David Kolb

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaDavid Kolb
Biografia
Naixement1939 Modifica el valor a Wikidata (84/85 anys)
Moline (Illinois) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat Harvard
Knox College Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballAprenentatge experiencial Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciópedagog, psicòleg, bloguer Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat Case Western Reserve Modifica el valor a Wikidata

Lloc webdkolb.org Modifica el valor a Wikidata

David A. Kolb (1939) és un teòric educatiu estatunidenc els interessos del qual se centren en l'aprenentatge experiencial, el canvi individual i social, desenvolupament professional i l'educació executiva i professional. És el fundador i president d'Experimentar Sistemes d'Aprenentatge Basat, Inc. (EBLS), i un Professor emèrit de Comportament Organitzatiu en el Weatherhead Escola d'Administració, Cas Universitat de Reserva Occidental, Cleveland, Ohio.

Kolb Va guanyar el seu BA de Knox Universitat dins 1961 i el seu MA i Ph.D. D'Harvard Universitat Harvard dins 1964 i 1967 respectivament, en psicologia social.

Aprenentatge experiencial[modifica]

En el primerenc 1970s, Kolb i Ron Fregeix (ara tots dos al Weatherhead Escola d'Administració) va desenvolupar el Experiential Model d'Aprenentatge (OM), va compondre de quatre elements:[1]

  • Experiència concreta,
  • Observació d'i reflexió en aquella experiència,
  • La formació de conceptes abstractes va basar a la reflexió,
  • Provant els conceptes nous,
  • (Repeteix).

Aquests quatre elements són l'essència d'un spiral d'aprendre que poden començar amb qualsevol dels quatre elements, però típicament comença amb una experiència concreta.

Inventari d'Estil de l'aprenentatge[modifica]

Kolb És famós en cercles educatius pel seu Inventari d'Estil de l'Aprenentatge (LSI). El seu model és construït a la idea que aprenent les preferències poden ser descrites utilitzant dos continus: experimentació activa-observació reflectant i abstracte conceptualization-experiència concreta. El resultat és quatre tipus de learners: converger (experimentació activa-abstracte conceptualization), accommodator (experimentació activa-experiència concreta), assimilator (observació reflectant-abstracte conceptualization), i diverger (observació reflectant-experiència concreta). El LSI és dissenyat per determinar la preferència d'aprenentatge d'un individu.[2]

Bibliografia[modifica]

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. Kolb. D. A. and Fry, R. (1975) Toward an applied theory of experiential learning. in C. Cooper (ed.), Theories of Group Process, London: John Wiley.
  2. [enllaç sense format] http://www.learningfromexperience.com/about-us/ Arxivat 2005-10-25 a Wayback Machine.

Enllaços externs[modifica]