Viquipèdia:La taverna

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

 

Nuvola apps kteatime.pngTaverna de la ViquipèdiaNuvola apps kteatime.png

La Taverna de la Viquipèdia
Benvinguts i benvingudes a la nostra Taverna, el lloc de trobada virtual entre viquipedistes, així com un espai per a distreure'ns i crear-hi un ambient agradable. Ací parlem sobre afers que concerneixen a tothom, però, si teniu alguna cosa a dir específicament sobre un article o un usuari, si us plau, feu servir la seua respectiva pàgina de discussió. Podeu llegir i contestar les converses ja iniciades (pitjant en "modifica" al costat dret del títol de cadascuna de les converses).

Si us plau, per a evitar malentesos, signeu sempre els vostres missatges al final de la vostra intervenció amb el codi --~~~~. Podeu signar també pitjant el botó de signatura (Vector toolbar signature button.png) de la barra d'edició de la pàgina "modifica". Per a converses inactives o antigues de la Taverna, consulteu l'Arxiu de la Taverna, des del qual podeu tornar a portar-lo ací si voleu reprendre'n cap. Sobre qüestions específiques del funcionament de la Taverna aneu a la seua respectiva pàgina de discussió. Per a més consells per a participar-hi, llegiu Viquipèdia:Com participar a la Taverna.

Nuvola apps kghostview.png Aquesta Taverna disposa d'un full de reclamacions i suggeriments a disposició del viquipedista sobre els seu contingut i la seua gestió. La forma d'exposició de possibles reclamacions hauran d'efectuar-se davant la Comunitat de viquipedistes de manera com més correcta possible.
Refresca els continguts de la Taverna


Novetats

Icona del Tauler de la Taverna de la Viquipèdia.png
A les novetats de la Taverna es publiquen novetats i anuncis de projectes, plantilles i d'altres temes d'interès, tant de funcionament intern com d'activitat externa. Es mostren les converses actives i s'arxiven automàticament les que tenen més de 15 dies d'inactivitat. Si voleu reprendre converses velles, cerqueu-les a l'arxiu de novetats i inicieu un fil nou enllaçant a les converses prèvies.
Mostra només aquesta secció | RefrescaAmunt | Inicia un nou tema

Viquirepte estiu 2014

Hola! Ha tornat a arribar mitjans d'agost i és el moment d'iniciar la tercera edició del Viquirepte d'estiu (15 d'agost-15 de setembre). En aquesta ocasió ens centrarem en aquelles espècies que tenen poc contingut, perquè superin els requisits mínims de contingut per articles d'éssers vius, i no hagin de ser fusionades al clade superior. Els requisits són dues o tres frases que proporcionin informació més enllà de la purament taxonòmica (per exemple: hàbitat, països on viu, alimentació, estat de conservació...). És recomanable que aquests superin les 4-5 frases, per superar clarament aquesta barrera grisa de la fusió. Ja veieu, és una feina molt fàcil i ràpida i que entre tots podem fer-ne molta via. Tenim una llistat de les 2.000 espècies més necessitades que cal millorar. No dubteu i llenceu-vos-hi!--KRLS , (disc.) 18:47, 14 ago 2014 (CEST)

Articles bonificats al VP:UE

Bon dia a tothom. El Viquiprojecte:Unió Europea té un nou tipus d'articles: els articles bonificats, que són els que porten més de dos mesos esperant que un viquipedista els creï. Si feu un d'aquests articles, us endureu cinc punts en lloc de només un. Us hi apunteu? — Leptictidium (digui, digui) 12:35, 16 ago 2014 (CEST)

El procés: la categoria

He creat la categoria del Procés: Categoria:Procés independentista català i una plantilla per facilitar-ne la navegació: {{Procés independentista català}}. El que veig menys clar és el nom i el criteri d'inclusió de la plantilla. Què en pensau? Gràcies, Pau Cabot · Discussió 09:14, 20 ago 2014 (CEST)

Em sembla una bona iniciativa, et felicito. No sé si els partits han d'anar amb Entitats o a banda. En tot cas, si agafem els subscriptors de la pregunta (no les opinions posteriors) faltaria ICV i UDC. EL capítol persones és complicat perquè hom pensarà que falta algú i serà un tema poc neutralitzable. En aquest tema està treballant molta gent de forma anònima i penso que serà complexe. Per exemple, ha d'estar el Santiago Vidal que ja ha escrit la constitució o no?. I els membres del CATN ?...ufff. Salut, company !amador (disc.) 06:32, 21 ago 2014 (CEST)
Gràcies, Amadalvarez.
 • Els partits van una mica a banda de les entitats (hi ha un <br> que els separa), però potser és cert que podrien tenir una secció per ells.
 • No vaig posar-hi ni ICV ni UDC perquè el títol era Procés independentista català i encara no està clar si aquestes dues formacions seran part del procés independentista o no. El que és cert, però, és que la reivindicació de la consulta és en certa manera part del procés i potser, per això mateix, el nom triat no és l'adequat, encara que el motor del procés sigui clarament l'independentisme.
 • Respecte de les persones, no hi podrem posar les anònimes (que ja haurien d'estar representades a les entitats), però potser sí que tendria sentit posar el president del CATN Carles Viver i Pi-Sunyer o el del PNDD, Joan Rigol (encara que es troba en les mateixes circumstàncies que ICV i UDC).
En general, estaria bé crear l'article Procés independentista català, que seria el que clarament ens diria què hi ha d'anar i què no, a la plantilla. Pau Cabot · Discussió 09:38, 21 ago 2014 (CEST)
He fet uns quants canvis dels proposats a la plantilla, de moment. Pau Cabot · Discussió 09:48, 21 ago 2014 (CEST)

Global css/js

Està anunciat a partir del dia 26 d'agost la implementació de l'extensió GlobalCssJs que permet JavaScript i CSS d'usuari per tots els wikis públics de Wikimedia. Es podran crear subpàgines d'usuari global.js i global.css a Meta-Wiki i aquestes pàgines es carregaran automàticament per tots els projectes.

Hi ha més informació a la documentació per si un ho vol carregar només en un grup de wikis (per exemple, tots els Viquitexts, tots els projectes en francès, etc.)

Alguns usuaris tenen actualment un JavaScript o CSS global configurat manualment amb la creació de subpàgines (p.ex. vector.js, common.css) en cada projecte per carregar el seu script global. Per aquests usuaris, la implementació de l'extensió significaria que els mòduls es carregarien dos cops i per tant no s'inclouran en l'abast global. S'ha preparat un script per esborrar aquestes pàgines si es van crear amb el format estàndard. Aquests usuaris ho poden demanar en una pàgina de Meta-Wiki per fer-ho en nom seu una vegada estigui implementada l'extensió.

Anunciat en la llista de correu Wikitech-ambassadors. --V.Riullop (parlem-ne) 15:03, 20 ago 2014 (CEST)

Estrelletes d'or i de plata

Des del dia 19 ja està disponible a Wikidata la marca d'articles de qualitat i articles bons (badges). Un exemple: Manga amb distincions d'or i de plata. S'estan important amb bot i es poden editar quan s'edita un interwiki. Entre els dies 26 i 28 d'agost estarà disponible per que apareguin en les Viquipèdies, Viquitexts i Viquidites. --V.Riullop (parlem-ne) 15:16, 20 ago 2014 (CEST)

Perfecte! Ja tardaven!--Arnaugir (discussió) 15:48, 20 ago 2014 (CEST)
@Vriullop: molt interessant. Ja he completat les descripcions a Wikidata. Veig que només es permet assignar dos propietats (que serien AQ i Bo) però també hauria de ser possible marcar-ne d'altres (per exemple els {{massacurt}}? --Jey (disc.) 00:23, 21 ago 2014 (CEST)
No crec que calgui marcar els articles segons plantilles de manteniment a Wikidata. Dificultes l'edició als novells que voldrien treure-les i no és una qüestió transversal. A totes les viquipèdies els interessa saber/mostrar si un article és adq en un altre idioma, però no és important saber un article és un esborrany en anglès o no.--KRLS , (disc.) 05:52, 21 ago 2014 (CEST)
Entenc que la principal gràcia dels badges és no haver de posar a cada viquipèdia quins articles de les altres viquipèdies tenen distintius de qualitat, sinó que surti automàticament. Això només es fa amb les categories d'articles distingits però no amb les de manteniment, de manera que posar els {{massacurt}} a Wikidata no suposa cap guany per aquesta banda i a més és una complicació, com deia en KRLS.
A més, l'altre avantatge que suposaria posar les categories de manteniment a Wikidata, que és poder fer cerques, també el podem aconseguir fent servir les categories. Per exemple: articles amb text a millorar sobre personatges nascuts entre 1900 i 1980 que tenen article en anglès o alemany (si algú s'hi vol posar, en tenim 55).--Pere prlpz (disc.) 11:10, 21 ago 2014 (CEST)
Entenc que el propòsit és no haver de mantenir les plantilles {{Enllaç AD}} i {{Enllaç AB}}, ara afegides per bot i molt lligades als interwikis. Quan s'hagi migrat es podran eliminar. En canvi, no crec que serveixi per les plantilles {{Article de qualitat}} i {{Article bo}}, tot i que es pot pensar en sincronitzacions amb Wikidata. --V.Riullop (parlem-ne) 14:30, 21 ago 2014 (CEST)

No sé si hi ha alguna relació amb aquesta edició a Common.js, però avui he vist que Martin Heidegger ara té una categoria en vermell: Categoria:Viquipèdia:Articles destacats en la Viquipèdia en German.--QuimGil (disc.) 10:28, 28 ago 2014 (CEST)

N'hi ha unes quantes més a Especial:Categories demanades. S'haurien d'adaptar els noms per tal que usassin les categories que ja tenim i amb el nom correcte: Categoria:Articles destacats en altres llengües, Categoria:Articles bons en altres llengües i Categoria:Articles de qualitat en altres llengües. Pau Cabot · Discussió 10:43, 28 ago 2014 (CEST)
N'hi ha més de 1000 en aquesta categoria "German", i a mes totes les categories de Categoria:Articles de qualitat en altres llengües s'han quedat buides. Mirant les categories equivalents en altres viquipèdies, sembla que no se'ls han buidat excepte en asturià (ast:Categoría:Uiquipedia:Destacaos d'otres wikis), que està pelada com la nostra.--Pere prlpz (disc.) 10:50, 28 ago 2014 (CEST)
He preguntat a d:Wikidata:Contact_the_development_team#New_badges_and_missing_categories_in_cawiki si en saben alguna cosa.--Pere prlpz (disc.) 10:59, 28 ago 2014 (CEST)
El problema és per les darreres edicions a {{Enllaç AB}} i {{Enllaç AD}}, revertides: Especial:Diff/13980646. De totes formes, aquestes plantilles s'eliminaran com estigui disponible a Wikidata (VP:PMB#Dexbot) i per tant es perdrà la categorització. --V.Riullop (parlem-ne) 14:09, 28 ago 2014 (CEST) Per cert, en asturià han mogut les categories a ast:Categoría:Wikipedia:Destacaos d'otres wikis. --V.Riullop (parlem-ne) 14:16, 28 ago 2014 (CEST)
Podem anar esborrant, idò, Categoria:Articles destacats en altres llengües i les seves subcategories? Pau Cabot · Discussió 14:38, 28 ago 2014 (CEST)
Jo no tindria pressa. Si el motiu per crear-les encara existeix el que podem mirar és quina és la manera de mantenir-les. És probable que amb Autolist es pugui treure la mateixa informació, però no té la immediatesa d'una categoria. A més, estaria bé veure què fan les altres viquis amb aquestes categories abans de començar a esborrar.--Pere prlpz (disc.) 15:57, 28 ago 2014 (CEST)
L'única solució que hi veig és fer un manteniment en local. En lloc de plantilles "Enllaç AD|xx" o "Enllaç AB|xx" per cada llengua, substituir-les per una nova "Categories AD-AB" i via Lua treure la informació de Wikidata per poder categoritzar com es desitgi. L'inconvenient és el manteniment per posar la plantilla en cada article que tingui algun badge a Wikidata. --V.Riullop (parlem-ne) 20:37, 29 ago 2014 (CEST)

Un altre problema que no crec que tingui res a veure amb els badges però que potser en podria tenir amb el Common.js és que m'ha desaparegut el mapa OSM de la capçalera dels articles amb coordenades, i només a cawiki (a dewiki, eswiki i frwiki em segueix funcionant).--Pere prlpz (disc.) 12:19, 28 ago 2014 (CEST)

Sip. En el canvi per actualitzar els badges hi han colat un error afectant a totes les funcions posteriors. Per tornar a veure el mapa cal VP:REFRESCA. --V.Riullop (parlem-ne) 16:21, 28 ago 2014 (CEST)

Letter petitioning WMF to reverse recent decisions

The Wikimedia Foundation recently created a new feature, "superprotect" status. The purpose is to prevent pages from being edited by elected administrators -- but permitting WMF staff to edit them. It has been put to use in only one case: to protect the deployment of the Media Viewer software on German Wikipedia, in defiance of a clear decision of that community to disable the feature by default, unless users decide to enable it.

If you oppose these actions, please add your name to this letter. If you know non-Wikimedians who support our vision for the free sharing of knowledge, and would like to add their names to the list, please ask them to sign an identical version of the letter on change.org.

-- JurgenNL (talk) 19:35, 21 ago 2014 (CEST)

Process ideas for software development

’’My apologies for writing in English.’’

Hello,

I am notifying you that a brainstorming session has been started on Meta to help the Wikimedia Foundation increase and better affect community participation in software development across all wiki projects. Basically, how can you be more involved in helping to create features on Wikimedia projects? We are inviting all interested users to voice their ideas on how communities can be more involved and informed in the product development process at the Wikimedia Foundation. It would be very appreciated if you could translate this message to help inform your local communities as well.

I and the rest of my team welcome you to participate. We hope to see you on Meta.

Kind regards, -- Rdicerb (WMF) talk 00:15, 22 ago 2014 (CEST)

--This message was sent using MassMessage. Was there an error? Report it!

Trobada de viquipedistes a Vila-real

Trobada de viquipedistes a Vila-real, agost de 2014.jpg

Hola. Ja se que és prou precipitat, però alguns viquipedistes de Castelló i València hem quedat per a veure'ns el dimarts 26 d'agost a Vila-real, Plana Baixa, per a xerrar i comentar el que es va dir a Wikimania i possibles activitats de cara a proper curs. Esteu tots convidats i s'agraeix la difusió. Hem quedat davant de l'estació a les 16:30 h. Si algú vol vindre però no podrà estar a eixa hora que m'ho diga. Salutacions. --Millars (disc.) 22:31, 24 ago 2014 (CEST)

que vagi molt bé!--barcelona (disc.) 19:32, 25 ago 2014 (CEST)
Llàstima. Aquests dies estic per Alacant, però és massa lluny i precipitat per pujar cap a Vila-real.--KRLS , (disc.) 21:02, 25 ago 2014 (CEST)
M'agradaria anar. Crec que puc acabar a la feina a hora per acudir, si hi ha cap canvi m'agradaria m'avisàreu, si no, seré a la porta de l'estació a les 16:30h. Ens trobem! --pacopac (disc.) 23:52, 25 ago 2014 (CEST)
Que vagi bé! La propera vegada -si pot ser- aviseu amb una mica més de temps ;)--Kippelboy (disc.) 10:11, 26 ago 2014 (CEST)
Va ser dit i fet. Cosa del B25es. Esperem fer-ne altres, a altres localitats per a donar opció a que tots ens coneguem. Pacopac, encara tinc el teu mòbil, aixina que si no estàs et dic on ens movem. Gràcies pels bons dessitjos, i espere que ens trobem a Tarragona. --Millars (disc.) 12:19, 26 ago 2014 (CEST)

Ahí teniu la foto de la trobada. Falta Coentor que és darrere de la càmera. --Millars (disc.) 00:30, 29 ago 2014 (CEST)

Veig que va ser molt sana aquesta trobada. :) Felicitats pel "dit i fet!".--QuimGil (disc.) 10:30, 29 ago 2014 (CEST)

Repte 2014 Monuments

Hola companys,

Després de tres edicions de Wiki Loves Monuments, enguany es posarà el focus en la millora d'articles sobre monuments i engeguem el Repte 2014 Monuments. Espero que us hi sumeu! Més info. --Davidpar (disc.) 11:15, 27 ago 2014 (CEST)

Propostes

Icona de la Pluja d'Idees de la Taverna de la Viquipèdia.png
A l'apartat de propostes de la Taverna busquem millorar la Viquipèdia, interpretar criteris i normes o aplicar noves idees que encara no s'han dut a terme. Es mostren les converses actives i s'arxiven automàticament les que tenen més de 15 dies d'inactivitat. Si voleu reprendre converses velles, cerqueu-les a l'arxiu de propostes i inicieu un fil nou enllaçant a les converses prèvies.
Mostra només aquesta secció | RefrescaAmunt | Inicia un nou tema

Enllaç a Wikimedia Commons

Com sabeu, hi ha força articles que tenen enllaços a categories de Commons, llavors en l'article s'afegeix {{Commonscat|Nom de la categoria de Commons}} o, més recentment si ja està a Wikidata, senzillament {{Commonscat}}. El que no entenc, és: Envers d'incloure l'enllaç dins de l'article, perquè no es crea un enllaç en la barra lateral dins d'"Eines" (o on sigui) que enllaci a la categoria de Commons?. Això evitaria d'haver de incloure la plantilla en l'article i en el moment que es creés la categoria a Commons i s'inclogués a Wikidata ja automàticament apareixeria en la barra lateral. O està això previst?. Jmarchn (disc.) 19:03, 31 jul 2014 (CEST)

Per l'automatisme: la plantilla {{projectes germans}} ja té aquest automatisme per la categoria de Commons, fent servir Wikidata. Per Viquidites i Viquitexts suposo que es podria automatitzar també però hi ha feina. Per Viquiespècies és probable que d'aquí a uns mesos o pocs anys també sigui automàtic l'enllaç. Amb Viquinotícies, Viquillibres i el Viccionari no sé si es podrà automatitzar mai.
Per la posició, els projectes germans ja els tenen al marge esquerra algunes viquipèdies, com per exemple la italiana, tot i que ho fan igualment amb una plantilla. Una altra proposta de canvi de lloc és a Viquipèdia:La_taverna#Winter_0.6.--Pere prlpz (disc.) 21:23, 31 jul 2014 (CEST)
@Pere prlpz: No m'he explicat bé: No es tracta de canviar el format o de la posició de l'enllaç a Commons. Es tracta de que no s'hagi d'escriure en l'article l'enllaç a Commons amb cap plantilla ja sigui {{projectes germans}} o {{Commonscat}}; en aquest sentit Winter no resol el que formulo, sols reposiciona la presentació de l'enllaç a Commons i els altres projectes germans. Es tracta de fer quelcom similar a les interwikis, així com bé sabem: no s'ha d'escriure en cap article anglès, castellà o l'idioma que sigui que hi ha un article equivalent en català a la Viquipèdia, perquè així ja està definit a Wikidata.
Aquesta proposta hauria de ser per a totes les wikis, si bé podríem començar en la Viquipèdia. He recategoritzat milers de fotografies (principalment de medicina) a Commons creant-ne les corresponents categories i enllaçant-les en Wikidata (on al final de tot de cada element hi ha la possibilitat d'afegir l'enllaç a Commons, ho sabíeu?), i és un treball absurd (en quan es podria resoldre d'altra manera) que per tal de que aquesta nova categoria de Commons que s'ha creat sigui visible en cadascun dels articles en diferents idiomes calgui anar a cadascun d'aquests articles i inserir la plantilla d'enllaç (això ho vaig fer inicialment, després vaig pensar que això que penso que és molt obvi s'acabaria implementant arreu). Un altre problema és la dualitat a Commons entre Categoria i Galeria que no està resolt a Wikidata i que és un problema (però no és el que plantejo de resoldre aquí). Jmarchn (disc.) 07:29, 2 ago 2014 (CEST)
D'acord que estaria bé que s'implementés automàticament pels enllaços que ja són a Wikidata (Commons, Viquidites i Viquitexts), cosa que pot dependre d'un programador local o d'un de global, però algú ho hauria de fer. Tot i això, també cal resoldre uns quants errors a la categoria de Commons a Wikidata (vegeu Usuari:PereBot/Commonscat i Wikidata, on la majoria dels errors detectats són locals però n'hi ha uns quants de Wikidata).
I pel tema galeria/categoria, suposo que el primer serà aclarir el futur de les galeries, que diria que la majoria que les que hi ha són un romanent d'una altra època de Commons.--Pere prlpz (disc.) 10:11, 2 ago 2014 (CEST)
Juraria haver vist en algun un prototip mostrant a la columna esquerra enllaços a projectes germans automàticament, tirant de Wikidata. Fins i tot em sembla recordar que ho vam debatre a la Taverna... Ai, aquesta memòria. En Micru segueix de més a prop aquests temes.--QuimGil (disc.) 00:23, 3 ago 2014 (CEST)
Jo també crec que en vam parlar a la taverna, però no he sabut trobar la conversa.--Pere prlpz (disc.) 00:35, 3 ago 2014 (CEST)
@QuimGil, Pere prlpz: Crec que es referiu a mw:Beta Features/Other projects sidebar, que no deu tardar molt en estar disponible. En la beta de Winter està a la dreta però també utilitza el mateix concepte.--Micru (disc.) 09:56, 3 ago 2014 (CEST)

@Micru: Moltes gràcies!. És just mw:Beta Features/Other projects sidebar el que demanava i que espero (i crec que puc dir esperem) que estigui aviat plenament en funcionament. Jmarchn (disc.) 21:35, 3 ago 2014 (CEST)

Està previst entre el 26-28 d'agost com a funció beta. --V.Riullop (parlem-ne) 21:26, 15 ago 2014 (CEST)

Categorització plantilles de manteniment d'articles en espais fora del principal

Hola, voldria comentar una cosa. Crec que els articles que no es troben a l'espai principal de noms (per exemple, les pàgines de proves d'usuari, subpàgines, etc.) i que tenen plantilles de manteniment (com un {{Citació necessària}}) no haurien d'estar categoritzats en les plantilles de manteniment com Categoria:Articles amb redacció per millorar. Ara mateix estan allà barrejats amb articles normals, i l'únic que fan és confondre i, a més, augmentar [encara més] els números d'articles que cal revisar. Què us semblaria fer que no es categoritzin en les categories de manteniment?

Salutacions des de Londres.--Arnaugir (discussió) 16:29, 9 ago 2014 (CEST)

Hola Arnau! Supòs que te deus referir més aviat a coses com Usuari:Vcarceler/Institut Puig Castellar, que es troba a Categoria:Articles mancats de referències sobre la seva admissibilitat des d'abril de 2013.
És fàcil de fer tècnicament no categoritzar els que no siguin de l'espai de noms principal o categoritzar-los en una altra categoria? Ho dic perquè estic d'acord que estaria bé no tenir-los mesclats amb els altres, però potser sí que estaria bé tenir-los localitzats com ja tenim Categoria:Articles amb referències puntuals demanades des de pàgina d'usuari, Categoria:Articles amb contingut evasiu des de pàgina d'usuari i Categoria:Articles amb enllaços externs no actius des de pàgina d'usuari. Crec que la feina posterior podria ser llevar-los precisament aquests avisos o fins i tot esborrar aquestes pàgines si el seu creador s'hi avé. En molts de casos, són pàgines que difícilment s'editaran més. Pau Cabot · Discussió 17:02, 9 ago 2014 (CEST)
Tècnicament no crec que sigui complicat. Estic d'acord si vols categoritzar-los en categories especials, però el programari ho hauria de fer automàticament i no pas que s'hagi de fer posant data=pàgina d'usuari (això ho podria fer el meu bot però millor que ho faci la plantilla automàticament, no?).--Arnaugir (discussió) 17:10, 9 ago 2014 (CEST)
Evidentment, molt millor si la separació la fa un bot. Pau Cabot · Discussió 18:21, 9 ago 2014 (CEST)
El que pot fer el bot és posar data=pàgina d'usuari si es tracta d'una pàgina que no està a l'espai principal. Però la mateixa plantilla pot també saber en quin espai està i categoritzar l'article segons això. Jo prefereixo el segon mètode.--Arnaugir (discussió) 18:35, 9 ago 2014 (CEST)
Sí, però potser no faria falta separar tant, que després tendrem un munt de categories amb un article o dos a cada una. Et sembla que una categoria de l'estil categoria:Pàgines no enciclopèdiques amb avisos (o el nom que ens agradi més) seria massa grossa? Si jo hagués d'apostar diria que no tendria desenes d'articles, però tampoc milers. Crec que una categoria com aquesta amb uns quants centenars d'articles podria ser manejable, sobretot si la intenció és buidar-la, precisament. Pau Cabot · Discussió 18:47, 9 ago 2014 (CEST)
Es podrien categoritzar per espais de noms les pàgines amb plantilles de manteniment, si algú té ganes de fer la feina de modificar totes aquestes plantilles, però no veig que n'hi hagi gaire necessitat, si l'únic efecte és sobre l'estadística de les categories de manteniment. Encara veig menys necessitat d'esborrar pàgines d'usuari, perquè precisament les pàgines de l'espai d'usuari són allà perquè ningú importuni l'autor amb esborrats per manca de referències, d'ortografia o del que sigui.
De fet, el que sí que és un problema que hem de resoldre són les pàgines de l'espai d'usuari que són en categories enciclopèdiques, o que són enllaçades a Wikidata i que apareixen als interviquis de les altres viquipèdies. D'aquestes en tenim unes quantes.--Pere prlpz (disc.) 20:25, 9 ago 2014 (CEST)
És cert que una part dels articles que hi ha a l'espai de noms no s'ha d'esborrar perquè està allà precisament perquè no fa falta que compleixi els mateixos criteris que a l'espai principal, però hi ha uns altres articles abandonats que, per exemple ja han estat traslladats a l'espai principal, que de ben segur es podrien esborrar. Aquests darrers no estan a l'espai de noms perquè ningú no els importuni sinó per oblit o per desconeixement. Els primers, evidentment no els hauríem d'esborrar, però sí que es podria plantejar treure'ls els avisos. Els segons potser es podrien esborrar si ho creu convenient l'autor, és clar.
Sobre l'altre problema que comentes, es podria fer una llista amb bot i així, ens faríem una idea de la mangnitud de la tragèdia? Pau Cabot · Discussió 21:42, 9 ago 2014 (CEST)
Per llistar les pàgines de l'espai usuari en categories enciclopèdiques o amb enllaç a Wikidata, no se m'ocorre cap mètode raonablement ràpid amb bot. Molts són articles usuarificats en que qui els ha reanomenat no se n'ha recordat d'anul·lar les categories ni d'esborrar-los de Wikidata, i potser per aquí en podem trobar alguns (amb bot o a mà).--Pere prlpz (disc.) 22:14, 9 ago 2014 (CEST)
Inspirat per Viquipèdia:Petició_als_administradors/Arxiu_26#Esborrar redireccions de l'espai principal a l'espai d'usuari que és un problema amb la mateixa causa, he buscat amb Google a Wikidata "Usuari:Mcapdevila", i n'he trobat un bon grapat. L'únic mal és que aquest sistema només funciona sabent quin usuari es busca.--Pere prlpz (disc.) 23:09, 9 ago 2014 (CEST)

Crec que el problema és més simple, només cal mirar quines són les plantilles que no volem que categoritzin els articles usuarificats i posar el condicional de l'espai de noms que utilitza a la plantilla corresponent. --Anskar (disc.) 09:36, 16 ago 2014 (CEST)

La majoria d'aquestes plantilles estan protegides, pel que jo no ho puc canviar. Caldria treure les categories de cada una de les plantilles (suposo que deuen estar a la pàgina d'ús) i incloure la parser function {{#switch:{{NAMESPACENUMBER}}|0=[[categoria d'article]]|2=[[categoria usurificada]]|}} --Anskar (disc.) 10:35, 16 ago 2014 (CEST)
exactament és el que jo proposava.--Arnaugir (discussió) 15:22, 18 ago 2014 (CEST)
Per mi endavant --Anskar (disc.) 15:43, 18 ago 2014 (CEST)
Per mi també endavant, si hi ha algú amb ganes de fer-ho.--Pere prlpz (disc.) 17:39, 18 ago 2014 (CEST)
Si estan protegides i em deis exactament què he de canviar i a quines plantilles, jo ho puc fer. Pau Cabot · Discussió 18:42, 18 ago 2014 (CEST)
@Paucabot: em sembla que Arnaugir ja ha arrencat ;) --Anskar (disc.) 19:05, 20 ago 2014 (CEST)

¿«Comte-duc d'Olivares» o «comte-duc Olivares»?

Viquipedistes,

Sóc assessor lingüístic i des de fa uns quants anys intento (menys del que m'agradaria) millorar els textos de la Viquipèdia. D'altra banda actualment corregeixo un llibre titulat «Ambaixadors de Catalunya a la cort de Felip IV de Castella. Els orígens de la guerra de Separació (1640-1641)».

Des de bon principi, l'editor, Rafael Dalmau em va alertar d'una qüestió que jo desconeixia del tot i que havia de tenir en compte al llarg de la correcció del text. Em deia: «Alerta: ha de ser "comte-duc Olivares", o simplement "Olivares". Era comte d'Olivares i duc de Sanlúcar. Els que escriuen normalment "comte-duc d'Olivares", la vessen.»

Per aquesta raó he anat esmenant els "comte-duc d'Olivares" que hi ha a la Viquipèdia. Però avui he llegit aquest missatge del viquipedista Sorenike: «(Es desfà la revisió 13937606 de Marcel Banús) Un títol nobiliari porta sempre la preposició "de" o "d'" que indica d'on és)».

És evident que hi estic d'acord: «Un títol nobiliari porta sempre la preposició "de" o "d'" que indica d'on és», però en el cas que discutim és clar que la preposició la hi hem de manllevar per l'argument que aporta l'editor Rafel Dalmau i que és incontrovertible.

Però també és clar que no sé què he de fer ara. Si ho torno a esmenar, segurament Sorenike (o algú altre) ho tornarà a canviar. Us agrairé (a Sorenike, també, només faltaria) que m'ajudeu a aclarir aquesta situació. Moltíssimes gràcies a tots.

Una abraçada des de la Masó.--Marcel Banús (disc.) 13:06, 14 ago 2014 (CEST)

@Marcel Banús: El problema que hi veig són les referències. L'Enciclopèdia diu que era conegut com a "comteduc d'Olivares" (tot i que tenen algun problema tècnic amb la tipografia), i moltes fonts fan el mateix. Hi ha fonts que ja estiguin publicades i diguin el contrari?--Pere prlpz (disc.) 14:00, 14 ago 2014 (CEST)

Crear grup d'usuaris desenvolupadors de programari

Bé, fa dies que em ronda el cap de fer els viquiestris personalitzables desde les preferències d'usuari (força més simple que haver de remanar codi encara que sigui copiar i enganxar) i per això caldria posar els viquiestris com a giny. Per tal d'anar fent proves havia pensat de restringir el seu ús a un grup d'usuaris "desenvolupadors de programari" que em sembla que ara no existeix o és massa concret al programari mediawiki (que tampoc és el que es pretén). Al veure problemes en plantilles que no puc canviar per estar protegides, m'ha fet llançar aquesta proposta, que no sé si és viable (els grups d'usuaris estan restringits als que hi ha ara), per no incrementar el nombre d'administradors quan el que voldria seria només és poder tenir drets en canvis concrets (pàgines protegides i ginys en desenvolupament). Havia pensat també, qu podria ser el grup d'"editor/ess d'abuse-filter" per no fer més grups i poder ampliar els seus drets d'edició. No sé, què en penseu? --Anskar (disc.) 10:45, 16 ago 2014 (CEST)

Al meu parer no crec que faci falta crear un grup d'usuaris per a això. Si es tracta de provar un nou giny mentre es desenvolupa, penso que el procés natural seria compartir-lo primer a nivell de ginys personals, i tan aviat com fos mínimament utilitzable es podria afegir a Especial:Preferències#mw-prefsection-gadgets amb una descripció que digui que està en fase beta i que indiqui on es poden deixar comentaris. El Grup Tècnic és un bon lloc per a proposar coŀlaboració en una tasca com aquesta.--QuimGil (disc.) 10:07, 19 ago 2014 (CEST)
Fa un temps vaig veure un editor de la viquipèdia en anglès que es va presentar a administrador (i el van escollir) amb la intenció i el compromís de fer servir els privilegis només per editar plantilles protegides, que era el que volia, perquè no hi havia cap manera que ho pogués fer sense fer-lo administrador. De fet, una de les condicions de l'elecció va ser que si mai hi havia un tipus d'usuari editor de plantilles protegides, ell passaria d'administrador a aquest tipus d'usuari. Suposo que no ha canviat gran cosa i que per editar pàgines protegides segueix fent falta ser administrador.
Una solució alternativa però puntual, és treure les parts que calgui editar sovint de les plantilles, i posar-les en subplantilles semiprotegides. Això està anant bé amb algunes coses de les coordenades o amb els continguts de la portada.
El que caldria veure és fins a quin punt haver de demanar de tant en tant la intervenció d'un administrador suposa un fre pels editors i una molèstia pels administradors, i més tenint en compte que les coses tècniques les demanem sempre al mateix administrador. Personalment, el sistema actual ja em va bé.--Pere prlpz (disc.) 10:35, 19 ago 2014 (CEST)
El que hi ha a l'anglesa és un nivell de protecció específic per plantilles i un grup d'usuaris editors de plantilles que poden modificar amb aquest tipus de protecció. Això suposa definir diverses coses noves, vàlid per plantilles i mòduls, però no per l'espai mediawiki. Per tenir un ordre de magnitud, el nombre d'editors de plantilles correspon al 10% d'administradors. No crec que sigués gaire nombrós. Jo el que demanaria als tècnics és que no facin peticions tècniques als administradors per a que es busquin la vida, sinó peticions concretes proporcionant el codi. Com diu el Quim, si es tracta d'un javascript pels ginys, es pot fer igualment en l'espai d'usuari amb totes les proves necessàries sense cap perill i quan estigui madur traslladar-lo a l'espai mediawiki, amb un avís beta si fa falta. Si es tracta d'una plantilla es pot fer, modificar i provar igualment en l'espai d'usuari. Vegeu Viquipèdia:Proves de plantilles. Jo mateix no m'atreveixo a fer segons què en viu sense provar-ho abans. El que caldria és fer peticions de modificacions protegides proporcionant un diff del codi provat. Un administrador només ha de comprovar si hi ha consens o objeccions o confiança en l'usuari, i fer l'edició en nom d'un altre sense assumir cap responsabilitat sobre el codi. --V.Riullop (parlem-ne) 12:04, 19 ago 2014 (CEST)

Perfecte, seguiré treballant des de subpàgines d'usuari. Salut --Anskar (disc.) 19:07, 20 ago 2014 (CEST)

John Adams

El 8 de setembre a TV3 faran una pel·licula sobre John Adams. Seguint l'acostumada "cultura patillera" (ESM ©), tindrà una punta de consultes, com ja va passar amb Eva Peron o amb Vicenç Ferrer. Algun voluntari per ampliar-lo ?.amador (disc.) 20:04, 26 ago 2014 (CEST)

GerardBot

Hola a tothom , Fa un temps vaig presentar en GerardBot com un bot que detectava manques de referències i posava la plantilla {{FR}} en cas que l'article no contingués fonts. Es va discutir aquí a la Taverna si era una feina adequada per un bot i es va arribar a la conclusió de no posar-lo en funcionament. De la discussió va sortir la idea de enviar un missatge a la discussió de l'autor de l'article que no contingués referencies i aquí es va morir la discussió.

He redissenyat en GerardBot, el que fa ara és buscar articles sense referencies a la llista de articles creats recentment (amb la condició que hàgin passat 6h des de la creació de l'article per evitar que l'autor encara estigui editant i no hagi tingut temps d'afegir referencies) i en cas de obtenir positiu envia un missatge a la discussió de l'autor recordant-li l'ús de referències. A part de la discussió de si el bot ha d'entrar o no en funcionament, també s'ha de pactar el missatge, si fem servir {{AvísFR}} o Usuari:GerardBot/Plantilla:Avís falten referències(massa llarg per molta gent, amb possibilitat de modificacions). Enllaç a la petició i Codi del bot -gerardduenasparlem-ne 11:31, 27 ago 2014 (CEST)

Com et vaig comentar al xat, potser la tasca no és la més idònia: el que ens cal és un bot que ens ajudi en la tasca (que no vol dir que la faci) de baixar el nombre d'articles sense refs i no una tasca mecànica que, al cap i a la fi, necessitarà la supervisió de si cal {{FR}} o {{FVA}} i que no és gaire diferent al que s'està fent en aquests moments. Pensant una mica millor amb el que em vas dir (cerca les ref que hi ha en altres idiomes) potser la tasca estaria bé que fos aquesta:
 • Cercar les ref a partir dels iwlinks per les pàgines que són a wikidata i col·locar-los a la pàgina de discussió de l'article: no ens estalvia el repàs, però ens ajuda a tenir referències "en principi" fiables.
 • Per les pàgines que no són a wikidata la cosa és un xic més peluda, ja que ens podem trobar amb mooooolta palla, pel que convindria una estratègia més acurada, en la línia del que comentàvem blacklist de regexp (blog, wordpress....) en les url de pàgines i en tot cas una whitelist de pàgines que s'han usat.
De totes maneres amb el primer punt ja hi ha una feinada terrible, pel que proposaria que fos el primer pas... i el segon... ja vindrà
Què us sembla la proposta? --Anskar (disc.) 13:59, 28 ago 2014 (CEST)
La feina de posar l'avís {{FR}} és mecànica i jo crec que ens la podríem estalviar. L'avantatge, a més, seria que l'usuari creador rebria l'avís sempre, cosa que ara succeeix només de vegades. Substituir {{FR}} per {{FVA}} és una tasca menys important (en número de plantilles, s'entén) i que sí que es podria fer manual (tal com es fa ara). La meva experiència amb els recordatoris de FR, ara denostats, és que en un percentatge molt alt sí que tenen èxit a l'hora de convèncer de la importància de citar les fonts als usuaris. Normalment, l'usuari que ha rebut l'avís té en compte això, si no en l'article en qüestió, almanco en els propers articles. Pau Cabot · Discussió 14:47, 28 ago 2014 (CEST)
Això no lleva que pugui esser interessant aquest altre bot proposat per Anskar, que no fa la mateixa feina sinó una complementària. Pau Cabot · Discussió 14:52, 28 ago 2014 (CEST)
A veure si ho he entès bé ;).
 • Posar la plantilla {{FR}} a l'article amb bot (6 hores després de la 1a edició)
 • Posar la plantilla {{AvísFR}} a la discussió de l'usuari amb bot (qui diu en la que s'acaba de posar diu en la que hi ha recentment, i no ha estat el bot, i no s'ha avisat)
 • Repàs de si la plantilla {{FR}} és correcta o cal canviar per {{FVA}} manualment
 • Fer les mil-i-una per trobar referències. sumant la proposta anterior
Anem per aqui, no Paucabot? --Anskar (disc.) 15:39, 28 ago 2014 (CEST)
Posar sistemàticament {{FR}} ja vaig dir que em semblava contraproduent.
La feina d'avisar no em sembla malament, tot i els dubtes sobre el resultat. L'avís crec que hauria de ser molt més curt i ser un entremig entre el que ha proposat en Gerard i els Viquipèdia:recordatoris (o sigui, amable com pretén ser la proposta però clar i concís com pretenien ser els recordatoris).
La tasca que proposa l'Anskar de buscar referències als interviquis em sembla un experiment interessant, però he provat a l'atzar els interviquis d'alguns dels darrers articles creats i el que he trobat m'ha semblat poc esperançador. Potser una prova sistemàtica amb bot dóna resultats interessants per uns quants articles.--Pere prlpz (disc.) 15:47, 28 ago 2014 (CEST)
D'acord amb en Pere prlpz en la qüestió d'avisar als usuaris i en fer l'avís més amable i concís.
De la proposta de n'Anskar, tal com comenta en Pere, es podria fer un test amb un centenar d'articles com a màxim per, en tot cas, mirar de refinar el bot. El que no faria seria fer-ho arreu perquè les discussions passarien a ser molt poc aprofitables, m'ensum. Si es fa aquest bot, s'hauria de fer per tongades i anar-ho repassant, més a l'estil dels monuments del Vriubot que el de d'altres articles fets amb bot (o fins i tot fets manualment) que ningú no ha revisat mai. Es podria fer en el marc d'un viquiprojecte. Pau Cabot · Discussió 16:03, 28 ago 2014 (CEST)
El bot de les referències de l'Anskar, per ara, jo més aviat li faria deixar totes les referències que trobi (i les que no trobi) en una pàgina d'usuari, per que ens les puguem mirar en conjunt i veure què fem. Que passi el problema que deia en Paucabot dependrà dels falsos positius, o sigui, quan el robot torni uns resultats que no siguin referències aprofitables. Quan en trobi de bones, encara que sigui poc sovint, no hi ha problema, i quan no trobi res tampoc (aleshores no edita res).--Pere prlpz (disc.) 16:14, 28 ago 2014 (CEST)
Sí, millor fer les proves amb gasosa a una pàgina d'usuari. Pau Cabot · Discussió 16:31, 28 ago 2014 (CEST)

Penseu que tot el que estem discutint s'ha de provar abans d'aprovar, pel que es donava per suposat que les proves es fan en una plana usuarificada. Aleshores vaig deixant apuntats els punts en el que més o menys hi estem d'acord.

 • Posar {{FR}} a l'article Objecció Objecció
 • Posar {{AvísFR}} a la discussió d'usuari NeutralA favor Assumible
 • Cercar referències A favor Aprovació a l'espera de resultats de prova s'edita en subpàgina d'usuari

Ho dic perquè així en gerardduenas es pot fer una idea de les propostes i anar preparant el codi --Anskar (disc.) 16:33, 28 ago 2014 (CEST)

Completament d'acord Anskar. Paucabot pensava que haviem quedat no posar {{FR}} automàticament per no ocasionar una plantillitis. El que fariem seria el que ha explicat l'Anskar abans:
 1. Buscar pàgines sense referències
 2. Si no en tenen avisar el autor
 3. Per aquestes pàgines sense fonts buscar-ne a altres wikipedies a través de Wikidata.
 4. En cas de que no hi hagués cap iwlink o cap referència en el iw podriem buscar-ne per internet (tenint en compte les pàgines on les busquem, fariem una blacklist de blogs, pàgines poc fiables etc.) -->aquesta es la part més dificil i la que corre menys pressa.
 • Pensava posar totes les referències trobades de cada article a una platilla de format tipus {{Benvinguda}} a la pàgina de discussió de l'article i incloure aquest dins una categoria oculta de l'estil Articles amb referències per incloure.

Com ho veieu? --gerardduenasparlem-ne 12:37, 29 ago 2014 (CEST)

gerardduenas abans de pensar en plantilles a les pàgines de discussió hem de pensar en la fiabilitat de les ref que troba, la gasosa que comentava Paucabot ;) --Anskar (disc.) 12:52, 29 ago 2014 (CEST)
D'acord amb l'Anskar. Per arribar a algun lloc es pot començar per la segona operació i preparar la plantilla per avisar de la manca de referències. Si mai aconseguim que la tercera operació (buscar referències) doni uns resultats interessants, ja veurem quina és la millor manera d'aprofitar-los, però això ho veig encara en fase d'investigació.
Una cosa que pot ajudar és que el bot afegís les plantilles {{autoritat}} i {{bases de dades taxonòmiques}} si a Wikidata hi ha dades per aquestes plantilles, perquè són útils per trobar algunes referències. Per no omplir més els historials, això ho podria fer amb tots els articles nous el bot de l'Arnaugir que repassa el format de les referències quan n'hi ha (es pot treure codi per afegir-hi de Usuari:PereBot/robot posa plantilles variades).--Pere prlpz (disc.) 13:22, 29 ago 2014 (CEST)
La veritat és que no em convenç la idea. Òbviament, afegir FR per defecte em sembla contraproduent. Sobre afegir referències a la pàgina de discussió em sembla poc útil perquè en dubto de la seva qualitat. Si provenen de wikidata, dedueixo que seran refs majoritàriament a bases de dades i no es diferencia entre bones i males refs. Si provenen dels altres wikis, es fa un greuge entre viquipèdies al haver de triar de quines wikis agafem les referències i no hi veig la diferència entre mirar la discussió o mirar els interwikis. Aquest tipus d'edicions em semblen útils quan són articles sense interwikis (principalment locals) i que un usuari ha trobat referències amb molt contingut, però no disposa de temps de millorar-lo.--KRLS , (disc.) 21:33, 29 ago 2014 (CEST)
@KRLS, Paucabot, Pere prlpz, Gerardduenas: Ieps, aquí està la gasosa .... què, hi posem vinet?
 • Les referències no les cerca a wikidata, cerca els iwlinks a wikidata per cercar les referències en les viquis d'idiomes. He fet la gasosa amb poc gas, no fos cas que creés una bomba atòmica, i només cerca les 5 primeres pàgines de cada subcategoria FR,
 • Com que marca els articles que no tenen item a wikidata es podria intentar que cerqués el possible item de wikidata per les pàgines que encara no hi son, i deixés un avés de quin és l'element.
 • FVA podria ser el següent pas, però és prou difícil de gestional les urls desde google. --Anskar (disc.) 12:33, 30 ago 2014 (CEST)
Bona feina (i bona velocitat). La veritat és que és molt més prometedor del que m'esperava. Crec que agafar només les referències puntuals (si és el que fa el bot) ha estat una bona idea.
Comentaris:
 • Per fer-ho més fàcil de seguir, posaria les referències just darrera del seu article, i si pot ser just darrera de la versió que toqui del seu article.
 • Compte que no troba element de dades d'alguns articles que sí que en tenen (Afrodita, per exemple), tot i que pot ser que això no tingui relació amb el programa.
 • Un problema habitual de les referències d'altres viquis és que moltes fan servir plantilles que cal traduir o adaptar. Aquí no veig que això hagi passat. És casualitat que el bot no n'ha trobat cap de problemàtica o és que les has filtrat d'alguna manera? Que de 600 plantilles que té la pàgina no n'hi hagi cap de problemàtica sorprèn.
No totes les referències trobades són útils, però diria que per bastants articles n'està sortint alguna d'útil (tot i que la pàgina com està resulta difícil de seguir). Aleshores, crec que un cop polit el que calgui es pot pensar en anar-ho implementant.--Pere prlpz (disc.) 12:54, 30 ago 2014 (CEST)
M'agrada el resultat, però coincideixo amb Pere prlpz en què potser les referències haurien d'estar més a prop de l'article, per fer-ho més fàcil. Penso que li podrem treure molt de profit. Bona feina! --Yuanga (disc.) 13:13, 30 ago 2014 (CEST)

polint....

 • referències a lloc segons idioma
 • suposo que el miracle de les plantilles es deu a wikidata, que transclou directament la plantilla de l'enllaç que té quan no el troba a la pròpia viqui.
 • l'error de no trobar elements a viquidta es deu al bot,... depurant errors
 • un cop estigui estèticament polit els articles sense refs no seran llistats, sí els de wikidata

desperta bytes, endavant els hertz --Anskar (disc.) 15:12, 30 ago 2014 (CEST)

@Anskar: S'ha produït un problema amb les taules. A més, si els llistat és per que ens en fem una idea de conjunt del que hi ha, jo no amagaria res.--Pere prlpz (disc.) 15:20, 30 ago 2014 (CEST)
Rebaixo l'eufòria i toco de peus a terra ;)
 • Fins ara havia obviat les llengües on no hi trobava referències i donava per suposat que no hi hauria cap referència en català, gràcies a l'apunt de Pere prlpz a Afrodita i veure que hi ha articles amb {{FR}} i referències afegides, incloc el català i la llista d'idiomes sense refs.
 • Les taules se'm van destarotant i arreglant a mesura que faig proves.... els rotets de la gasosa.... :)
 • Hi ha força referències que em donen error per manca de text en un <ref name> o per falta de tancament de </ref>. El primer pot ser degut a que es posa el text en la plantilla de referències ¿? i el segon poca traça de regexp :(
 • Estic mirant de poder capturar els idiomes on són articles destacats (AdQ o AB)

--Anskar (disc.) 16:51, 30 ago 2014 (CEST)

Ajuda

Icona de la Barra de la Taverna de la Viquipèdia.png
A l'apartat d'ajuda de la taverna atenem les demandes o preguntes de la gent i els problemes tècnics. Sigueu pacients, però, que tard o prompte algun usuari vos n'atendrà. Es mostren les converses actives i s'arxiven automàticament les que tenen més de 15 dies d'inactivitat. Si voleu reprendre converses velles, cerqueu-les a l'arxiu de l'ajuda i inicieu un fil nou enllaçant a les converses prèvies.
Mostra només aquesta secció | RefrescaAmunt | Inicia un nou tema

Problemes per editar amb Mozilla-Firefox 31.0

M'he perdut alguna nota tècnica, és un mal genèric o tinc un problema personal ?. Fa uns dies que m'han deixat de funcionar certes facilitats, com ara que no apareix el reftoolbar, ni em surt la barra d'edició de l'extensió del Firefox, ni em mostra un pop-up quan em poso sobre les citacions, o no em fa la suggerència d'article quan començo a escriure a la caixa de cerca. He revisat els paràmetres de Preferències i estan com se suposa que han d'estar per a què aquestes coses passin. Alguna pista ?.amador (disc.) 17:21, 24 ago 2014 (CEST)

Diria que a mi amb Chrome em va bé.--Pere prlpz (disc.) 17:58, 24 ago 2014 (CEST)
Si. M'havia deixat dir que amb Explorer si que em funciona. Per això penso que deu ser un problema de (in)compatibilitat per algun canvi que no identifico. Merci,amador (disc.) 20:59, 24 ago 2014 (CEST)
amador A mi amb iceweasel (codi firefox) i linux em funciona perfectament, és possible que tinguis el javascript desactivat? --Anskar (disc.) 16:03, 28 ago 2014 (CEST)

Caixa de navegació "descoŀlapsada"

Sembla que algú ha tocat alguna cosa però no sé on. Una Plantilla:Caixa de navegació com ara Plantilla:Anarquisme hauria de ser coŀlapsada per defecte, però es veu desplegada i sense possibilitat de coŀlapsar-la. Fa un parell de dies funcionava bé.--QuimGil (disc.) 15:27, 28 ago 2014 (CEST)

Caixa de navegació està protegida i la última revisió és del 2013, miro la d'anarquisme --Anskar (disc.) 15:42, 28 ago 2014 (CEST)
Jo diria que és un problema general. He estat mirant diverses plantilles de ciclisme que ahir em funcionaven bé i fins i tot vaig modificar i ara no es poden col·lapsar i descol·lapsar.--Pcm (disc.) 15:51, 28 ago 2014 (CEST)
venia a dir el mateix, sembla que és problema de javascript a alts nivells (¿meta?) que ara mateix no podem remenar des d'aquí --Anskar (disc.) 15:55, 28 ago 2014 (CEST)

diria que ja s'ha arreglat --Anskar (disc.) 16:18, 28 ago 2014 (CEST)

Per l'hora suposo que ho ha resolt aquesta edició que en Vriullop comentava en un altre apartat de la taverna.--Pere prlpz (disc.) 17:00, 28 ago 2014 (CEST)

Canvi d'Alies.

Hola,

Algú em sap dir si puc modificar el meu àlies, que m'identifica com a col·laborador de la Viquipèdia? Gràcies. el comentari anterior sense signar és fet per BlackJeans (disc.contr.) 02:34, 30 ago 2014 (CEST)

@BlackJeans: Es pot, a Viquipèdia:Canvi de nom d'usuari, però tenint en compte que no tens cap contribució el millor, que pots fer és deixar estar el compte i crear-ne un de nou (o sigui, clica "entrada/registre" a dalt a la dreta i posa el nom que vulguis; si no veus "entrada/registre", clica primer "finalitza la sessió").--Pere prlpz (disc.) 10:45, 30 ago 2014 (CEST)
A Commons sí que hi ha fitxers carregats amb aquest nom. @BlackJeans: Pots demanar un canvi global a m:SRUC i es canviarà el nom en tots els projectes, tant en els que tens contribucions com en els que no: Especial:CentralAuth/BlackJeans. Per cert, @tots: llegiu l'avís que he afegit a VP:CNU. --V.Riullop (parlem-ne) 12:27, 30 ago 2014 (CEST)

Multimèdia

Camera-n--redbrush-pd.svg
A la Taverna Multimèdia respondrem els dubtes que tingueu quant a la càrrega i a l'ús de fitxers multimèdia (imatges, sons, vídeos...) en la Viquipèdia i a Wikimedia Commons. També és aquest el lloc més adequat per a parlar sobre legislació i llicències d'imatges. Si voleu recuperar converses d'un mes anterior, inactives o antigues, busqueu-les a l'arxiu de la Taverna Multimèdia per a copiar-les senceres i portar-les ací, inserint-ho al final amb la vostra nova intervenció.
Mostra només aquesta secció | RefrescaAmunt | Inicia un nou tema

Viquipèdia:Imatge del mes/2014/07

Aquest mes no anem pas curts de nominacions per la imatge del mes, però falta que algú voti. Hi ha temps fins el dia 10 a Viquipèdia:Imatge del mes/2014/07.--Pere prlpz (disc.) 12:32, 4 ago 2014 (CEST)

Per aquestes coses pot votar qualsevol persona registrada? --Sajolida (disc.) 23:22, 9 ago 2014 (CEST)

@Sajolida: Tu sí. Com s'explica a Viquipèdia:Imatge_del_mes#Votacions es demanen els requisits habituals, que són 100 edicions a l'espai principal en els darrers tres mesos, i diria que tu ho compleixes.--Pere prlpz (disc.) 00:18, 10 ago 2014 (CEST)
Aprofito per recordar que queden 23 hores i mitja pel final de les votacions, i que tornem a tenir un empat que agrairia que m'evitéssiu haver de desfer pels mètodes expeditius habituals.--Pere prlpz (disc.) 00:30, 10 ago 2014 (CEST)
@Pere prlpz:, no he ajudat a desempatar, però he participat. Animo a la resta de la comunitat, aprofitant la jornada festiva d'avui que sempre deixa temps lliure entre una canya i una remullada, a que VOTI, un exercici al que ens hauríem d'anar acostumant.--amador (disc.) 07:33, 10 ago 2014 (CEST)
@Pere prlpz:, ja fas tard: tenim un empat. No pateixis, perquè empatar amb l'Enric és tot un honor, i així, amb dues fotos del mes, tenim més varietat. Salut i gràcies per l'empenta de darrera hora.--amador (disc.) 11:19, 11 ago 2014 (CEST)
De fet ja està previst tenir primera i segona foto del mes, però com que el mecanisme de desempat previst no desempata en aquest cas, se m'ocorren dues opcions:
 • Si tanco jo, puc ignorar el meu propi vot i donar com a primera imatge del mes la de l'Enric.
 • Si tanca un administrador amb ganes de remenar codi, pot manipular la Plantilla:Imatge del mes per que aquest mes totes dues imatges siguin els mateixos dies a la portada, en comptes dels 20 i 10 dies habituals.--Pere prlpz (disc.) 12:29, 11 ago 2014 (CEST)

Entorn de la bandera del País Valencià

Col·lecció de documents alliberats en CC-2.0, on hi participa entre d'altres Andarella, qui va expandir al seu moment l'article Senyera del País Valencià. Si algú pot apujar-ho a commons, li ho agraïsc que a mi em falla. Potser també podria encabir-s'hi a viquitexts.--Coentor (disc.) 11:52, 13 ago 2014 (CEST)

@Coentor: No estic segur d'entendre la proposta. En aquest pdf veig que hi ha:
 • Una versió antiga de l'article de la Viquipèdia sobre la bandera (que ja és a l'historial).
 • Uns quants posts en blocs.
 • La transcripció d'un article d'opinió al diari Levante (que ocupa 1 de les 41 pàgines del pdf).
Aleshores:
 • Diria que el pdf per si mateix no entra dins de commons:commons:Scope, perquè el pdf no aporta res que no aporti el codi viqui (a diferència del que passa en edicions de llibres lliures, en que la tipografia, composició, etc. originals són un valor afegit).
 • La versió antiga de l'article ja la tenim i segur que no cap en cap projecte.
 • Ni la versió antiga de l'article ni els blocs serveixen com a referència per ampliar articles. Un article d'opinió com a mínim ha estat publicat en una font fiable, però a primer cop d'ull no hi veig informació útil.
 • Els blocs diria que tampoc entren a l'àmbit de viquitexts. L'article d'opinió no ho sé.
Si el que vols és penjar-ho en algun lloc, pot ser que al Racó Català hi cabés, però no ho conec gaire.
--Pere prlpz (disc.) 12:41, 13 ago 2014 (CEST)
Els escrits serveixen per a referenciar si és d'autors fiables, i en este cas els dos historiadors (hi ha un autor que no és historiador i un tercer que no conec) són historiadors amb trajectòria darrere. Una altra cosa és quina és la millor manera de tindre eixa informació.--Coentor (disc.) 15:55, 13 ago 2014 (CEST)

Memoria gráfica de la Emigración Española

Hola! Cercant alguna imatge d'Adolfo Suárez, m'he trobat amb una fotografia seva carregada fa poc. Com diu la font pertany a la Carta de España, una mena de revista del Ministerio de Empleo y Seguridad Social, i m'he fixa't el que diu el seu Avís Legal: sobretot el següent apartat:

Se autoriza la reproducción total o parcial de los contenidos del Portal Carta de España, siempre que se cite expresamente su origen público. El Ministerio de Empleo y Seguridad Social declara su respeto a los derechos de propiedad intelectual e industrial de terceros; por ello, si considera que este sitio pudiera estar violando sus derechos, rogamos se ponga en contacto con el Ministerio de Empleo y Seguridad Social.

Entenc, doncs, que les imatges de la Memoria gráfica de la Emigración Española, fet per Carta de España, es poden carregar lliurement a Commons sempre que es citi la font. Hi ha algunes imatges força interessants sobre política catalana. Què en penseu? --Docosong (disc.) 15:53, 30 ago 2014 (CEST)

Viquipèdia:Imatge del mes/2014/08

Només tenim dues nominacions, i queden trenta hores per començar a votar la imatge del mes.--80.33.141.53 (discussió) 17:41, 30 ago 2014 (CEST)

Ara miro d'afegir-ne alguna meva d'aquest mes...--Yuanga (disc.) 20:15, 30 ago 2014 (CEST)