Viquipèdia:La taverna

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

 

Nuvola apps kteatime.pngTaverna de la ViquipèdiaNuvola apps kteatime.png

La Taverna de la Viquipèdia
Benvinguts i benvingudes a la nostra Taverna, el lloc de trobada virtual entre viquipedistes, així com un espai per a distreure'ns i crear-hi un ambient agradable. Ací parlem sobre afers que concerneixen a tothom, però, si teniu alguna cosa a dir específicament sobre un article o un usuari, si us plau, feu servir la seua respectiva pàgina de discussió. Podeu llegir i contestar les converses ja iniciades (pitjant en "modifica" al costat dret del títol de cadascuna de les converses).

Si us plau, per a evitar malentesos, signeu sempre els vostres missatges al final de la vostra intervenció amb el codi --~~~~. Podeu signar també pitjant el botó de signatura (Vector toolbar signature button.png) de la barra d'edició de la pàgina "modifica". Per a converses inactives o antigues de la Taverna, consulteu l'Arxiu de la Taverna, des del qual podeu tornar a portar-lo ací si voleu reprendre'n cap. Sobre qüestions específiques del funcionament de la Taverna aneu a la seua respectiva pàgina de discussió. Per a més consells per a participar-hi, llegiu Viquipèdia:Com participar a la Taverna.

Nuvola apps kghostview.png Aquesta Taverna disposa d'un full de reclamacions i suggeriments a disposició del viquipedista sobre els seu contingut i la seua gestió. La forma d'exposició de possibles reclamacions hauran d'efectuar-se davant la Comunitat de viquipedistes de manera com més correcta possible.
Refresca els continguts de la Taverna


Novetats

Icona del Tauler de la Taverna de la Viquipèdia.png
A les novetats de la Taverna es publiquen novetats i anuncis de projectes, plantilles i d'altres temes d'interès, tant de funcionament intern com d'activitat externa. Es mostren les converses actives i s'arxiven automàticament les que tenen més de 15 dies d'inactivitat. Si voleu reprendre converses velles, cerqueu-les a l'arxiu de novetats i inicieu un fil nou enllaçant a les converses prèvies.
Mostra només aquesta secció | RefrescaAmunt | Inicia un nou tema

El procés: la categoria

He creat la categoria del Procés: Categoria:Procés independentista català i una plantilla per facilitar-ne la navegació: {{Procés independentista català}}. El que veig menys clar és el nom i el criteri d'inclusió de la plantilla. Què en pensau? Gràcies, Pau Cabot · Discussió 09:14, 20 ago 2014 (CEST)

Em sembla una bona iniciativa, et felicito. No sé si els partits han d'anar amb Entitats o a banda. En tot cas, si agafem els subscriptors de la pregunta (no les opinions posteriors) faltaria ICV i UDC. EL capítol persones és complicat perquè hom pensarà que falta algú i serà un tema poc neutralitzable. En aquest tema està treballant molta gent de forma anònima i penso que serà complexe. Per exemple, ha d'estar el Santiago Vidal que ja ha escrit la constitució o no?. I els membres del CATN ?...ufff. Salut, company !amador (disc.) 06:32, 21 ago 2014 (CEST)
Gràcies, Amadalvarez.
 • Els partits van una mica a banda de les entitats (hi ha un <br> que els separa), però potser és cert que podrien tenir una secció per ells.
 • No vaig posar-hi ni ICV ni UDC perquè el títol era Procés independentista català i encara no està clar si aquestes dues formacions seran part del procés independentista o no. El que és cert, però, és que la reivindicació de la consulta és en certa manera part del procés i potser, per això mateix, el nom triat no és l'adequat, encara que el motor del procés sigui clarament l'independentisme.
 • Respecte de les persones, no hi podrem posar les anònimes (que ja haurien d'estar representades a les entitats), però potser sí que tendria sentit posar el president del CATN Carles Viver i Pi-Sunyer o el del PNDD, Joan Rigol (encara que es troba en les mateixes circumstàncies que ICV i UDC).
En general, estaria bé crear l'article Procés independentista català, que seria el que clarament ens diria què hi ha d'anar i què no, a la plantilla. Pau Cabot · Discussió 09:38, 21 ago 2014 (CEST)
He fet uns quants canvis dels proposats a la plantilla, de moment. Pau Cabot · Discussió 09:48, 21 ago 2014 (CEST)
Jo diria que, a hores d'ara, la categoria Categoria:Independentisme català ja és suficient (i més clara) per incloure tot això del procés. Em sembla. --Txebixev (disc.) 19:02, 4 set 2014 (CEST)
Per quin motiu trobes que no cal subcategoritzar quan de forma bastant clara s'hi poden incloure fins a 25 articles i que, a diferència de la categoria mare, se circumscriu clarament al segle XXI? Per quin motiu, si hi ha quòrum, no hauríem de subcategoritzar la Categoria:Independentisme català com feim amb totes les altres de la Viquipèdia? Pau Cabot · Discussió 20:25, 4 set 2014 (CEST)

Estrelletes d'or i de plata

Des del dia 19 ja està disponible a Wikidata la marca d'articles de qualitat i articles bons (badges). Un exemple: Manga amb distincions d'or i de plata. S'estan important amb bot i es poden editar quan s'edita un interwiki. Entre els dies 26 i 28 d'agost estarà disponible per que apareguin en les Viquipèdies, Viquitexts i Viquidites. --V.Riullop (parlem-ne) 15:16, 20 ago 2014 (CEST)

Perfecte! Ja tardaven!--Arnaugir (discussió) 15:48, 20 ago 2014 (CEST)
@Vriullop: molt interessant. Ja he completat les descripcions a Wikidata. Veig que només es permet assignar dos propietats (que serien AQ i Bo) però també hauria de ser possible marcar-ne d'altres (per exemple els {{massacurt}}? --Jey (disc.) 00:23, 21 ago 2014 (CEST)
No crec que calgui marcar els articles segons plantilles de manteniment a Wikidata. Dificultes l'edició als novells que voldrien treure-les i no és una qüestió transversal. A totes les viquipèdies els interessa saber/mostrar si un article és adq en un altre idioma, però no és important saber un article és un esborrany en anglès o no.--KRLS , (disc.) 05:52, 21 ago 2014 (CEST)
Entenc que la principal gràcia dels badges és no haver de posar a cada viquipèdia quins articles de les altres viquipèdies tenen distintius de qualitat, sinó que surti automàticament. Això només es fa amb les categories d'articles distingits però no amb les de manteniment, de manera que posar els {{massacurt}} a Wikidata no suposa cap guany per aquesta banda i a més és una complicació, com deia en KRLS.
A més, l'altre avantatge que suposaria posar les categories de manteniment a Wikidata, que és poder fer cerques, també el podem aconseguir fent servir les categories. Per exemple: articles amb text a millorar sobre personatges nascuts entre 1900 i 1980 que tenen article en anglès o alemany (si algú s'hi vol posar, en tenim 55).--Pere prlpz (disc.) 11:10, 21 ago 2014 (CEST)
Entenc que el propòsit és no haver de mantenir les plantilles {{Enllaç AD}} i {{Enllaç AB}}, ara afegides per bot i molt lligades als interwikis. Quan s'hagi migrat es podran eliminar. En canvi, no crec que serveixi per les plantilles {{Article de qualitat}} i {{Article bo}}, tot i que es pot pensar en sincronitzacions amb Wikidata. --V.Riullop (parlem-ne) 14:30, 21 ago 2014 (CEST)

No sé si hi ha alguna relació amb aquesta edició a Common.js, però avui he vist que Martin Heidegger ara té una categoria en vermell: Categoria:Viquipèdia:Articles destacats en la Viquipèdia en German.--QuimGil (disc.) 10:28, 28 ago 2014 (CEST)

N'hi ha unes quantes més a Especial:Categories demanades. S'haurien d'adaptar els noms per tal que usassin les categories que ja tenim i amb el nom correcte: Categoria:Articles destacats en altres llengües, Categoria:Articles bons en altres llengües i Categoria:Articles de qualitat en altres llengües. Pau Cabot · Discussió 10:43, 28 ago 2014 (CEST)
N'hi ha més de 1000 en aquesta categoria "German", i a mes totes les categories de Categoria:Articles de qualitat en altres llengües s'han quedat buides. Mirant les categories equivalents en altres viquipèdies, sembla que no se'ls han buidat excepte en asturià (ast:Categoría:Uiquipedia:Destacaos d'otres wikis), que està pelada com la nostra.--Pere prlpz (disc.) 10:50, 28 ago 2014 (CEST)
He preguntat a d:Wikidata:Contact_the_development_team#New_badges_and_missing_categories_in_cawiki si en saben alguna cosa.--Pere prlpz (disc.) 10:59, 28 ago 2014 (CEST)
El problema és per les darreres edicions a {{Enllaç AB}} i {{Enllaç AD}}, revertides: Especial:Diff/13980646. De totes formes, aquestes plantilles s'eliminaran com estigui disponible a Wikidata (VP:PMB#Dexbot) i per tant es perdrà la categorització. --V.Riullop (parlem-ne) 14:09, 28 ago 2014 (CEST) Per cert, en asturià han mogut les categories a ast:Categoría:Wikipedia:Destacaos d'otres wikis. --V.Riullop (parlem-ne) 14:16, 28 ago 2014 (CEST)
Podem anar esborrant, idò, Categoria:Articles destacats en altres llengües i les seves subcategories? Pau Cabot · Discussió 14:38, 28 ago 2014 (CEST)
Jo no tindria pressa. Si el motiu per crear-les encara existeix el que podem mirar és quina és la manera de mantenir-les. És probable que amb Autolist es pugui treure la mateixa informació, però no té la immediatesa d'una categoria. A més, estaria bé veure què fan les altres viquis amb aquestes categories abans de començar a esborrar.--Pere prlpz (disc.) 15:57, 28 ago 2014 (CEST)
L'única solució que hi veig és fer un manteniment en local. En lloc de plantilles "Enllaç AD|xx" o "Enllaç AB|xx" per cada llengua, substituir-les per una nova "Categories AD-AB" i via Lua treure la informació de Wikidata per poder categoritzar com es desitgi. L'inconvenient és el manteniment per posar la plantilla en cada article que tingui algun badge a Wikidata. --V.Riullop (parlem-ne) 20:37, 29 ago 2014 (CEST)
Posar la plantilla no ho veig un problema greu, perquè és el mateix problema que tenim amb les plantilles que llegeixen dades de Wikidata i hem d'anar posant als articles quan apareixen aquestes dades a Wikidata (de moment {{autoritat}}, {{bases de dades taxonòmiques}}, {{projectes germans}} i variants, i {{cal coor}}). Si aquestes les podem mantenir amb bot, la dels badges també. Fins i tot en podríem agrupar algunes per estalviar feina.
Ara bé, la primera qüestió és si ens estan servint d'alguna cosa les categories d'articles de qualitat en altres llengües. Algú les utilitza? No seria més útil la llista (feta amb bot o Autolist) dels articles de qualitat en altres llengües que nosaltres NO tenim?--Pere prlpz (disc.) 13:59, 1 set 2014 (CEST)
La idea dels badges és estalviar manteniment. S'ha creat bugzilla:70209 per fer la llista en una pàgina especial de Wikidata d'on es pugui extraure la informació. Ara bé, jo també em pregunto per la seva utilitat i què és el que realment necessitem. --V.Riullop (parlem-ne) 10:29, 7 set 2014 (CEST)

Un altre problema que no crec que tingui res a veure amb els badges però que potser en podria tenir amb el Common.js és que m'ha desaparegut el mapa OSM de la capçalera dels articles amb coordenades, i només a cawiki (a dewiki, eswiki i frwiki em segueix funcionant).--Pere prlpz (disc.) 12:19, 28 ago 2014 (CEST)

Sip. En el canvi per actualitzar els badges hi han colat un error afectant a totes les funcions posteriors. Per tornar a veure el mapa cal VP:REFRESCA. --V.Riullop (parlem-ne) 16:21, 28 ago 2014 (CEST)

Repte 2014 Monuments

Hola companys,

Després de tres edicions de Wiki Loves Monuments, enguany es posarà el focus en la millora d'articles sobre monuments i engeguem el Repte 2014 Monuments. Espero que us hi sumeu! Més info. --Davidpar (disc.) 11:15, 27 ago 2014 (CEST)

Bones! Al Repte monuments hi falta gent! Necessitem mans per revisar, fusionar i millorar articles! Va!!! ;)--Kippelboy (disc.) 06:47, 3 set 2014 (CEST)

Wiki Loves Monuments 2014

Hola. En unes hores comença l'edició de 2014 de Wiki Loves Monuments, el concurs de fotografia lliure sobre monuments, que ha sigut el concurs més gran del món. Aquest any són de moment 38 els països on s'organitza el concurs, entre ells Espanya i França. Podeu trobar totes les dades que calen per a participar a Commons:Wiki Loves Monuments 2014, o sino pregunteu i us informem. Esperem que compartiu les vostres fotografies i ajudeu a ilustrar la Viquipèdia. --Millars (disc.) 22:48, 31 ago 2014 (CEST)

Navegació amb enllaços automàtics a projectes germans (beta)

A Beta ja podeu activar la barra de navegació per a projectes germans (anglès). Per exemple, a Joan Salvat-Papasseit es poden veure els enllaços a Viquitexts i Viquidites. Aquesta funcionalitat rutlla gràcies a Wikidata. Si trobeu que manca algun enllaç podeu solucionar el problema editant l'entrada corresponent a Wikidata.--QuimGil (disc.) 14:47, 1 set 2014 (CEST)

Com que és probable que això o una cosa semblant acabi essent l'opció per defecte, recordo que tenim per revisar Categoria:Pàgines amb enllaç commonscat diferent de Wikidata i Categoria:Pàgines amb enllaç commonscat diferent de Wikidata. Caldria corregir els errors de Wikidata abans que siguin els únics que apareguin. Eliminar els nostres paràmetres erronis per buida la categoria i ajuda a trobar els de Wikidata. Pot ser d'ajuda Usuari:PereBot/Commonscat i Wikidata.--Pere prlpz (disc.) 15:04, 1 set 2014 (CEST)

Literatura catalana invitada a la Fira de Llibre de Göteborg

Hello!
(sorry for writing in English – la meva comanda de català no es perfecte)
I live in Göteborg, Sweden, and I'm active with the Swedish language Wikipedia. This year, Brazilian and Catalan literature will be in focus at the Göteborg Book Fair (100,000 visitors). This means a lot of Catalan writers will visit Göteborg, the last weekend of September. Me and a couple of my Swedish Wikipedia colleagues will be at the fair, with our cameras. We've started a project page, listing the invited writers, links to their mostly non-created articles in Swedish (they will at least be created during the month of September), writers that already have photos at Wikimedia Commons and those that do not. Maybe you would be interested to know how this annual project (we started last year with Romania) develops? If your have any questions regarding the project or advice to us regarding the writers/photos, please go ahead. Maybe we can do something for you. You can write questions/advice on our project discussion page in English or on my own svwp discussion page in Catalan. Here's the link to our project page. Salutacions!--Paracel63 (disc.) 18:38, 1 set 2014 (CEST)

Mirant la llista d'autors en català a sv:Wikipedia:Projekt_Bokmässan_2014#Närvarande författare (i projekt Brasilonien) només ens falta Mariona Cabassa, que pel que veig al Google no és escriptora sinó il·lustradora i de notabilitat gens evident.--Pere prlpz (disc.) 19:01, 1 set 2014 (CEST)
Moltes gràcies per la informació. Jo crec això que un dels noms catalans de la taula es un traductor o un journaliste o professor (de Girona). :-)--Paracel63 (disc.) 20:06, 1 set 2014 (CEST)
Sí, Javier Cercas és un escriptor extremeny en castellà, molt conegut, que fa anys que és professor de la Universitat de Girona. A més, la seva novel·la Soldados de Salamina passa a Catalunya.--Pere prlpz (disc.) 20:20, 1 set 2014 (CEST)

Un projecte molt interessant (malgrat tindre fotografiats a la majoria d'autors) i quin luxe que des de Suècia s'interessen en traduir els articles dels escriptors convidats. Potser els nostres amics poden aportar alguna fotografia que millore alguna de les actuals.--Coentor (disc.) 22:02, 7 set 2014 (CEST)

Gràcies! Sí, la majoria dels escriptors catalans ja tenen fotos. Però els articles s'han de crear així. Per la qual cosa serà un projectes amb moltes parts. Així els lusófons a pt:wp han fet una taula amb els escriptors (els catalanoparlants i els lusófons) invitats a Göteborg que no tenen un article en portuguès encara: [1] Una taula per ca:wp hauria ara de tenir aquest aspecte…
Escriptors/autors brasilers:
Escriptors/autors
catalans:
I la setmana que ve la nostra viquicompetició setmanal a sv:wp tindrà Brasil i els països catalans com a tema: [2] AlthepalHappyface.png Salutacions!--Paracel63 (disc.) 13:23, 10 set 2014 (CEST)

Taula rodona sobre Content translation

Estem organitzant una taula rodona on-line el proper divendres 5 de setembre (a les 18:00) per parlar sobre Content Translation. Content Translation és una ferramenta de traducció que tot i estar en una fase primerenca de desenvolupament, ja ha estat utilitzada per crear més de 100 articles a la Viquipedia. Volem reunir (a través de Google Hangouts) alguns dels editors que han creat articles amb Content Translation per a que comparteixen la seua experiència.

Podeu seguir la taula rodona a través de la pàgina de l'event tant en directe com posteriorment. Si la seguiu en directe, podreu també fer preguntes. Esperem la vostra participació i us agraïm tota l'ajuda que ja ens heu donat.

-- Pginer (disc.) 10:44, 2 set 2014 (CEST)

Gràcies Pginer per organitzar l'esdeveniment. Particularment volia compartir un enllaç que m'han semblat interessant sobre la revenció d'abús i animar-vos a que seguiu donant feedback. Avui s'ha comentat que treballen (entre altres coses) la possibilitat d'afegir enllaços vermells a la traducció, de traduïr a la inversa (castellà->català) i de treballar amb plantilles, tot i que evidentment el procés té dificultats. Comenten també que alguns problemes de funcionament que ens hem trobat poden ser deguts a la inestabilitat de l'entorn de desenvolupament i que no s'haurien de repetir quan estiguin a producció. Salut! --Jey (disc.) 19:33, 5 set 2014 (CEST)

Grants to improve your project / Ajuts per millorar el teu projecte

Apologies for English. Please help translate this message.

Greetings! The Individual Engagement Grants program is accepting proposals for funding new experiments from September 1st to 30th. Your idea could improve Wikimedia projects with a new tool or gadget, a better process to support community-building on your wiki, research on an important issue, or something else we haven't thought of yet. Whether you need $200 or $30,000 USD, Individual Engagement Grants can cover your own project development time in addition to hiring others to help you.

(català)

Salutacions! El programa d'Individual Engagement Grants (subvencions individuals, o petits grups, per gent compromesa amb els projectes de Wikimedia) té oberta de l'1 al 30 de Setembre l'acceptació de propostes per finançar nous experiments. Les teves idees poden millorar els projectes de Wikimedia amb una nova eina o giny, un millor procés de suport a la construcció comunitària al teu wiki, una recerca sobre un tema important o alguna cosa sobre la que potser encara no hem pensat. Si necessitesn entre 200$ o 30.000$, els Individual Engagement Grants (IEG) poden cobrir el teu temps de dedicació al projecte o la contractació d'altres persones per tal d'ajudar-te.
Vaig rebre un IEG l'any 2013, si algú s'està pensant fer una proposta i em vol consultar que em contacti. --Passavolant apunta clr gruix7 x25px.png Dvdgmz(Escriu-me) 18:34, 3 set 2014 (CEST)

10é aniversari de la Viquipèdia en asturià

X Aniversariu Wiki.png

Hola. No se si serà d'interés, però m'agradaria compartir que la Viquipèdia en asturlleonés (ast) va fer 10 anys el passat agost, però el proper cap de setmana (avuí és el Dia d'Asturies) es faran unes jornades a Oviedo per a celebrar-ho. Les jornades, organitzades per voluntaris de la Viquipèdia en asturià i Wikimedia Espanya, i amb el suport de l'ajuntament d'Oviedo, volen donar un reconeixement a la tasca feta pels voluntaris durant aquests deu anys, i donar un cop d'atenció a la societat asturiana per tal de veure si més editors arriben als projectes en una llengua que ara per ara ni tan sols és oficial. Una vegada allí, Wikimedia Espanya celebrarà la seva assemblea anual. No se si per ací hi ha cap asturià o algú estarà per Oviedo estos dies, però també és una forma de que la feina feta pels companys d'ast:wp siga reconeguda. El programa podeu trobar-lo a ast:Uiquipedia:Alcuentros/Celebración del 10u Aniversariu. --Millars (disc.) 19:06, 8 set 2014 (CEST)

Crec que relacionat amb aquest aniversari i aquesta trobada, darrerament s'ha creat un grapat d'articles a Categoria:Escultures d'Oviedo.--Pere prlpz (disc.) 19:13, 8 set 2014 (CEST)
Sí, Montse (alguns la vau coneixer a Wikimania) es va posar amb les escultures d'Oviedo. --Millars (disc.) 19:17, 8 set 2014 (CEST)

Change in renaming process

-- User:Keegan (WMF) (talk) 16:23, 9 September 2014 (UTC)
Resumeixo: a partir del dia 15 els buròcrates locals ja no podrem canviar noms d'usuari. Aquests canvis ja es poden fer globalment, sense necessitat de demanar-ho en cada projecte. El propòsit és avançar en la unificació de comptes per poder desenvolupar més facilitats globals, com notificacions i llistes de seguiment. Un pas previ és que tots els comptes siguin globals i per tant no es poden fer canvis en un projecte que deslligui el compte del global. Si no teniu compte unificat, es recomana que aneu a la pàgina Especial:MergeAccount (els conflictes es resoldran en un futur indeterminat amb usurpacions massives). Ara mateix, només poden fer canvis globals els stewards prèvia petició a meta: m:SRUC (en anglès). Es crea un nou grup d'usuaris "global renamers" per descarregar els stewards i assumir la funció que fèiem localment els buròcrates. He demanat que m'assignin en aquest grup d'usuaris: m:SRGP. Quan estigui disponible, les peticions es podran continuar fent en català a VP:CNU (petició única, global, vàlida per a qualsevol usuari de qualsevol projecte [projectes germans, que prenguin nota]) però no per a l'atenció d'un buròcrata sinó d'un "global renamer" (jo mateix si m'aproven o d'altres). --V.Riullop (parlem-ne) 20:14, 9 set 2014 (CEST)
Ja avisaràs, jo mateixa a diversos projectes no em puc dir Barcelona, potser es podrà arreglar més fàcilment amb els global renamers (no m`'urgeix gens)--barcelona (disc.) 09:52, 12 set 2014 (CEST)
A mi em passa el mateix. Vaig usurpar el compte anglès però els altres no em corren pressa. Gràcies! --Jey (disc.) 13:21, 12 set 2014 (CEST)
La política d'usurpacions no ha canviat de moment, però s'hi està treballant. Hi ha més de 100.000 comptes no unificats amb conflictes amb comptes globals. Vegeu l'anunci sobre la identificació única d'usuari. El que ha canviat respecte a aquest anunci vell és l'ordre. Primer s'estableix l'eina de reanomenament global per evitar crear nous conflictes en local i desprès es resoldran el conflictes avisant-los per correu i finalment reanomenant al format "Exemple~cawikipedia" deixant-los lliures pel compte unificat. Només us afectarà si teniu altres comptes no unificats en algun projecte. En qualsevol cas, no és cosa dels nous reanomenadors globals sinó de l'equip SUL. --V.Riullop (parlem-ne) 14:50, 12 set 2014 (CEST)
Actualització: quan diuen que no hi ha data per completar el registre únic, en aquests moments la previsió és de 6 mesos, com a molt per mitjan de l'any que ve. --V.Riullop (parlem-ne) 13:30, 14 set 2014 (CEST)

VisualEditor available on Internet Explorer 11

VisualEditor-logo.svg

VisualEditor will become available to users of Microsoft Internet Explorer 11 during today's regular software update. Support for some earlier versions of Internet Explorer is being worked on. If you encounter problems with VisualEditor on Internet Explorer, please contact the Editing team by leaving a message at VisualEditor/Feedback on Mediawiki.org. Happy editing, Elitre (WMF) 09:29, 11 set 2014 (CEST).

PS. Please subscribe to the global monthly newsletter to receive further news about VisualEditor.

Viquimarató Arqueologia

Bon dia,

comentar que el proper dissabte 18 d'octubre es durà a terme una viquimarató entorn de l'arqueologia i la prehistòria en l'organització de la qual ha participat Amical Wikimedia juntament amb altres entitats com el Projecte Raval 6000 anys d'història, el CSIC, el Grup Memora i la Biblioteca Sant Pau-Santa Creu. Podeu trobar més informació i inscriure-us a la pàgina del Viquiprojecte.

Ens veiem allí, Vàngelis Villar

Propostes

Icona de la Pluja d'Idees de la Taverna de la Viquipèdia.png
A l'apartat de propostes de la Taverna busquem millorar la Viquipèdia, interpretar criteris i normes o aplicar noves idees que encara no s'han dut a terme. Es mostren les converses actives i s'arxiven automàticament les que tenen més de 15 dies d'inactivitat. Si voleu reprendre converses velles, cerqueu-les a l'arxiu de propostes i inicieu un fil nou enllaçant a les converses prèvies.
Mostra només aquesta secció | RefrescaAmunt | Inicia un nou tema

John Adams

El 8 de setembre a TV3 faran una pel·licula sobre John Adams. Seguint l'acostumada "cultura patillera" (ESM ©), tindrà una punta de consultes, com ja va passar amb Eva Peron o amb Vicenç Ferrer. Algun voluntari per ampliar-lo ?.amador (disc.) 20:04, 26 ago 2014 (CEST)

GerardBot

Hola a tothom , Fa un temps vaig presentar en GerardBot com un bot que detectava manques de referències i posava la plantilla {{FR}} en cas que l'article no contingués fonts. Es va discutir aquí a la Taverna si era una feina adequada per un bot i es va arribar a la conclusió de no posar-lo en funcionament. De la discussió va sortir la idea de enviar un missatge a la discussió de l'autor de l'article que no contingués referencies i aquí es va morir la discussió.

He redissenyat en GerardBot, el que fa ara és buscar articles sense referencies a la llista de articles creats recentment (amb la condició que hàgin passat 6h des de la creació de l'article per evitar que l'autor encara estigui editant i no hagi tingut temps d'afegir referencies) i en cas de obtenir positiu envia un missatge a la discussió de l'autor recordant-li l'ús de referències. A part de la discussió de si el bot ha d'entrar o no en funcionament, també s'ha de pactar el missatge, si fem servir {{AvísFR}} o Usuari:GerardBot/Plantilla:Avís falten referències(massa llarg per molta gent, amb possibilitat de modificacions). Enllaç a la petició i Codi del bot -gerardduenasparlem-ne 11:31, 27 ago 2014 (CEST)

Com et vaig comentar al xat, potser la tasca no és la més idònia: el que ens cal és un bot que ens ajudi en la tasca (que no vol dir que la faci) de baixar el nombre d'articles sense refs i no una tasca mecànica que, al cap i a la fi, necessitarà la supervisió de si cal {{FR}} o {{FVA}} i que no és gaire diferent al que s'està fent en aquests moments. Pensant una mica millor amb el que em vas dir (cerca les ref que hi ha en altres idiomes) potser la tasca estaria bé que fos aquesta:
 • Cercar les ref a partir dels iwlinks per les pàgines que són a wikidata i col·locar-los a la pàgina de discussió de l'article: no ens estalvia el repàs, però ens ajuda a tenir referències "en principi" fiables.
 • Per les pàgines que no són a wikidata la cosa és un xic més peluda, ja que ens podem trobar amb mooooolta palla, pel que convindria una estratègia més acurada, en la línia del que comentàvem blacklist de regexp (blog, wordpress....) en les url de pàgines i en tot cas una whitelist de pàgines que s'han usat.
De totes maneres amb el primer punt ja hi ha una feinada terrible, pel que proposaria que fos el primer pas... i el segon... ja vindrà
Què us sembla la proposta? --Anskar (disc.) 13:59, 28 ago 2014 (CEST)
La feina de posar l'avís {{FR}} és mecànica i jo crec que ens la podríem estalviar. L'avantatge, a més, seria que l'usuari creador rebria l'avís sempre, cosa que ara succeeix només de vegades. Substituir {{FR}} per {{FVA}} és una tasca menys important (en número de plantilles, s'entén) i que sí que es podria fer manual (tal com es fa ara). La meva experiència amb els recordatoris de FR, ara denostats, és que en un percentatge molt alt sí que tenen èxit a l'hora de convèncer de la importància de citar les fonts als usuaris. Normalment, l'usuari que ha rebut l'avís té en compte això, si no en l'article en qüestió, almanco en els propers articles. Pau Cabot · Discussió 14:47, 28 ago 2014 (CEST)
Això no lleva que pugui esser interessant aquest altre bot proposat per Anskar, que no fa la mateixa feina sinó una complementària. Pau Cabot · Discussió 14:52, 28 ago 2014 (CEST)
A veure si ho he entès bé ;).
 • Posar la plantilla {{FR}} a l'article amb bot (6 hores després de la 1a edició)
 • Posar la plantilla {{AvísFR}} a la discussió de l'usuari amb bot (qui diu en la que s'acaba de posar diu en la que hi ha recentment, i no ha estat el bot, i no s'ha avisat)
 • Repàs de si la plantilla {{FR}} és correcta o cal canviar per {{FVA}} manualment
 • Fer les mil-i-una per trobar referències. sumant la proposta anterior
Anem per aqui, no Paucabot? --Anskar (disc.) 15:39, 28 ago 2014 (CEST)
Posar sistemàticament {{FR}} ja vaig dir que em semblava contraproduent.
La feina d'avisar no em sembla malament, tot i els dubtes sobre el resultat. L'avís crec que hauria de ser molt més curt i ser un entremig entre el que ha proposat en Gerard i els Viquipèdia:recordatoris (o sigui, amable com pretén ser la proposta però clar i concís com pretenien ser els recordatoris).
La tasca que proposa l'Anskar de buscar referències als interviquis em sembla un experiment interessant, però he provat a l'atzar els interviquis d'alguns dels darrers articles creats i el que he trobat m'ha semblat poc esperançador. Potser una prova sistemàtica amb bot dóna resultats interessants per uns quants articles.--Pere prlpz (disc.) 15:47, 28 ago 2014 (CEST)
D'acord amb en Pere prlpz en la qüestió d'avisar als usuaris i en fer l'avís més amable i concís.
De la proposta de n'Anskar, tal com comenta en Pere, es podria fer un test amb un centenar d'articles com a màxim per, en tot cas, mirar de refinar el bot. El que no faria seria fer-ho arreu perquè les discussions passarien a ser molt poc aprofitables, m'ensum. Si es fa aquest bot, s'hauria de fer per tongades i anar-ho repassant, més a l'estil dels monuments del Vriubot que el de d'altres articles fets amb bot (o fins i tot fets manualment) que ningú no ha revisat mai. Es podria fer en el marc d'un viquiprojecte. Pau Cabot · Discussió 16:03, 28 ago 2014 (CEST)
El bot de les referències de l'Anskar, per ara, jo més aviat li faria deixar totes les referències que trobi (i les que no trobi) en una pàgina d'usuari, per que ens les puguem mirar en conjunt i veure què fem. Que passi el problema que deia en Paucabot dependrà dels falsos positius, o sigui, quan el robot torni uns resultats que no siguin referències aprofitables. Quan en trobi de bones, encara que sigui poc sovint, no hi ha problema, i quan no trobi res tampoc (aleshores no edita res).--Pere prlpz (disc.) 16:14, 28 ago 2014 (CEST)
Sí, millor fer les proves amb gasosa a una pàgina d'usuari. Pau Cabot · Discussió 16:31, 28 ago 2014 (CEST)

Penseu que tot el que estem discutint s'ha de provar abans d'aprovar, pel que es donava per suposat que les proves es fan en una plana usuarificada. Aleshores vaig deixant apuntats els punts en el que més o menys hi estem d'acord.

 • Posar {{FR}} a l'article Objecció Objecció
 • Posar {{AvísFR}} a la discussió d'usuari NeutralA favor Assumible
 • Cercar referències A favor Aprovació a l'espera de resultats de prova s'edita en subpàgina d'usuari

Ho dic perquè així en gerardduenas es pot fer una idea de les propostes i anar preparant el codi --Anskar (disc.) 16:33, 28 ago 2014 (CEST)

Completament d'acord Anskar. Paucabot pensava que haviem quedat no posar {{FR}} automàticament per no ocasionar una plantillitis. El que fariem seria el que ha explicat l'Anskar abans:
 1. Buscar pàgines sense referències
 2. Si no en tenen avisar el autor
 3. Per aquestes pàgines sense fonts buscar-ne a altres wikipedies a través de Wikidata.
 4. En cas de que no hi hagués cap iwlink o cap referència en el iw podriem buscar-ne per internet (tenint en compte les pàgines on les busquem, fariem una blacklist de blogs, pàgines poc fiables etc.) -->aquesta es la part més dificil i la que corre menys pressa.
 • Pensava posar totes les referències trobades de cada article a una platilla de format tipus {{Benvinguda}} a la pàgina de discussió de l'article i incloure aquest dins una categoria oculta de l'estil Articles amb referències per incloure.

Com ho veieu? --gerardduenasparlem-ne 12:37, 29 ago 2014 (CEST)

gerardduenas abans de pensar en plantilles a les pàgines de discussió hem de pensar en la fiabilitat de les ref que troba, la gasosa que comentava Paucabot ;) --Anskar (disc.) 12:52, 29 ago 2014 (CEST)
D'acord amb l'Anskar. Per arribar a algun lloc es pot començar per la segona operació i preparar la plantilla per avisar de la manca de referències. Si mai aconseguim que la tercera operació (buscar referències) doni uns resultats interessants, ja veurem quina és la millor manera d'aprofitar-los, però això ho veig encara en fase d'investigació.
Una cosa que pot ajudar és que el bot afegís les plantilles {{autoritat}} i {{bases de dades taxonòmiques}} si a Wikidata hi ha dades per aquestes plantilles, perquè són útils per trobar algunes referències. Per no omplir més els historials, això ho podria fer amb tots els articles nous el bot de l'Arnaugir que repassa el format de les referències quan n'hi ha (es pot treure codi per afegir-hi de Usuari:PereBot/robot posa plantilles variades).--Pere prlpz (disc.) 13:22, 29 ago 2014 (CEST)
La veritat és que no em convenç la idea. Òbviament, afegir FR per defecte em sembla contraproduent. Sobre afegir referències a la pàgina de discussió em sembla poc útil perquè en dubto de la seva qualitat. Si provenen de wikidata, dedueixo que seran refs majoritàriament a bases de dades i no es diferencia entre bones i males refs. Si provenen dels altres wikis, es fa un greuge entre viquipèdies al haver de triar de quines wikis agafem les referències i no hi veig la diferència entre mirar la discussió o mirar els interwikis. Aquest tipus d'edicions em semblen útils quan són articles sense interwikis (principalment locals) i que un usuari ha trobat referències amb molt contingut, però no disposa de temps de millorar-lo.--KRLS , (disc.) 21:33, 29 ago 2014 (CEST)
@KRLS, Paucabot, Pere prlpz, Gerardduenas: Ieps, aquí està la gasosa .... què, hi posem vinet?
 • Les referències no les cerca a wikidata, cerca els iwlinks a wikidata per cercar les referències en les viquis d'idiomes. He fet la gasosa amb poc gas, no fos cas que creés una bomba atòmica, i només cerca les 5 primeres pàgines de cada subcategoria FR,
 • Com que marca els articles que no tenen item a wikidata es podria intentar que cerqués el possible item de wikidata per les pàgines que encara no hi son, i deixés un avés de quin és l'element.
 • FVA podria ser el següent pas, però és prou difícil de gestional les urls desde google. --Anskar (disc.) 12:33, 30 ago 2014 (CEST)
Bona feina (i bona velocitat). La veritat és que és molt més prometedor del que m'esperava. Crec que agafar només les referències puntuals (si és el que fa el bot) ha estat una bona idea.
Comentaris:
 • Per fer-ho més fàcil de seguir, posaria les referències just darrera del seu article, i si pot ser just darrera de la versió que toqui del seu article.
 • Compte que no troba element de dades d'alguns articles que sí que en tenen (Afrodita, per exemple), tot i que pot ser que això no tingui relació amb el programa.
 • Un problema habitual de les referències d'altres viquis és que moltes fan servir plantilles que cal traduir o adaptar. Aquí no veig que això hagi passat. És casualitat que el bot no n'ha trobat cap de problemàtica o és que les has filtrat d'alguna manera? Que de 600 plantilles que té la pàgina no n'hi hagi cap de problemàtica sorprèn.
No totes les referències trobades són útils, però diria que per bastants articles n'està sortint alguna d'útil (tot i que la pàgina com està resulta difícil de seguir). Aleshores, crec que un cop polit el que calgui es pot pensar en anar-ho implementant.--Pere prlpz (disc.) 12:54, 30 ago 2014 (CEST)
M'agrada el resultat, però coincideixo amb Pere prlpz en què potser les referències haurien d'estar més a prop de l'article, per fer-ho més fàcil. Penso que li podrem treure molt de profit. Bona feina! --Yuanga (disc.) 13:13, 30 ago 2014 (CEST)

polint....

 • referències a lloc segons idioma
 • suposo que el miracle de les plantilles es deu a wikidata, que transclou directament la plantilla de l'enllaç que té quan no el troba a la pròpia viqui.
 • l'error de no trobar elements a viquidta es deu al bot,... depurant errors
 • un cop estigui estèticament polit els articles sense refs no seran llistats, sí els de wikidata

desperta bytes, endavant els hertz --Anskar (disc.) 15:12, 30 ago 2014 (CEST)

@Anskar: S'ha produït un problema amb les taules. A més, si els llistat és per que ens en fem una idea de conjunt del que hi ha, jo no amagaria res.--Pere prlpz (disc.) 15:20, 30 ago 2014 (CEST)
Rebaixo l'eufòria i toco de peus a terra ;)
 • Fins ara havia obviat les llengües on no hi trobava referències i donava per suposat que no hi hauria cap referència en català, gràcies a l'apunt de Pere prlpz a Afrodita i veure que hi ha articles amb {{FR}} i referències afegides, incloc el català i la llista d'idiomes sense refs.
 • Les taules se'm van destarotant i arreglant a mesura que faig proves.... els rotets de la gasosa.... :)
 • Hi ha força referències que em donen error per manca de text en un <ref name> o per falta de tancament de </ref>. El primer pot ser degut a que es posa el text en la plantilla de referències ¿? i el segon poca traça de regexp :(
 • Estic mirant de poder capturar els idiomes on són articles destacats (AdQ o AB)

--Anskar (disc.) 16:51, 30 ago 2014 (CEST)

Finalment he optat per copiar el codi html de l'apartat referències enlloc d'intentar posar les plantilles que no ens hi anirien bé (miratge del miracle, simplement no feien servir plantilles), també he pogut marcar els articles bons i de qualitat per tenir una millor visió dels articles que poden estar més "currats".

No es pot fer una entaulada en una sola pàgina de tots els articles que tenim en quarentena (a la que es posen 50 taules d'aquestes) la lentitud en desar és desesperant i m'ha arribat a donar errors en desar per conflictes d'edició.

Ja només falta decidir què fem amb l'script--Anskar (disc.) 21:32, 31 ago 2014 (CEST)

PageNotSaved: Usuari:Anskarbot/proves/refs: The content you supplied exceeds the article size limit of 2000 kilobytes
amb un límit de 5 articles per categoria no he pogut desar la última. Crec que el seu lloc són les pàgines de discussió de cada article una taula per pàgina, què us sembla?
Potser fer-ho ara no donaria gaire peu a les millores, es podria esperar a una viquimillora? --Anskar (disc.) 17:16, 3 set 2014 (CEST)
@Anskar: moltes gràcies per la gran feinada que has fet. Jo faria currar al bot fins que acabés i que anés deixant les referències a la pàgina de discussió de cada article (test=False fa l'ullet). Tornant al tema principal d'aquesta discussió, jo tinc el codi per deixar l'avís per falta de referències llest. Com ho veieu de començar a deixar missatges als autors de pàgines sense referències creades fa més de 6h?--gerardduenasparlem-ne 22:19, 3 set 2014 (CEST)

Relacionat: Des de fa un parell de mesos, gracies a un codi d'en Anskar, a Usuari:Mafoso/FR hi ha un seguiment del moviment de les categories FR i FVA.--Mafoso (Mani'm?) 09:11, 5 set 2014 (CEST)

@Anskar: Bona feina. Costaria gaire fer això amb totes les categories de manteniment? Potser més que fer-ho amb totes, es pot fer agrupant per supercategories.--Pere prlpz (disc.) 11:46, 5 set 2014 (CEST)
@Pere prlpz: et refereixes al moviment de categories? Tot és retocar el codi i fer una llista de les supercategories on es vol començar a veure els seus moviments i assignar-li la pàgina on desar. Ara el codi comença per les supercategories Articles sense referències i Articles amb FVA i cerca les pàgines dins les subcategories, el que caldria és assignar les pàgines d'escriptura a cada un dels repassos de categoria
Respecte el codi en discussió encara estic provant afegir enllaços externs i bibliografia.... ja queda poc --Anskar (disc.) 13:55, 5 set 2014 (CEST)
@Anskar: Em sembla que ara mateix seria interessant fer-ho per les categories d'articles a fusionar, vistos els missatges de fa temps d'alguns editors que troben les fusions difícils de seguir.
Possiblement amb les categories de manteniment de morts per any seria útil per detectar la gent que s'hi afegeix perquè la van matant a Wikidata i poder-ne repassar els articles. @Jey: Et sembla que seria útil?
Quan fem la quinzena de la qualitat, el mes de desembre, estaria bé que estigués activat per totes les categories que surten a la quinzena.
Per la resta de l'any i de categories, és una dada curiosa però a priori no li veig tanta utilitat pràctica.--Pere prlpz (disc.) 14:08, 5 set 2014 (CEST)
@Pere prlpz: Si ho dius per la Categoria:Persones vives a revisar jo crec que no és necessari (si que seria curiós). Salut! --Jey (disc.) 14:54, 5 set 2014 (CEST)
@Jey: No ho deia per aquesta, perquè la revisió d'aquesta consisteix en buidar-la i això, si està al dia, és fàcil de seguir. Em refereixo a les categories de morts per any, que si no ho he entès malament, feu servir per comprovar que els articles que hi surtin portin correctament l'any de la mort. Aquí sí que veig que si per exemple apareix un nou mort del 2012, perquè li han completat ara les dades a Wikidata, serà molt difícil adonar-se que aquest és nou i no ha estat revisat. Crec que en KRLS assenyalava en una altra ocasió que aquest era un dels desavantatges de fer servir una categoria en comptes d'una llista, però si el bot fa un historial de la categoria aquest desavantatge queda superat.--Pere prlpz (disc.) 14:58, 5 set 2014 (CEST)
@Anskar: Un cas semblant que sí que em pot ser útil a mi és la Categoria:Municipis amb coordenades a més de 5 km de les de Wikidata i la Categoria:Articles amb coordenades a més de 1000 km de les de Wikidata. Aquestes categories estan més o menys revisades i només hi queden falsos positius i errors de Wikidata, però si ara hi apareix un article nou que cal revisar difícilment me n'adonaré. Amb el teu historial del bot seria més fàcil.--Pere prlpz (disc.) 15:03, 5 set 2014 (CEST)
@Pere prlpz: @Anskar: : si teniu ganes i temps, Estaria bé actualitzar Viquipèdia:Manteniment tot acostant-lo al format de VP:QQ i fer un munt de subplanes de seguiment de les categories.--Mafoso (Mani'm?) 17:54, 5 set 2014 (CEST)
@Pere prlpz: A quina pàgina ho vols? vols una pàgina per cada taula o les dues en una mateixa? --Anskar (disc.) 22:16, 5 set 2014 (CEST)
@Anskar: Com que suposo que aquestes categories tindran poc moviment, amb una sola pàgina per totes n'hi hauria d'haver prou. Sobre quina pàgina, on vulguis. Si vols una subpàgina de l'espai d'usuari del bot, del meu, o del Viquiprojecte:Coordenades geogràfiques.--Pere prlpz (disc.) 22:20, 5 set 2014 (CEST)
@Anskar: Això funciona. Gràcies al bot, he pogut trobar les dues pàgines que hi han entrat avui i resoldre l'error. Bona feina.--Pere prlpz (disc.) 10:22, 9 set 2014 (CEST)

@Pere prlpz: Viquiprojecte:Coordenades geogràfiques/Moviments categories aquí les coordenades, @Mafoso: Viquipèdia:Manteniment/Referències i aquí les noves referències @Jey: aprofita que estem d'oferta

 • Bàsicament es necessita les categories principals on cercar les subcategoties.
 • Si alguna subcategoria no cal es pot obviar.
 • Actualització diària, però si no troba canvis, en la propera actualització esborra el dia anterior que no ha tingut cap variació, pel que la taula no s'extén més que els canvis que troba,
 • La pàgina on desar els canvis --Anskar (disc.) 01:43, 6 set 2014 (CEST)
@Pere prlpz: així admeto que té més sentit. Si es poguessin identificar nous articles que apareixen a "categoria:morts el 20x" potser si que valdria la pena revisar si les dades son correctes, però només si és fàcil de fer i algú més creu que se'n pot aprofitar (no prometo revisar-m'ho cada dia però estic a favor de l'experiment)! Gràcies per la oferta Anskar ;)! Salut! --Jey (disc.) 01:54, 6 set 2014 (CEST)

@Anskar: Aprofitant l'oferta, demano fer el seguiment de la Categoria:Pàgines creades per bot pendents de revisar (sense subcategories), sobretot per poder visualitzar el progrés del viquirepte actual encara que es facin més esborranys amb bot, com algú està demanant. No estic segur d'on és el millor lloc per posar la pàgina, potser una subpàgina del Viquiprojecte:Monuments.--Pere prlpz (disc.) 20:34, 10 set 2014 (CEST) @Pere prlpz: Fet Fet! Viquiprojecte:Monuments/Articles creats per bots --Anskar (disc.) 12:34, 11 set 2014 (CEST)

@Anskar: Bona feina, però la pàgina diu que hi ha 1450 articles i a la categoria n'hi ha 1950.--Pere prlpz (disc.) 15:50, 11 set 2014 (CEST)
Pot ser que la diferència sigui només que el bot ignori les pàgines que no són a l'espai principal? Si fos així, tampoc seria un problema.--Pere prlpz (disc.) 18:52, 11 set 2014 (CEST)
Acabo de veure que a més d'altres moviments, el bot de l'Anskar serveix per detectar reanomenaments.--Pere prlpz (disc.) 10:07, 12 set 2014 (CEST)
sí, bàsicament el que fa és llistar totes les pàgines que troba en la categoria demanada i desa la llista per l'endemà comparar les dues llistes, si un element es troba en les dues llistes no fa res, si la troba avui i ahir no hi era l'afegeix a in' i incrementa el +in i si ahir i era i avui no, l'afegeix al out i incrementa el +out a cada canvi de mes posa el contador +i-o a 0, per tant també compta les pàgines esborrades. Respecte el que vas comentar de fer els comptes amb les pàgines a fusionar, estava pensant en posar la pàgina de discussió on s'ha de decidir el traspàs, però encara tenim els bots irc a la UVI, qualsevol afegitó per moviments de categories simple es tracta de crear el diccionari que conté els paràmetres escollits, bàsicament són la categoria principal i les categories que no volem llistar. --Anskar (disc.) 17:35, 12 set 2014 (CEST)
Al seguiment de les categories per fusionar, jo hi posaria els articles que tinguin la plantilla de fusionar, perquè en general el que els interessa als que segueixin la categoria és veure els articles que desapareixeran, i això és difícil que ho dedueixi un bot a partir de les plantilles. Aleshores, millor que hi hagi tots els articles de la categoria encara que això vulgui dir que hi haurà tant els articles origen com els articles destí de les fusions.--Pere prlpz (disc.) 18:24, 12 set 2014 (CEST)

Diada Nacional de Catalunya de 2014

Caldria completar Diada Nacional de Catalunya de 2014. Qui s'hi anima?--Arnaugir (discussió) 20:18, 12 set 2014 (CEST)

Ajuda

Icona de la Barra de la Taverna de la Viquipèdia.png
A l'apartat d'ajuda de la taverna atenem les demandes o preguntes de la gent i els problemes tècnics. Sigueu pacients, però, que tard o prompte algun usuari vos n'atendrà. Es mostren les converses actives i s'arxiven automàticament les que tenen més de 15 dies d'inactivitat. Si voleu reprendre converses velles, cerqueu-les a l'arxiu de l'ajuda i inicieu un fil nou enllaçant a les converses prèvies.
Mostra només aquesta secció | RefrescaAmunt | Inicia un nou tema

Problemes per editar amb Mozilla-Firefox 31.0

M'he perdut alguna nota tècnica, és un mal genèric o tinc un problema personal ?. Fa uns dies que m'han deixat de funcionar certes facilitats, com ara que no apareix el reftoolbar, ni em surt la barra d'edició de l'extensió del Firefox, ni em mostra un pop-up quan em poso sobre les citacions, o no em fa la suggerència d'article quan començo a escriure a la caixa de cerca. He revisat els paràmetres de Preferències i estan com se suposa que han d'estar per a què aquestes coses passin. Alguna pista ?.amador (disc.) 17:21, 24 ago 2014 (CEST)

Diria que a mi amb Chrome em va bé.--Pere prlpz (disc.) 17:58, 24 ago 2014 (CEST)
Si. M'havia deixat dir que amb Explorer si que em funciona. Per això penso que deu ser un problema de (in)compatibilitat per algun canvi que no identifico. Merci,amador (disc.) 20:59, 24 ago 2014 (CEST)
amador A mi amb iceweasel (codi firefox) i linux em funciona perfectament, és possible que tinguis el javascript desactivat? --Anskar (disc.) 16:03, 28 ago 2014 (CEST)

Com diria un usuari típic "no he tocat res i ja em funciona". Gràcies i fins al proper misteri.--amador (disc.) 08:13, 31 ago 2014 (CEST)

Doncs a mi no, i vaig amb Chrome. Quan edito no em surt ni la barra d'edició ni els Viquiestris. En canvi, si que em surt la barra personal compacta (que funciona amb Javascript). També cal dir que en els projectes germans em va com una seda, tant la barra d'edició com els viquiestris. Però també té les seves coses positives, he hagut d'aprendre a posar la firma manualment ;) --Unapersona (Sóc tot orelles!) 11:22, 2 set 2014 (CEST)
Doncs a mi se m'ha canviat el tipus de lletra de la caixa d'edició amb Chrome. Ara és més petita i no hi ha manera de fer-la més gran (la de la pàgina "normal" sí que em va bé. En canvi, amb Mozilla cap problema. Sembla que els de Chrome han "tocat" alguna cosa perquè tinc algunes altres pàgines que no les veig bé. --MALLUS (disc.) 11:26, 11 set 2014 (CEST)

enllaçar amb el Viccionari

He vist que a la Wikipèdia en anglès enllacen directament des del cos d'un article amb el Wiktionary, per exemple en l'article cyclopamine està la paraula marcada en blau jeveratrum que enllaça directament amb la seva definició al wictionary. Sabeu si es pot fer això entre la Vikipèdia i el Viccionari?--Dafne07 (disc.) 09:00, 31 ago 2014 (CEST)

Exemple: wikt:pastanaga. Per que no es vegi, pastanaga. Ara bé, compte que en general molts enllaços que es podrien posar al viccionari no són més que maneres de d'amagar que hi hauria d'haver un enllaç vermell.--Pere prlpz (disc.) 10:16, 31 ago 2014 (CEST)
com comenta el Pere, sempre que sigui possible, millor deixar el vermell i que es creï l'article--barcelona (disc.) 13:13, 31 ago 2014 (CEST)
Ho he provat en la paraula "homogeneïtzar" que apareixia en vermell en l'article nata, però si més endavant es vol crear un article enciclopèdic sobre aquesta paraula, llavors es pot desfer l'enllaç amb el viccionari.--Dafne07 (disc.) 17:44, 31 ago 2014 (CEST)
L'article ja existeix. És homogeneïtat.--Pere prlpz (disc.) 19:10, 31 ago 2014 (CEST)
Jo no sóc partidari d'enllaçar a articles del Viccionari. Primer, perquè és difícil destriar que pot ser útil pel lector i que no. Segon, pel que ha dit en Pere. Potser en casos, molt concret com expressions en cites que clarament no podran esdevenir article.--KRLS , (disc.) 20:53, 31 ago 2014 (CEST)

Gràcies pels consells, ara el que he fet és ampliar l'article, que jo no sabia que existia, sobre "homogeneïtat".--Dafne07 (disc.) 14:09, 1 set 2014 (CEST)

Pujar imatges

Volia pujar un parell d'imatges però m'he trobat amb que l'Upload Wizard ja no funciona i per a fer-ho cal anar al Commons:Upload [3] i allà demanen que primer s'escrigui el nom de la imatge a l'article on es vol posar i després es posi el codi de la wikipèdia on està l'article; si és per la wiki en anglès em sembla que el codi és "Six.GIF", si és per la wiki en castellà el codi és "SO4 Hoe open Web.jpg,", però no hi han explicacions sobre el codi en català. Em pot ajudar algú? Tot plegat sembla molt complicat comparat amb el sistema anterior del wizard--Dafne07 (disc.) 09:52, 2 set 2014 (CEST)

@Dafne07: Això que estàs mirant és un programa d'ajuda per pujar a Commons imatges que ja són carregades localment a la viquipèdia en anglès. Si vols pujar les teves fotos:
Ja ho estava provant de fer a través del commons:Special:Upload però em sortia un missatge demanant un codi i un enllaç cap la pàgina d'informació que he citat abans. Ara el problema està resolt: m'han enviat un altre missatge dient que no accepten imatges que comencin per xifres per exemple "300px" perquè pensen que podria ser una còpia sense permís. He canviat els noms de les imatges i ja les he pogut pujar.--Dafne07 (disc.) 13:00, 2 set 2014 (CEST)

Més opinions en el debat sobre el títol Estella-Lizarra

A la pàgina de discussió de l'article Estella-Lizarra hem exposat diferents opinions i no hem arribat a un acord. Si's plau, volem altres opinions; millor si és de gent experimentada en Wikipedia i/o de lingüistes per la qüestió que es debat. Una actitud neutral i moderada és sempre benvinguda. :) --Pompilos (disc.) 17:34, 2 set 2014 (CEST)

Estella-Lizarra

Algú podria venir a donar el seu punt de vista a Discussió:Lizarra? Gràcies, Pau Cabot · Discussió 19:06, 2 set 2014 (CEST)

Ostres! No havia vist la demanda de Pompilos just aquí dalt! Pau Cabot · Discussió 20:37, 4 set 2014 (CEST)

Recuperació article esborrat

Bon dia, voldria saber com podria recuperar un article que va ser esborrat fa un any y mig aproximadament. Es tracta de Agrupació Esportiva Son Sardina (femení). Avui dia té una rellevància que abans encara no tenia, per això demano la seva recuperació. Si no és possible el podria redactar íntegrament a partir de la versió en castellà que ja existeix. Cordialment --Garciman73 (disc.) 13:01, 4 set 2014 (CEST)

Pots demanar-ho a Viquipèdia:Petició als administradors. Si no ho veuen clar, sempre el poden recuperar al teu espai d'usuari per tornar-lo al principal quan tingui totes les referències.--Pere prlpz (disc.) 13:24, 4 set 2014 (CEST)
Viquipèdia:Petició als administradors#Recuperació d'entrada esborrada. Pau Cabot · Discussió 20:35, 4 set 2014 (CEST)

Registre Wikipedia i Vikipèdia: és el mateix?

Hola,

M'he registrat a la Wikipedia en comptes d'a la Vikipèdia. A la Wiki he rebut una notificació que no m'apareix a les notificacions de la Viki. Rebré les notificacions només a la Wiki i en castellà? Hi ha manera de canviar-ho? --Xavix83 (disc.) 21:23, 4 set 2014 (CEST)

@Xavix83: Tot i que els comptes d'usuari siguin globals, les notificacions depenen de cada projecte. Per exemple, hauries de rebre la notificació que jo t'he esmentat en aquesta conversa, però aquesta notificació només la rebràs si entres a la viquipèdia en català amb el teu compte, ja sigui registrant-hi directament o entrant-hi havent obert la sessió en una altra viquipèdia o en algun dels projectes germans. Igualment, si algú t'esmenta, t'agraeix, et reverteix o et deixa un missatge a la viquipèdia en castellà, la notificació la rebràs quan entris a la viquipèdia en castellà.
O sigui, a efectes pràctics és indiferent quin compte hagis creat primer.--Pere prlpz (disc.) 21:28, 4 set 2014 (CEST)

Duplicats a la botipèdia de municipis francesos

Crec que tenim uns quants municipis francesos creats amb bot duplicats (el cas que m'he mirat l'Amical-bot havia duplicat un article creat per l'Iradigalesc-bot uns anys abans).

No sé qui s'està cuidant de mantenir els articles de l'Amical-bot, però una manera de trobar-ne uns quants és mirar els municipis que surten entre els articles sense coordenades a Wikidata que són a la categoria de municipis de França.--Pere prlpz (disc.) 12:34, 5 set 2014 (CEST)

He arreglat els que tenien problemes d'interwikis i de coordenades a Wikidata. Ara ja només queden els municipis a fusionar, bàsicament, a més d'uns quants falsos positius. Si qualcú s'anima, són a Categoria:Articles per fusionar des de setembre de 2014. Pau Cabot · Discussió 09:33, 7 set 2014 (CEST)
No sé quines funcions feia l'Amical-bot, però ara mateix, que jo sàpiga, no està operatiu, la única funció que es manté és la de traducció d'articles i no es processen sense petició expressa d'un usuari mitjançant la plantilla corresponent. Quan fa que es van crear aquest articles duplicats? --Anskar (disc.) 11:23, 7 set 2014 (CEST)
Un exemple: Écuelles (Saona i Loira), manual, 2010. Écuelles (Saône-et-Loire), amb bot, 2011. Però ara, el que importa és fusionar aquests 13 articles, no? Pau Cabot · Discussió 11:37, 7 set 2014 (CEST)

Senyera del País Valencià

A l'article de la Reial Senyera Coronada hi ha un desencontre sobre la rellevància d'un paràgraf entre una IP anònima i jo mateix. Com que al final sóc jo el que acaba clavant-se sempre en estos "fregaos", demane per favor que algú ho supervise i faça el que vulga amb un paràgraf que a mi em sembla poc enciclopèdic.--Coentor (disc.) 12:57, 6 set 2014 (CEST)

He estat seguint el conflicte d'edicions sobre eixe paràgraf, però vaig abstenir-me d'intervenir per vore si al final es debatia a la pàgina de discussió. Recomane que exposes els motius pels quals consideres que no és adient la inclusió d'eixa part, o que poses plantilles de {{Cal cita}} a les parts que cregues que han de ser demostrades amb referències externes. Si persisteix el conflicte d'edició, miraré d'intercedir perquè l'usuari anònim participe al debat amb compte registrat. --Joanot Martorell 15:31, 7 set 2014 (CEST)
A mi és que em sembla una mescla d'opinió/recerca inèdita/llenguatge i contingut no enciclopèdic tot el paràgraf. Tampoc no tinc interès en entrar a eixe debat perquè ja se com acaben. Si a la resta de la comunitat el contingut d'eixe paràgraf li sembla adient, que es quede.--Coentor (disc.) 22:31, 7 set 2014 (CEST)

Amagar categories

Algú sap una manera de que no es transcloguin les categories marcades en una plantilla sense tocar la plantilla? És a dir: una ordre el un fitxer a ca:wiki que no s'incloguin les categories d'altres llengües. Vegeu Usuari:Anskarbot/proves/refs2 per entendre què vull dir --Anskar (disc.) 11:05, 7 set 2014 (CEST)

Nop. La plantilla inclourà tot el que hagi d'incloure, a no ser que estigui preparada per no fer-ho, sigui per espais de noms o per mitjà d'un paràmetre. Només pots amagar-les per postprocès posant-les entre < includeonly > o < nowiki >. --V.Riullop (parlem-ne) 13:13, 7 set 2014 (CEST)

Enllaços interwikis a altres llengües

Hola, molt bones. He tingut problemes per afegir enllaços interwikis a altres viquipèdies en altres llengües quan estic creant pàgines noves. També li passa a algú? Algú sap si és un problema que tinc jo o és general? Tal i com feia habitualment, anava a la part de llengües i a afegir una nova llengua i ara, quan vaig a enllaçar dues pàgines hem posa que no ho pot fer, ja que és un invalid token. Hem posa l'error: An unexpected error occurred: $1.. També ho he intentat des de la pàgina de la wiki anglesa i tampoc m'ho deixa fer. Finalment, avui, amb l'article d' afrocanadencs ho he fet directament des de la pàgina de wikidata i allà si que he pogut afegir l'enllaç interwiki, però és molt més feixuc de ferho així. També es pot fer manualment en el text, però crec que s'havia dit que era millor no fer-ho així i fer-ho a través del wikidata. Algú hem pot ajudar a trobar una solució? Moltes gràcies.--Pitxiquin (disc.) 14:54, 8 set 2014 (CEST)

Fa temps que em trobo amb el mateix problema i ho acabo fent sempre amb la pàgina de wikidata, aniria molt bé si es pogués solucionar el problema.--Medol (disc.) 15:05, 8 set 2014 (CEST)
Jo també m'hi trobo sovint, tot i que crec que no sempre. De moment, la solució és anar a la pàgina de Wikidata.
Afegir els interviquis directament a la pàgina no és gens recomanable actualment, perquè ja no existeixen els bots que els mantenien. Els interviquis que encara queden en local són en la seva gran majoria errors que s'haurien d'eliminar.--Pere prlpz (disc.) 15:38, 8 set 2014 (CEST)
Us deixo l'enllaç a d:Wikidata:Contact_the_development_team#Une_erreur_inattendue_s.E2.80.99est_produite_:_.241_.2F_Invalid_token, tot i que parla més del problema que de la solució. En francès sembla que ho hagin resolt amb unes edicions a l'espai MediaWiki.--Pere prlpz (disc.) 18:54, 8 set 2014 (CEST)

A mi tampoc em funciona, em dóna el mateix "error inesperat" (per tant, no és tan inesperat). També ho he hagut de fer a través de wikidata... --Enric (discussió) 11:15, 10 set 2014 (CEST)

Plantillas de línies d'Adif

Hi ha diversos errors en les plantilles de línies d'Adif. Els he especificat en les pàgines de discussió corresponents:

Salutacions. --JT Curses (disc.) 22:06, 9 set 2014 (CEST)

Trasllat de Deikaztelu a Dicastillo

El títol actual Deikaztelu (en basc) en lloc de Dicastillo (en castellà i potser en català) vulnera dues polítiques de Viquipèdia: Anomenar pàgines i Punt de vista neutral i per això demano que un administrador faci el trasllat. Ho explico a la pàgina de discussió de l'article. Gràcies. --Pompilos (disc.) 23:28, 15 set 2014 (CEST)

Fet. Gràcies. --Pompilos (disc.) 16:01, 16 set 2014 (CEST)

Multimèdia

Camera-n--redbrush-pd.svg
A la Taverna Multimèdia respondrem els dubtes que tingueu quant a la càrrega i a l'ús de fitxers multimèdia (imatges, sons, vídeos...) en la Viquipèdia i a Wikimedia Commons. També és aquest el lloc més adequat per a parlar sobre legislació i llicències d'imatges. Si voleu recuperar converses d'un mes anterior, inactives o antigues, busqueu-les a l'arxiu de la Taverna Multimèdia per a copiar-les senceres i portar-les ací, inserint-ho al final amb la vostra nova intervenció.
Mostra només aquesta secció | RefrescaAmunt | Inicia un nou tema

Memoria gráfica de la Emigración Española

Hola! Cercant alguna imatge d'Adolfo Suárez, m'he trobat amb una fotografia seva carregada fa poc. Com diu la font pertany a la Carta de España, una mena de revista del Ministerio de Empleo y Seguridad Social, i m'he fixa't el que diu el seu Avís Legal: sobretot el següent apartat:

Se autoriza la reproducción total o parcial de los contenidos del Portal Carta de España, siempre que se cite expresamente su origen público. El Ministerio de Empleo y Seguridad Social declara su respeto a los derechos de propiedad intelectual e industrial de terceros; por ello, si considera que este sitio pudiera estar violando sus derechos, rogamos se ponga en contacto con el Ministerio de Empleo y Seguridad Social.

Entenc, doncs, que les imatges de la Memoria gráfica de la Emigración Española, fet per Carta de España, es poden carregar lliurement a Commons sempre que es citi la font. Hi ha algunes imatges força interessants sobre política catalana. Què en penseu? --Docosong (disc.) 15:53, 30 ago 2014 (CEST)

La nota autoritza a la reproducció però no explícitament a la transformació o obra derivada. Tinc doncs dubtes de si acompleix els criteris de Commons. En tot cas caldria incloure aquesta nota i l'enllaç al pujar la imatge. I si es considerés una nota vàlida potser caldria fer una plantilla per unificar les diferents imatges. --Passavolant apunta clr gruix7 x25px.png Dvdgmz(Escriu-me) 10:04, 10 set 2014 (CEST)

Viquipèdia:Imatge del mes/2014/08

Només tenim dues nominacions, i queden trenta hores per començar a votar la imatge del mes.--80.33.141.53 (discussió) 17:41, 30 ago 2014 (CEST)

Ara miro d'afegir-ne alguna meva d'aquest mes...--Yuanga (disc.) 20:15, 30 ago 2014 (CEST)
N'he afegit un parell mes. Encara hi ha temps, animeu-vos!--Beusson (disc.) 09:13, 31 ago 2014 (CEST)

En aquest moment no es carrega cap imatge a la viquipèdia, donant un missatge d'error. Què passa amb el commons ?Walden69 (disc.) 22:47, 3 set 2014 (CEST)

He purgat aquesta pàgina i ja apareixen les icones aquí. Hi ha alguna altra pàgina on vegir imatges no carregades?--QuimGil (disc.) 00:18, 4 set 2014 (CEST)