Discussió:Plaça de Sant Jaume (desambiguació): diferència entre les revisions

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Acord i tasques. Creo tema(secció) posant-li títol
→‎Reanomenament, enllaços, desambiguació i redirecció: ::D'acord amb en {{u|FranSisPac}} excepte en un punt molt menor: jo no tocaria la plantilla {{tl|Llocs d'interès de Barcelona}} perquè Plaça de Sant Jaume (Barcelona) és una redirecció que funciona. De fet, enllaçar a redireccions com aquestes encara té algun avantatge menor.--~~~~
Línia 15: Línia 15:
:## Revertir [[Especial:Diff/26274704|l'edició feta el 7 de febrer]] a {{tl|Llocs d'interès de Barcelona}}.
:## Revertir [[Especial:Diff/26274704|l'edició feta el 7 de febrer]] a {{tl|Llocs d'interès de Barcelona}}.
:--[[Usuari:FranSisPac|FranSisPac]] ([[Usuari Discussió:FranSisPac|disc.]]) 20:06, 16 maig 2021 (CEST)
:--[[Usuari:FranSisPac|FranSisPac]] ([[Usuari Discussió:FranSisPac|disc.]]) 20:06, 16 maig 2021 (CEST)
::D'acord amb en {{u|FranSisPac}} excepte en un punt molt menor: jo no tocaria la plantilla {{tl|Llocs d'interès de Barcelona}} perquè [[Plaça de Sant Jaume (Barcelona)]] és una redirecció que funciona. De fet, enllaçar a redireccions com aquestes encara té algun avantatge menor.--[[Usuari:Pere prlpz|Pere prlpz]] ([[Usuari Discussió:Pere prlpz|disc.]]) 20:33, 16 maig 2021 (CEST)

Revisió del 20:33, 16 maig 2021

Reanomenament, enllaços, desambiguació i redirecció

S'ha reanomenat sense discussió l'article sobre la plaça de Barcelona per posar aquí la desambiguació, i això ha deixat més de 150 articles amb enllaços incorrectes que van a la desambiguació quan haurien d'anar a la plaça. Si s'haguessin arreglat els enllaços tampoc seria gaire adient el reanomenament perquè és molt previsible que tornin a aparèixer molts enllaços incorrectes, però encara és és greu perquè qui ha fet el reanomenament ha deixat tots els enllaços incorrectes que ha creat.

Aleshores, s'hauria de tornar urgentment la desambiguació a plaça de Sant Jaume (desambiguació) i deixar plaça de Sant Jaume (Barcelona) a plaça de Sant Jaume.--Pere prlpz (disc.) 11:18, 13 maig 2021 (CEST)[respon]

Totalment d'acord en la inoportunitat d'aquest reanomenament i més encara en el canvi, sense més ni més, des de redirecció a desambiguació, tal com va fer, el 7 de febrer, en Bestiasonica i s'ha detectat ara. La situació, en aquests moments, era d'una pàgina, aquesta, amb més de 160 enllaços Plaça de Sant Jaume que, hem d'entendre, volen apuntar a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona. D'aquests, prop de 30 ho fan a traves de la redirecció Plaça Sant Jaume, sense preposició, si bé en molts d'aquests casos la mateixa pàgina també apunta directament a Plaça de Sant Jaume, amb preposició. Per altra banda, si bé hi ha prop de 180 articles que apunten a Plaça de Sant Jaume (Barcelona) —molts coincidents amb els anteriors—, resulta que la gran majoria ho fan perquè incorporen la plantilla {{Llocs d'interès de Barcelona}}, editada en aquest sentit al mateix temps que el reanomenament. A més, pel que fa a pàgines que apuntin a les altres quatre polisèmies, en l'espai de noms Principal sols hi ha, respectivament, 1, 1, 4 i 2 enllaços!
Evidentment, cal fer diverses coses:
  1. Les primeres, més urgents i directes, ja les he fet considerant que té tot el sentit la desambiguació indicada per en @Pere prlpz::
    1. Reanomenar aquesta desambiguació com a Plaça de Sant Jaume (desambiguació).
    2. Canviar la redirecció "Plaça de Sant Jaume" generada pel reanomenament, fent que, de moment, apunti a "Plaça de Sant Jaume (Barcelona)".
    3. El canvi a "Plaça Sant Jaume" per tal d'evitar la redirecció doble ja l'ha fet, automàticament, l'Emausbot.
  2. Per als següents passos, seria bo esperar a que aquí hi consti conformitat o, en tot cas, no oposició en un breu lapse de temps. Com ja he deixat dit, més amunt i a la Taverna, veig motius suficients per tornar a "Plaça de Sant Jaume", sense municipi, com a denominació de l'article. Es tractarà de:
    1. "Revertir" el canvi fet el 7 de febrer. Potser caldrà intervenció d'administrador en ja existir la redirecció amb cert historial.
    2. Incorporar-hi l'avís de la plantilla {{polisèmia}}, o potser {{vegeu|la plaça de Barcelona}}.
    3. Revertir l'edició feta el 7 de febrer a {{Llocs d'interès de Barcelona}}.
--FranSisPac (disc.) 20:06, 16 maig 2021 (CEST)[respon]
D'acord amb en FranSisPac excepte en un punt molt menor: jo no tocaria la plantilla {{Llocs d'interès de Barcelona}} perquè Plaça de Sant Jaume (Barcelona) és una redirecció que funciona. De fet, enllaçar a redireccions com aquestes encara té algun avantatge menor.--Pere prlpz (disc.) 20:33, 16 maig 2021 (CEST)[respon]