió en català de l'eina. Per els qui els agrada jugar al Wikidata game i estiguin un pèl aborrits, aquesta és una bona alternativa!

A part per els qui els agradi crear articles i no sàpiguen quin escriure, aquí teniu una llista dels articles no creats als quals s'hi dirigeixen més enllaços.

gerardduenasparlem-ne 22:30, 22 set 2014 (CEST)

La idea fa bona pinta, però dóna el missatge "This combination of project and language is not configured, sorry.".--Pere prlpz (disc.) 22:17, 1 oct 2014 (CEST)

El convidat V

Bones! Com ja hem fet en altres ocasions, adjunto la llista de biografies que sortiran al programa El convidat i que tindran un pic de visites, estaria bé que els tinguéssim complets i acurats. Salut! --Jey (disc.) 13:55, 26 set 2014 (CEST)

La senyora Rius és una coneguda madam de prostíbul barcelonina, de la vella escola. --Enric (discussió) 10:24, 1 oct 2014 (CEST)

Repte dels Monuments d'Espanya

Hola. Si us haveu quedat amb ganes de fer més articles de monuments encara podeu fer-ne participant al Repte dels Monuments de Espanya, promogut per Wikimedia España. Aquest repte consisteix en redactar, traduir o expandir articles sobre monuments d’Espanya. A més de poder gaudir de treballar sobre algunes de les grans obres humanes, també us donaran punts. Perquè això és un concurs i hi ha premis, naturalment.

El concurs tindrà lloc durant tot el mes d’octubre i tot el que cal saber està ací.

Sort i que guanyi el millor.

B25es (disc.) 19:56, 27 set 2014 (CEST) en nom de l'equip organitzador.

Viquitrobada 2014

Hola, bon dia. Han passat tecles, mercès i misericòrdies i ara ja ens estem posant a tope amb la Viquitrobada 2014. Aquest any com veureu durarà tot un cap de setmana a la capital de la província Tarraconense. Fem una crida a la comunitat perquè vingui també el dissabte a participar de les diferents activitats que farem i que a l'hora d'apuntar-vos ho feu també a l'apartat d'assistència concreta per saber més o menys quants/es serem en cada activitat. A la pàgina del viquiprojecte hi trobareu tota la informació detallada i si teniu propostes de temes de debat per al diumenge no dubteu en fer les vostres aportacions a la pàgina de discussió. Per a qualsevol dubte us podeu dirigir a mi o a en Kippelboy. Esperem la vostra assistència hahaha! --Lluis_tgn (disc.) 12:40, 29 set 2014 (CEST)

"Taula rodona amb els editors de la Wikipedia en català"

O en versió original: Round-table with editors from the Catalan Wikipedia, nova entrada al bloc de Wikimedia. Fa patxoca!--QuimGil (disc.) 08:29, 30 set 2014 (CEST)

Enhorabona. Un dels valors de la comunitat de cawiki, a banda d'una enorme motivació, és la capacitat de participar en projectes multilingües, en la mesura de les possibilitats d'una comunitat relativament petita, però ben preparada. Enhorabona als participants. --V.Riullop (parlem-ne) 10:37, 30 set 2014 (CEST)

Propostes

Icona de la Pluja d'Idees de la Taverna de la Viquipèdia.png
A l'apartat de propostes de la Taverna busquem millorar la Viquipèdia, interpretar criteris i normes o aplicar noves idees que encara no s'han dut a terme. Es mostren les converses actives i s'arxiven automàticament les que tenen més de 15 dies d'inactivitat. Si voleu reprendre converses velles, cerqueu-les a l'arxiu de propostes i inicieu un fil nou enllaçant a les converses prèvies.
Mostra només aquesta secció | RefrescaAmunt | Inicia un nou tema

Premis Nobel

D'aquí 15 dies començaran a anunciar els guardonats amb el premi Nobel d'aquest any. Potser a algú li interessaria fer la biografia d'algun dels que surtin. Les dates són: PHYSIOLOGY OR MEDICINE - Monday 6 October, 11:30 a.m. at the earliest PHYSICS - Tuesday 7 October, 11:45 a.m. at the earliest CHEMISTRY - Wednesday 8 October, 11:45 a.m. at the earliest PEACE - Friday 10 October, 11:00 a.m. ECONOMIC SCIENCES - Monday 13 October, 1:00 p.m. at the earliest LITERATURE - The date will be set later el comentari anterior sense signar és fet per Sajolida (disc.contr.) 21:54, 21 set 2014 (CEST)

Viquitexts o Viquillibre

Hola, He trobat aquest canvi d'alguna benintencionada que fa dues coses que no havia vist fins ara: enllaçar amb un Dropbox i que el contingut siguin un repositori de partitures. Tenen cabuda les partitures en algun projecte germà ?. Si el contingut que han penjat en el dropbox és lliure (o es pot alliberar), valdria la pena carregar-ho ?. Bé ho deixo pels especialistes. Salut !--amador (disc.) 20:53, 25 set 2014 (CEST)

Mentre trobem un especialista, poso uns quants enllaços:
 • nl:s:Marseillaise: exemple de partitura a viquitextos en neerlandès, fent servir la plantilla nl:s:Sjabloon:Muziek. Segurament un recull de partitures lliures hauria d'anar a viquitexts, tot i que a viquitexts en català crec que hi ha poca tradició de fer edicions col·laboratives actuals d'obres antigues. Fer un cançoner a viquillibres també és possible.
 • La proposta d'un projecte de partitures va ser rebutjada perquè ja poden anar viquitexts: m:WikiScores.
 • La manera de posar una partitura en un viqui hauria de ser amb una plantilla de l'estil de en:Template:Music. Alternativament es pot fer servir una imatge. Hi ha hagut propostes de fer amb les partitures com es fa amb les fórmules matemàtiques però no sé que hagi arribat a res (m:Music markup).
 • Les edicions de partitures d'obres lliures no sempre són lliures. Partir dels pdf d'aquest dropbox pot ser poc recomanable, si no impossible, perquè son adaptacions, m'imagino que modernes (treure'n imatges encara pitjor, perquè passar a net una partitura genera drets sobre la imatge resultant). Potser la millor manera és fer com es fa habitualment a viquitexts: partir d'edicions en domini públic escanejades.
 • L'enllaç a aquest dropbox hauria d'anar a la secció d'enllaços externs, perquè no és una font fiable ni original, sinó unes adaptacions de l'obra de la compositora de l'article.--Pere prlpz (disc.) 22:22, 25 set 2014 (CEST)
Sobre les partitures wiki, vegeu Viquipèdia:La taverna/Novetats/Arxius/2013/04#Partitures wiki i mw:Extension:Score. A Viquitexts ja les fan servir: s:Especial:Enllaços/Ajuda:Partitures s:Ajuda:Partitures i s:Categoria:Pàgines amb partitures amb format. --V.Riullop (parlem-ne) 22:51, 25 set 2014 (CEST)
Algunes precisions, alguns dubtes i altres:
 1. La Viquipèdia i Viquitexts tenen activat l'Extensió Score, així doncs ja no cal recórrer a la plantilla en:Template:Music, sinó que s'ha d'usar aquest llengua de programació (manual fet per l'Anskar aquí: s:Especial:Enllaços/Ajuda:Partitures). Ara mateix la Viquipèdia ja té un bon grapat de partitures breus amb aquesta extensió.
 2. Pere no entenc "hi ha poca tradició de fer edicions col·laboratives actuals d'obres antigues"?
 3. Es va consensuar que no hi hauria un projecte segregat sobre partitures lliures sinó que seria integrat a Wikisource. S'està treballant, perquè es creï un subdomini pel wikisource de partitures per donar cabuda a aquelles que no tenen lletra. Aquelles que tinguin lletra, podran/poden estar albergades en la llengua corresponent i/o en el projecte general.
 4. Faré els pròxims dies una mirada a veure si hi ha alguna que sigui antiga, però les que he vist eren adaptades per una tercera persona com comenta en Pere i no són lliures. Veig que a la Memòria Digital de Catalunya no hi ha cap partitura d'ella.--KRLS , (disc.) 01:04, 26 set 2014 (CEST)
@KRLS: Pots provar de demanar-li. Si les té en un dropbox que aporta com a EE, potser les allibera. Merci a tothom per l'interès. Ho deixo a les vostres mans.--amador (disc.) 12:34, 26 set 2014 (CEST)
Gràcies a tots dos pels aclariments.
Aclareixo això de la meva impressió que "hi ha poca tradició de fer edicions col·laboratives actuals d'obres antigues" a Viquitexts en català (que no és una crítica): Ara mateix el que tenim a Viquitexts són transcripcions d'edicions antigues d'obres en català, respectant fins i tot la grafia original. Res impediria agafar aquests textos i corregir-ne l'ortografia i fer-ne una nova edició a Viquitexts, més enllà dels impediments pràctics, com la falta de mans i el risc que algú caigui en la temptació de copiar d'una edició moderna; fins i tot se'n podrien fer reculls nous, com ara reculls de poemes dispersos de poetes o, com en aquest cas, un recull de composicions musicals. En anglès fan algunes coses més, com ara una traducció original de la Bíblia a partir del grec i l'hebreu (en:s:Wikisource:WikiProject Wiki Bible) però en català diria que de moment no s'ha fet res de semblant, i si s'ha fet no és a les parts més visibles de Viquitexts.--Pere prlpz (disc.) 10:58, 26 set 2014 (CEST)]])
@KRLS: Si puc ajudar amb qualsevol cosa de les partitures de Wikisource, m'interessa molt el tema (toco el piano). Aquesta wiki conté moltíssimes partitures lliures a les quals s'hi podria enllaçar o es podrien incorporar a Wikisource (no se fins a quin punt es pot fer això). Cal remarcar que hi ha algunes (com passa a commons amb algunes imatges) que tenen copyright, s'ha d'anar amb compte. --gerardduenasparlem-ne 14:59, 29 set 2014 (CEST)

Redireccions d'ordres a ordes

Tenim un grapat de redireccions d'ordres a ordes (vegeu Especial:Cerca per prefix/Ordre ), tot i que no en tenim per tots els ordes amb article. Això són redirireccions des d'una falta d'ortografia relativament freqüent. Habitualment mantenim un cert equilibri entre no fer redireccions amb faltes d'ortografia (per evitar fomentar que hi hagi faltes als articles) amb fer-les (per ajudar a cercar i evitar fomentar que es dupliquin articles) però no és evident quin és el punt òptim d'equilibri.

En aquest cas, jo m'inclino per esborrar per la via ràpida totes aquestes redireccions amb faltes després d'haver-ne arreglat els enllaços, però abans de començar a posar {{destrucció}} m'agradaria saber què en penseu.

Aprofito per notificar a en Jaumeortola i en Leptictidium, que habitualment corregeixen errors d'aquest tipus amb bot, per si volen arreglar els enllaços a aquestes redireccions i les faltes d'ortografia "orde/ordre" (exemple d'enllaços: Especial:Enllaços/Orde_del_Canadà)--Pere prlpz (disc.) 13:39, 26 set 2014 (CEST)

Jo seria partidari de mantenir-les, ja que són faltes molt habituals, que en alguns casos ja provenen de reanomenaments i que ajudaran als nostres lectors a trobar als articles (i també ens evitaran haver de fusionar nous articles quan qualcú els creï amb el nom erroni). Una bona opció seria deixar-los però tenir-los controlats a Categoria:Redireccions de noms incorrectes. Pau Cabot · Discussió 16:14, 26 set 2014 (CEST)
D'acord amb el Pau. Quan són errors habituals ajuden a trobar articles cercats erròniament i eviten que es creïn duplicats. És un cas previst a Ajuda:Redirecció#Propòsit d'una redirecció: errors ortogràfics comuns. --V.Riullop (parlem-ne) 18:14, 26 set 2014 (CEST)
Gràcies pels comentaris. Veig que valia la pena preguntar abans de començar a demanar destruccions.
I aleshores la pregunta és la contrària: la meitat d'ordes que tenim deuen tenen la redirecció "ordre". Val la pena fer (amb bot, per exemple) les que manquen?
Tenir ben controlades les redireccions amb faltes d'ortografia estaria molt bé perquè ajudaria a corregir-ne els enllaços amb bot.--Pere prlpz (disc.) 10:30, 27 set 2014 (CEST)

En el mateix sentit, jo seria partidari d'eliminar les redireccions des de paraules que contenen alguna ela geminada amb grafies errònies (amb dos caràcters, amb bullet, punt baix, etc.). N'hi ha milers. No es veuen, però són molt incòmodes per als bots (amb l'objectiu precisament de corregir les eles geminades). Són redireccions sense cap mena d'utilitat pràctica, perquè es tracta de grafies que no es poden entrar des dels teclats (amb l'excepció del punt baix, l.l).--Jaumeortola (disc.) 18:06, 26 set 2014 (CEST)

En aquest cas jo no eliminaria les redireccions sinó que corregiria els enllaços que van cap a aquestes redireccions, perquè són títols que no són incorrectes, tot i no ser l'opció recomanada en les nostres polítiques. Sobretot la del punt baix em sembla important mantenir-la i fins i tot crearia la redirecció per als articles que no la tinguin.--Pere prlpz (disc.) 10:30, 27 set 2014 (CEST)
D'acord amb en Pere. Crec que és la política que havíem estat aplicant fins ara. Pau Cabot · Discussió 10:39, 27 set 2014 (CEST)

A tot plegat, hi afegeixo que estaria molt bé que algú modifiqués el detector de desambiguacions perquè detectés enllaços a redireccions de noms incorrectes, sobretot si ens posem a omplir la categoria.--Pere prlpz (disc.) 12:26, 27 set 2014 (CEST)

Ho he intentat Special:Diff/14081684 però no funciona. Potser l'script se salta les redireccions. --V.Riullop (parlem-ne) 13:14, 27 set 2014 (CEST)
En contra d'esborrar les redireccions perquè són errors habituals. A favor que l'EVA arregli els enllaços si em doneu una llista a partir de la qual pugui treballar.— Leptictidium (digui, digui) 11:22, 28 set 2014 (CEST)
@Leptictidium: De moment, per començar tens Categoria:Redireccions de noms incorrectes, tot i que encara està molt buida, i pots buscar totes les redireccions que tinguin "l.l".--Pere prlpz (disc.) 18:47, 29 set 2014 (CEST)

Paragentilicis

Proposi d'afegir a totes les fitxes de municipis dels països catalans els paragentilicis (malnom que s’usa per a denominar les persones naturals d’un lloc determinat). el comentari anterior sense signar és fet per 89.84.140.203 (disc.contr.) 10:03, 27 set 2014 (CEST)

el problema és que sovint hi ha paragenticilis exònims i endònims, així que crec que la informació ha d'anar a l'article per poder explicar qui diu què--barcelona (disc.) 11:32, 30 set 2014 (CEST)
I amb referències suficients, i ben contextualitzat.--Pere prlpz (disc.) 12:01, 30 set 2014 (CEST)

En el cas valencià, tenim els llibres de Sanchis Guarner "els pobles valencians parlen els uns dels altres". El problema és que eixa seria "una única font", i és més recull de dites que de malnoms, però hi ha bibliografia segur.--Coentor (disc.) 20:24, 30 set 2014 (CEST)

Ajuda

Icona de la Barra de la Taverna de la Viquipèdia.png
A l'apartat d'ajuda de la taverna atenem les demandes o preguntes de la gent i els problemes tècnics. Sigueu pacients, però, que tard o prompte algun usuari vos n'atendrà. Es mostren les converses actives i s'arxiven automàticament les que tenen més de 15 dies d'inactivitat. Si voleu reprendre converses velles, cerqueu-les a l'arxiu de l'ajuda i inicieu un fil nou enllaçant a les converses prèvies.
Mostra només aquesta secció | RefrescaAmunt | Inicia un nou tema

Problemes per editar amb Mozilla-Firefox 31.0

M'he perdut alguna nota tècnica, és un mal genèric o tinc un problema personal ?. Fa uns dies que m'han deixat de funcionar certes facilitats, com ara que no apareix el reftoolbar, ni em surt la barra d'edició de l'extensió del Firefox, ni em mostra un pop-up quan em poso sobre les citacions, o no em fa la suggerència d'article quan començo a escriure a la caixa de cerca. He revisat els paràmetres de Preferències i estan com se suposa que han d'estar per a què aquestes coses passin. Alguna pista ?.amador (disc.) 17:21, 24 ago 2014 (CEST)

Diria que a mi amb Chrome em va bé.--Pere prlpz (disc.) 17:58, 24 ago 2014 (CEST)
Si. M'havia deixat dir que amb Explorer si que em funciona. Per això penso que deu ser un problema de (in)compatibilitat per algun canvi que no identifico. Merci,amador (disc.) 20:59, 24 ago 2014 (CEST)
amador A mi amb iceweasel (codi firefox) i linux em funciona perfectament, és possible que tinguis el javascript desactivat? --Anskar (disc.) 16:03, 28 ago 2014 (CEST)

Com diria un usuari típic "no he tocat res i ja em funciona". Gràcies i fins al proper misteri.--amador (disc.) 08:13, 31 ago 2014 (CEST)

Doncs a mi no, i vaig amb Chrome. Quan edito no em surt ni la barra d'edició ni els Viquiestris. En canvi, si que em surt la barra personal compacta (que funciona amb Javascript). També cal dir que en els projectes germans em va com una seda, tant la barra d'edició com els viquiestris. Però també té les seves coses positives, he hagut d'aprendre a posar la firma manualment ;) --Unapersona (Sóc tot orelles!) 11:22, 2 set 2014 (CEST)
Doncs a mi se m'ha canviat el tipus de lletra de la caixa d'edició amb Chrome. Ara és més petita i no hi ha manera de fer-la més gran (la de la pàgina "normal" sí que em va bé. En canvi, amb Mozilla cap problema. Sembla que els de Chrome han "tocat" alguna cosa perquè tinc algunes altres pàgines que no les veig bé. --MALLUS (disc.) 11:26, 11 set 2014 (CEST)

Trasllat de Deikaztelu a Dicastillo

El títol actual Deikaztelu (en basc) en lloc de Dicastillo (en castellà i potser en català) vulnera dues polítiques de Viquipèdia: Anomenar pàgines i Punt de vista neutral i per això demano que un administrador faci el trasllat. Ho explico a la pàgina de discussió de l'article. Gràcies. --Pompilos (disc.) 23:28, 15 set 2014 (CEST)

Fet. Gràcies. --Pompilos (disc.) 16:01, 16 set 2014 (CEST)
L'usuari Pompilos ha realitzat un reanomenament massiu de noms de localitats sense discutir res. Supose que els motius seran els mateixos que als articles anteriors, però no veig que s'haja discutit enlloc. ¿Segur que a cap d'eixos llocs el nom anterior de l'article responia a un ús real en català?--Coentor (disc.) 23:52, 18 set 2014 (CEST)
En tot cas, no es podien fer sense proposta ni discussió. La discussió de Deikaztelu ja ha estat molt exprés.--Pere prlpz (disc.) 23:57, 18 set 2014 (CEST)
Li he demanat que aturi els reanomenaments entretant no arribem a conclussions. Atès que el tema Lizarra/Estella ha atret moltes opinions, crec que podem usar la discussió i el resultat que en surti com a base per nous temes similars que puguin aparèixer. --Panotxa (disc.) 02:58, 19 set 2014 (CEST)
Contesto aquestes objeccions en la resposta al missatge de Panotxa. Salutacions. --Pompilos (disc.) 16:56, 19 set 2014 (CEST)
Potser Enric ens podria ajudar en aquests altres casos. Pau Cabot · Discussió 13:52, 21 set 2014 (CEST)

Pau, no tinc cap problema en demanar ajuda a l'Enric, però abans m'agradaria saber quina mena d'ajut necessitem. En el trasllat Deikaztelu > Dicastillo, i en els altres similars, he aplicat dues polítiques de VP ben establertes que fins ara ningú ha posat en qüestió (ni les polítiques en general, ni la seva aplicació en aquests casos en particular). Malgrat això m'has demanat que m'atures i jo ho he fet; però, donat que (tal i com he argumentat suficientment) no he fet res malament, mantenir aquesta prohibició s'assemblaria molt a un abús de poder. Què n'hi penses?

En Pere prlpz ha proposat en la discussió sobre Estella-Lizarra que "qualsevol reanomenament sense discussió d'un altre municipi navarrès, alavès o biscaí s'hauria de revertir mentre es discuteix" perquè, segons diu, "ha quedat clar que aquests reanomenaments són polèmics"; en Pau Cabot n'hi és d'acord. Jo no. L'únic reanomenament polèmic ha estat el de Lizarra > Estella, i s'ha degut al fet que no estava clar si l'exònim català més freqüent és un o l'altre. En canvi, els casos de Dicastillo i els altres són completament diferents. En aquests no n'hi ha d'exònim català, i les polítiques ja establertes de Viquipèdia són prou clares al respecte (s'ha d'utilizar l'endònim). De fet no hi ha hagut cap polèmica, ningú ha dit res ni contra les polítiques en general ni contra a la seva aplicació en particular. Establir aquesta limitació seria una mena de censura prèvia contrària a les polítiques de VP, per la mera voluntat expressada però no justificada de dos viquipedistes. Salutacions. --Pompilos (disc.) 23:05, 24 set 2014 (CEST)

Ha quedat perfectament clar a la discussió que el principal dubte és sobre quins noms són endònims o no pels municipis navarresos. És per això que cal veure cada cas.
Per altra banda, si mai es donés el cas que un editor interpretés de bona fe que Viquipèdia:llanceu-vos-hi vol dir que pot canviar tot el que li doni la gana d'acord amb la seva interpretació de les normes, tot i que hi hagi altres viquipedistes que les interpretin d'altres maneres (els creadors dels articles, per exemple, i molts dels participants a la discussió de Lizarra), és que hem d'explicar molt millor Viquipèdia:llanceu-vos-hi.--Pere prlpz (disc.) 23:11, 24 set 2014 (CEST)
El problema que hi ha amb la manera de procedir de l'usuari Pompilos és que no aporta fonts externes de referencia que recolzen allò que argumenta i, per tant, es tracten d'opinions seues. A més a més, té una manera de participar importada de wp-es, en què s'utilitza un criteri extensiu per a tot un conjunt d'articles de topònims. Allà ja sabeu el que va passar amb els topònims catalans i bascos més habituals, van imposar una font externa d'un llibre descatalogat (vegeu la llista) i gens conegut sobre suposats exònims en castellà farcit de noms inventats i sense ús actual ni en castellà, i no s'admet el qüestionament de la validesa d'eixa font.
Crec que el comportament de Pompilos és reprobable, i no s'hauria d'admetre cap més reanomenament si no es tracta cada article per separat i independent dels demés, aportant fonts de referència vàlides, conegudes i d'autoritat. --Joanot Martorell 09:17, 25 set 2014 (CEST)
Joanot, qualsevol pot llegir les referències externes que he aportat de manera espontània o a petició en els debats de Estella-Lizarra i Dicastillo-Deikaztelu. Pel que fa al que anomenes la meva "manera de participar", incorres clarament en la Fal·làcia de l’espantaocells. No sé pas quina és la política sobre topònims que es va acordar a WP:ES, perquè no vaig participar en la seva adopció ni tan sols l'he llegit (de fet tu en saps més), i per aixó es impossible que l'estigui important. Potser t'aniria millor que l'estigues fent, però no és el cas. Qui llegeixi les meves intervencions trobarà que m'he referit sempre a la directriu d'aquesta WP:CA Anomenar pàgines 1.6: Topònims, que diu: "1) Cal fer servir quan sigui possible les versions catalanes dels topònims, i 2) En el cas que no existeixi l'exònim en català cal emprar l'endònim". Això és un "criteri extensiu per a tot un conjunt d'articles de topònims" que legitima a no discutir cada article per separat. Encara diré més: es un bon criteri. Només li trobo el petit inconvenient de què no especifica quin endònim s'ha de preferir en el cas de llocs amb bilingüisme com és la zona mitja de Navarra (de totes les maneres, aixó tampoc afecta a Dicastillo i els altres municipis qu'he traslladat que son municipis monolingües en castellà). Aquest no és el lloc on obrir un debat sobre aquesta questió, sinó la pàgina de discussió de Anomenar_pàgines. El començaré aviat. Salutacions. --Pompilos (disc.) 01:10, 27 set 2014 (CEST)

Mapa llista coordenades en categories (i més coses) no funcionen

Fa uns dies que la plantilla {{mapa llista coordenades}} no funciona en categories, però només a la viquipèdia en català. Sembla que sigui un problema dels wmflabs amb la Viquipèdia, perquè:

La intersecció de categories tampoc funciona. https://tools.wmflabs.org/catscan2/quick_intersection.php?lang=ca&project=wikipedia&cats=P%C3%A0gines_creades_per_bot_pendents_de_revisar%0D%0AEl+Vendrell&ns=0&depth=6&max=30000&start=0&format=html&redirects=&callback= torna el missatge "There was an error running the query [Table 'cawiki_p.page' doesn't exist]" que em fa pensar que hi ha alguna cosa que no va a l'hora amb les dades de cawiki als labs.

Algú en sap alguna cosa o sap on s'hauria de preguntar?--Pere prlpz (disc.) 17:05, 20 set 2014 (CEST)

Tampoc funciona posant l'url directa de Google i Bing. Em sona que ja havia passat algun altre cop, sense explicació. He trobat que el creador de l'script és es:User:Para. Pels comentaris en la seva pàgina de Commons, sembla que hi ha problemes amb la base de dades del toollabs. --V.Riullop (parlem-ne) 11:07, 22 set 2014 (CEST)
Ahir semblava que s'havia arreglat, però avui tornen a no funcionar. I sí, pels missatges d'error i que fallin totes les eines a la vegada sembla cosa de la base de dades.--Pere prlpz (disc.) 13:36, 24 set 2014 (CEST)

¿Boixos?

Hola, al pròleg de L'Escanyapobres s'hi diu que una edició d'aquesta novel·la duia "boixos de G. Viader". M'imagino que té que vore amb la il·lustración de l'exemplar, però voldria confirmar-lo, perquè he buscat la paraula al DCVB, etc., i no he trobat gens. Ferbr1 (disc.) 13:35, 21 set 2014 (CEST)

A Eivissa, els nins s'anomenen boixos. La veu surt tant al DIEC com al DCVB. Pau Cabot · Discussió 13:39, 21 set 2014 (CEST)

La cita completa és: "la fortuna de L'Escanyapobres ha estat encara més minsa que la de les altres novel·les ollerianes, amb tot i que ha atret l'atenció dels bibliòfils, per a qui se'n va fer una edició el 1934, amb boixos de G. Viader, i una altra, el 1946, il·lustrada per R. Opisso". He buscat a la versió en línia del DCVB però no he trobat "boixo", només "boixó". I al DIEC tampoc no trobo gens. M'imagino que té que vore amb la il·lustració, però voldria tenir la definició més exacta.

No busques "boixo", busca "boix", i fixa't en l'accepció 3 d'aquest mot al DIEC2. De res. --Desesser (disc.) 15:24, 21 set 2014 (CEST)

Ets un crac [segons la definició del DNV, no la del DIEC ;) ], Desesser, moltés gràcies! :) Ferbr1 (disc.) 15:37, 21 set 2014 (CEST)

Sobrereferenciació?

En Panellet i jo no ens posam d'acord sobre el volum de referències a Metge vermell#Hàbitat i distribució geogràfica. Podríeu dir-hi la vostra a Discussió:Metge vermell? Gràcies, Pau Cabot · Discussió 13:42, 21 set 2014 (CEST)

Crec que en aquesta qüestió més aviat tens raó, la pàgina està sobrereferenciada. Això passa massa sovint, a vegades fins i tot en articles qualificats de qualitat, on quasi cada frase té una referència (de rellevància variada), en lloc d'haver buscat una bona font secundària per referenciar tot un paràgraf o secció. A veure si amb una mica de sort us poseu d'acord amb el metge vermell aquest. --Txebixev (disc.) 13:03, 24 set 2014 (CEST)
Tot i que per desgràcia també molt sovint passa el contrari, i en el cas de Font secundària resulta escandalós! --Txebixev (disc.) 13:09, 24 set 2014 (CEST)
Referenciar cada frase no és sobrereferenciació, sinó que les referències haurien de deixar clar d'on s'ha tret cada afirmació. Al repte dels éssers vius de l'agost vaig traduir algunes frases d'articles de la viquipèdia en alemany (molt bona en algunes coses però no en referències puntuals) i, en general, no sabia quina referència de les de l'article posar-hi perquè no deia quina referenciava el tros que jo traduïa.
I fer un article d'una única font, o fent servir una única font per cada paràgraf no dóna en general gaire bon resultat. Potser en temes bàsics de matemàtiques es pot fer (tots els llibres d'àlgebra diuen el mateix sobre les matrius, i gairebé ens podríem estalviar les referències), però descrivint un animal o un edifici la millor manera és mirar-se més d'una font. A més, molt sovint les fonts donen una cobertura parcial i cal combinar-les en una mateixa frase, com és el cas de les àrees de distribució del peix d'en Panellet (una altra cosa és si aquest peix concret es pot combinar amb algunes repeticions menys).--Pere prlpz (disc.) 10:39, 1 oct 2014 (CEST)

Referèndum o consulta?

Ens podríeu ajudar amb el nom de Referèndum d'autodeterminació de Catalunya? El debat el tenim aquí. Gràcies, Pau Cabot · Discussió 13:49, 21 set 2014 (CEST)

Agraïments

Bon dia. Em sap greu, sé que ja vaig fer una pregunta similar fa un parell de mesos, però no trobo la resposta. Quan vull agrair una edició, encara em surt "Do you want to send thanks for this edit?" o alguna cosa així. On s'ha d'anar per traduir-la al català? Hauria de ser quelcom com: «Voleu donar les gràcies per aquesta edició?». Mercès. — Leptictidium (digui, digui) 10:33, 22 set 2014 (CEST)

La traducció d'extensions Mediawiki estan centralitzades a translatewiki. Aquí tens l'enllaç a la traducció de l'extensió:Thanks.--KRLS , (disc.) 10:48, 22 set 2014 (CEST)
Hi ha dues formes ràpides per trobar els missatges:
 • A Especial:Missatges fent una cerca del text. Si el missatge està en vermell, la majoria, significa que prové de translatewiki amb el mateix nom però amb la subpàgina /ca. Als administradors en editar-lo ja ens dóna un enllaç directe. Per modificar a translatewiki no cal ser administrador sinó tenir drets de traductor.
 • Afegint a l'url ?uselang=qqx es mostra la pàgina amb els noms dels missatges en lloc del seu contingut.
--V.Riullop (parlem-ne) 10:00, 1 oct 2014 (CEST)

Usuari a Wikidata

M'agradaria que algú m'expliqués com s'edita ara al wikidata. Tinc un problema de fa temps. No em reconeix la clau com a usuari. He demanat el blanqueig però no m'envia una clau nova (tinc una demanada fa un mes i encara estic esperant). Tot i així fins avui podia editar. Tanmateix, ara no sé que dimonis han fet però ho han canviat tot i no puc editar. Així que passo de fer el pallús i posaré els interwikis manualment, com abans.Walden69 (disc.) 00:02, 1 oct 2014 (CEST)

@Walden69: El primer que hauries de fer és unificar tots els teus comptes amb l'enllaç Especial:Fusió de comptes, que també tens a les teves preferències. Amb això la mateixa sessió serveix per tots els projectes sense necessitat de registrar-se en cadascun. Per altra banda, si no reps en el mateix dia una nova contrasenya, comprova quina adreça de correu tens definida i comprova també el teu filtre antispam, potser el tens en la carpeta de correu brossa.
@Tothom: Es pot comprovar l'estat d'un compte amb l'enllaç Especial:CentralAuth. Fixeu-vos si hi ha la informació del compte global o bé diu que "No hi ha compte global". És recomanable que tothom fusioni els comptes en un de global. Fixeu-vos també si n'hi ha algun que digui "No s'ha adjuntat". D'aquí uns mesos poden rebre notificacions de que tots els comptes no unificats seran reanomenats ja que se suposa que poden ser d'usuaris diferents. Igualment, recomano a tothom que defineixi una adreça de correu en les preferències per poder recuperar el seu compte en cas de problemes amb la contrasenya. --V.Riullop (parlem-ne) 10:15, 1 oct 2014 (CEST)

Multimèdia

Camera-n--redbrush-pd.svg
A la Taverna Multimèdia respondrem els dubtes que tingueu quant a la càrrega i a l'ús de fitxers multimèdia (imatges, sons, vídeos...) en la Viquipèdia i a Wikimedia Commons. També és aquest el lloc més adequat per a parlar sobre legislació i llicències d'imatges. Si voleu recuperar converses d'un mes anterior, inactives o antigues, busqueu-les a l'arxiu de la Taverna Multimèdia per a copiar-les senceres i portar-les ací, inserint-ho al final amb la vostra nova intervenció.
Mostra només aquesta secció | RefrescaAmunt | Inicia un nou tema

Imatges de llocs no identificats de Barcelona

He creat varies categories a commons per agrupar imatges de llocs, carrers o edificis no identificats de Barcelona i Catalunya. Si algú pot identificar el lloc que correspon a alguna de les imatges, ho agrairia. Adjunto enllaços:

Gràcies! --Jordiferrer (disc.) 01:17, 20 set 2014 (CEST)

Bona feina. Pot ser un joc divertit per quan acabi l'actual viquirepte.
A més, estaria bé fer categories d'unidentified gegants, unidentified colles castelleres i unidentified bestiari popular.--Pere prlpz (disc.) 10:48, 25 set 2014 (CEST)
Ja n'he identificat alguns... --Enric (discussió) 13:27, 26 set 2014 (CEST)

Fotografies antigues

Hola! Fa uns anys tenia clar quina era la resposta a eixa qüestió, però ara ja no estic segur. Voldria pujar a Commons un fitxer d'una imatge escanejada d'una fotografia d'Alacant de l'any 1903 que es troba al blog de Alicante Vivo i, concretament, es tractaria d'esta foto. Són carregables? Perdoneu per preguntar abans de consultar-ho a Commons. --Joanot Martorell 09:56, 25 set 2014 (CEST)

Ja està. Si es tracta d'una mera fotocòpia o escaneig d'una obra que pertany al domini públic, es pot fer servir, d'acord amb Commons:Copyright_rules_by_subject_matter. Com que la fotografia és d'un autor que ha mort fa més de 70 anys, pertany al domini públic. Este en concret, és de Manuel Cantós i Company, mort a Alacant en març de 1935[5], un dels primers fotògrafs professionals de la ciutat, i es pot trobar una col·lecció a una web de l'Ajuntament d'Alacant. --Joanot Martorell 10:26, 25 set 2014 (CEST)
@Martorell: Estrictament, la resposta seria aquesta amb les salvetats següents:
 • A Espanya són 80 anys després de la mort i no 70.
 • La fotografia ha d'haver estat publicada abans de 1923, perquè si no no és de domini públic als Estats Units i no es pot carregar a Commons (a menys que l'autor hagués mort abans de 1916, que dius que no és el cas).--Pere prlpz (disc.) 10:44, 25 set 2014 (CEST)
Gràcies @Pere prlpz:! Se m'havia oblidat comentar que la fotografia ha estat feta aproximadament en l'any 1900, segons la col·lecció de l'Ajuntament. Aleshores... si són 80 anys, ¿fins el març de 2015 no es pot considerar de domini públic cap foto del fotògraf alacantí Manuel Cantós? --Joanot Martorell 10:51, 25 set 2014 (CEST)
@Martorell: Si va morir el 1935 no serà de domini públic a Espanya fins l'u gener de 2016 (es compta l'inici de l'any següent). A més, si no hagués estat publicat abans de 1923 crec que no seria de domini públic als Estats Units fins a 95 anys després de la data de publicació.
Una altra qüestió es com són d'eficients a Commons a detectar aquests casos límits (mitjanament) i com són d'estrictes a l'hora d'esborrar-los (en general, bastant, segons qui els trobi), de manera que a la pràctica hi ha bastants imatges d'aquest tipus.--Pere prlpz (disc.) 11:07, 25 set 2014 (CEST)
Per cert, d'aquestes fotos, les que són postals sembla clar que si són fotos del 1903 es devien publicar abans de 1923. Les altres es podria suposar que van ser publicades per l'època en que es van fer, tot i que sempre pot aparèixer un administrador de Commons demanant proves de l'any de publicació.--Pere prlpz (disc.) 11:11, 25 set 2014 (CEST)