Guillem I d'Angulema

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Guillem I Tallaferro)
Infotaula de personaGuillem I d'Angulema
Biografia
Naixementsegle X Modifica el valor a Wikidata
Mortagost 962 (Gregorià) Modifica el valor a Wikidata
Altres
TítolComte Modifica el valor a Wikidata
FillsArnald II Manser, Adémar II d'Angoulême (fr) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
PareAlduí I d'Angulema Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata

Guillem I Tallaferro (+ agost del 962) a vegades esmentat com Guillem II d'Angulema (era el segon Guillem de la família però no el segon comte d'Angulema, ja que el seu oncle Guillem, fill de Vulgrí I d'Angulema fou en realitat comte de Périgord com a Guillem I de Périgord). Era fill d'Alduí I d'Angulema, l'altre fill de Vulgrí que va rebre el comtat d'Angulema. Va heretar al seu pare el 916 u fou comte fins a la seva mort el 945. Va quedar sota tutela d'Ademar, antic comte de Poitiers i parent de Guillem I (l'esposa d'Ademar, Sància, era germana de Guillem I de Périgord), que es va titular Ademas d'Angulema fins a la seva mort el 2 d'abril del 926.

Segons una font,[1] el seu cognom, o malnom, fou adquirit degut "... a la manera en què va tallar a un rei o cap marítim normand a través de la seva cota de malla." Aquest rei normand s'identifica com Storis.[2] El nom Tallaferro (francès Taillefer) fou utilitzat per subsegüents membres d'aquesta família, especialment els que foren comtes d'Angulema, i va quedar com cognom de família.

Guillem no es va casar però va tenir alguns fills il·legítims, un dels quals després va reclamar el títol de comte d'Angulema.

Fonts[modifica]

Referències[modifica]