Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Sobre aquest tauler

Ajuda

Si teniu alguna pregunta sobre la Viquipèdia, vegeu primer les preguntes més freqüents.

Aquí atenem les demandes o preguntes sobre temes d'edició. Si voleu fer una consulta enciclopèdica aneu al Taulell de consultes. Per a obtenir suport tècnic pregunteu a Tecnicismes. Sigueu pacients, però, que tard o prompte algun usuari vos n'atendrà.

Quan una petició d'ajuda ja ha estat atesa, podeu posar la plantilla {{respost}} en el resum del tema.

(Vegeu els arxius anteriors i l'arxiu de l'historial)

La taverna:
Novetats | Propostes | Ajuda | Multimèdia | Tecnicismes

Guerra d'edicions a l'article gènere no binari

2
Sjoel (discussiócontribucions)
Sjoel (discussiócontribucions)

Maqroll va canviar una part de la introducció perquè li semblava adoctrinant, sense aportar referències. Llavors, jo vaig recuperar l'edició anterior, canviant alguna cosa perquè el text quedés més clar i per evitar confusions. Ell ho va tornar a canviar. @Socialdilema va revertir el canvi, i ara ell ha tornat a canviar-ho. Li he donat explicacions a la discussió, però no les respon i segueix amb lo seu...

Resposta a «Guerra d'edicions a l'article gènere no binari»

Complementar referències amb enllaços a Wayback Machine

11
Cataleirxs (discussiócontribucions)

Estic provant una cosa i, abans de continuar, m'agradaria saber si estic trencant cap norma o consens vigent. Als articles, es poden afegir tants enllaços a Internet Archive / Wayback Machine com es vulgui o s'han de limitar a casos concrets? Gràcies.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

No veig perquè ha d'haver un límit. Són enllaços a còpies de webs que havien existit.

Cataleirxs (discussiócontribucions)

El que em preocupa saber és si hi ha cap veto a enllaçar pàgines que avui dia segueixin actives.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Si hi ha una bona raó per enllaçar la versió arxivada en comptes de l'activa, es pot fer.

La pregunta és perquè en edicions com aquesta estàs enllaçant sistemàticament la versió arxivada de les referències en la data que es va fer servir, tant si la pàgina encara és activa com si no?

Si és així se'm fa estrany, però he de reconèixer que els enllaços que canvien o que desapareixen són un dels problemes de les referències i que té el seu sentit deixar sistemàticament un enllaç permanent.

Socialdilema (discussiócontribucions)

Jo porto temps que faig això de posar referències i posar-ne un enllaç guardat a Wayback Machine ja que trobo que, en el cas que la web deixi d'estar activa, és millor tenir ja l'url guardat. Per altra banda, al fer articles sobre ciclisme, moltes vegades, les pàgines dels resultats, per alguna raó, són esborrades més freqüentment, i guardant els enllaços permanents m'estalvio feina en buscar més referències en un futur.

Cataleirxs (discussiócontribucions)

@Pere prlpz

Estava cercant la manera de copiar a Wayback Machine totes les refs emprades en un article, de cop. L'edició que mostres -i una trentena més que he fet entre ahir i avui- estàn fetes mitjançant un bot que he trobat.

El bot, a més de fer la còpia, publica l'enllaç a Wayback de totes les refs, continuïn vives o no.

Abans de continuar, vull saber si hi ha cap norma en contra d'afegir l'enllaç a Wayback quan el web original encara és accesible.

Pau Colominas (discussiócontribucions)

Estem assumint que aquestes versions arxivades es guardaran per sempre, no? A priori (no sé qui les porta) poden ser tan susceptibles a perdre's com les pàgines web 'originals'.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Per sempre és molt de temps, però de moment l'Internet Archive porta molts més anys funcionant que moltes de les pàgines que arxiva, amb l'avantatge afegit que guarda versions com eren quan es van fer servir de referència.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Pau Colominas, en tot cas, tal com he vist que s'està fent servir, a la citació surten els dos enllaços, el directe a l'original de la referència i el de l'archive, per si no existeix. És a dir, està fent de "pla B", sense perdre l'original.

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Correcte, com tot el que hi ha als servidors de Wikimedia Foundation.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Vist l'exemple de COVID-19, diria que endavant.

De fet em temia que fos molt intrusiu però quan he anat a mirar quanta nosa feien els enllaços, a primer cop d'ull m'ha costat trobar-los.

Resposta a «Complementar referències amb enllaços a Wayback Machine»
Jonyber (discussiócontribucions)

Bon dia!! He detectat que la pagina amb el titol "Tarragona Ràdio" ha de ser realment "Radio Tarragona" Ho dic `perque es barrejen informacions de les dues emisores, com si fos una de sola, quan realment Tarragona Ràdio va neixer com Emisora municipal l'any 1986, surt que va neixer l'any 1933 (Radio Tarragona) que formava part de Radio Nacional

El resultat es que alfgú ha anat introduint informacions de l'emisora municipal relacionant-les amb l'emisora de RNE i el resultat dona a entendre que Tarragona Ràdio es la continuació de Radio Tarragona, cosa que es totalment falsa

https://www.tarragonaradio.cat/tarragona-radio-compleix-37-anys-dhistoria/

Hem podeu donar un cop de ma? Moltes gràcies!

Resposta a «Com es pot canviar el nom de la Pagina?»

Dubtes arrel de nou article

13
Resum per Llapis

M'han exposat el problema en llicències que em parava i m'han donat eines i guiatge en com resoldre el segon. Bona gent.

PD: @Cataleirxs@Socialdilema, per si és del vostre interès ja ho he fet, i crec que ha quedat prou bé! Què n'opineu? Canviarieu alguna cosa?

Llapis (discussiócontribucions)

Salut a tothom! He estat traduint un article HMS Ultimatum (P34) i m'han sorgit un parell de dubtes.

Primer, a la part de la taula no me'n surto amb que es vegui la insignia, m'apareix el nom de l'arxiu però la foto no es visualitza i no se perquè.

Segon, consells en com crear una taula de navegació semblant a aquesta? Em sembla molt fàcil de navegar i m'agradaria incloure-la ja que traduiré més articles d'això, però no sé com començar-ho.

Gràcies i salut!

Cataleirxs (discussiócontribucions)

La imatge té una llicència que només permet emprar-la en articles d'en.wiki.

Cataleirxs (discussiócontribucions)
Socialdilema (discussiócontribucions)

Bones! Ara m'he mirat lo de la insígnia, pel que veig, la imatge que vol posar, pel que entenc, no és "lliure" i per tant no pot ser penjada a Wikimedia Commons (d'on la Viquipèdia treu les imatges, en general).

En quant a la taula de navegació, li recomano que miri Plantilla:Caixa de navegació; aquí hi trobarà el que necessita. Pel tipus de caixa que vol fer, l'apartat que crec que el pot ajudar més és el que parla sobre caixes amb subgrups.

Si té alguna pregunta més, no dubti en demanar!

PD: veig que vaig tard i ja han contestat!

Cataleirxs (discussiócontribucions)

8)

Llapis (discussiócontribucions)
Llapis (discussiócontribucions)

PD: @Cataleirxs@Socialdilema, per si és del vostre interès ja ho he fet, i crec que ha quedat prou bé! Què n'opineu? Canviarieu alguna cosa?

Socialdilema (discussiócontribucions)

Bona feina, però jo recomanaria que crees una plantilla d'aquesta caixa de navegació i, d'aquesta manera, quan ho necessiti fer servir en un altre article, només haurà d'inserir el nom de la plantilla i no el codi sencer!

Per exemple, si mira aquesta plantilla i després entra als articles dels diferents ciclistes i va a enllaços externs, veurà que només haig d'afegir "Ciclistes UAE Team Emirates".

Llapis (discussiócontribucions)

Ostres sens dubte m'aniria genial perquè he vist que ja hi ha 6 o 7 articles més creats i així els començaria a enllaçar. Tens algun enllaç a com puc crear la plantilla? Mai ho he fet!

Socialdilema (discussiócontribucions)

Crear una plantilla és com crear un article, però abans del nom has de posar "Plantilla". Per exemple la podria crear-lo posant: Plantilla:Submarins U-class. Si fa click a l'enllaç en vermell ja el portarà a una pàgina per crear la plantilla.

Llapis (discussiócontribucions)

@Socialdilema guai crec que me n'he ensortit! Plantilla:Submarins U-class. Ara però em sorgia el dubte, quan vagi mica mica crean més articles, per incloure'ls a la caixa i que siguin navegables, hauré d'anar article per article que ja tingui la plantilla posada, o amb modificar l'article de plantilla que m'has ensenyat a crear ja s'actualitzen els que la tinguin?

Cataleirxs (discussiócontribucions)

S'actualitzen tot sols. Només recorda afegir la plantilla en els nous que vagis fent. Bona feina.

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Perdona. A la plantilla, has d'afegir els enllaços a tots els submarins. Els que ara manquen quedaran en vermell i, segons es vagin creant, es pintaran de blau. Això sí, el nom haurà de ser el mateix o, alternativament, crea una redirecció.

Resposta a «Dubtes arrel de nou article»

afegir versió CA a mapa resultats electorals

9
Resum per Amadalvarez

fet el canvi sol·licitat

Amadalvarez (discussiócontribucions)
Cataleirxs (discussiócontribucions)
Xavier Dengra (discussiócontribucions)

@Quetz72 al mapa en anglès es pot afegir també el català i fins i tot l'aranès si redueixes la mida del castellà? Ja té nassos que la gent que vegi l'article en anglès o en altres idiomes no sàpiguen que hi existeixen llengües pròpies. Qui l'ha creat sabia què feia.

Quetz72 (discussiócontribucions)

Com que no es pot canviar la mida del subtítol sense haver de tornar a pujar la imatge, he traduït el subtítol en anglès, i creat una versió en castellà on títol i subtítol són en castellà. Igual amb les altres (gallec, occità). A veure quant dura.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Moltes gràcies, @Quetz72! Bona feina i gràcies per estar-hi a sobre.

Quetz72 (discussiócontribucions)

De fet la primera fila del títol de l'original ho posa en anglès, i la segona és en castellà. He traduït ambdues línies per venir a posar el mateix, esmentant només la legislatura al de dalt. El que no hi cap és en 3 llengües, o només si quedés partit entre les 2 línies, però la de dalt és en negreta. Ho canvio per català a dalt i occità a baix?

Quetz72 (discussiócontribucions)

He afegit l'occità amb el mateix text a sota del català (a banda també hi ha 'escons', 'bancs' en aranès). Faig a banda la versió en gallec com demana @Amadalvarez.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

La versió GL està escrita en castellà.

Hauria de ser "Eleccións ao Parlamento de Cataluña de 2024" i, si cal, "14ª lexislatura do Parlamento de Cataluña"


Gràcies

Amadalvarez (discussiócontribucions)

perdó. Veig que ja està corregit. Gràcies, @Quetz72

B25es (discussiócontribucions)

He trobat que n'hi ha dos articles, Mina d'aigua i Qanat que potser parlen del mateix. A Wikidata hi ha dos ítems diferents, però mina d'aigua només té article en català, mentre que qanat en té en un grapat de llengües (incloent-hi el català). No sé d'enginyeria hidràulica, de manera que no estic segur si ens sobra un article o a totes les altres viquipèdies en falta un.

Paucabot (discussiócontribucions)

Jo tampoc no en sé gaire del tema, però he aclarit que:

  • Al DIEC, només apareix mina d'aigua:
  • Al Termcat apareixen les dues però no semblen sinònims: i
Paucabot (discussiócontribucions)

A els consideren sinònims. A diuen:

Básicamente un qanat y una mina de agua son lo mismo, con algunas diferencias entre ellas. El qanat tiene pozos de aireación en su recorrido mientras que en las minas los pozos no son esenciales. La construcción del qanat se efectuaba desde la salida hasta el pozo madre y la construcción de las minas de agua era al revés.

Paucabot (discussiócontribucions)

Si les diferències són només aquestes, s'entén bastant perquè les altre Viquipèdies tenen només un article.

Dos motius més per fusionar-los serien que els dos articles utilitzen la mateixa imatge per representar el concepte i que Mina d'aigua comença dient:

Una mina d'aigua o font de mina és el nom que rep el qanat (–en àrab قناة, qanāt–) als Països Catalans

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Jo no faria servir aquesta definició. El qanat és el sistema àrab i persa.

Paucabot (discussiócontribucions)
Paucabot (discussiócontribucions)
Pere prlpz (discussiócontribucions)

La rel del problema és que entre les mines d'aigua, els aqüeductes subterranis (o no subterranis), els qanats i una pila de coses més hi ha un contínuum que cadascú talla per on vol.

Aleshores es poden fer articles sobre les diferents varietats, i està bé tenir articles separats sobre qanats i mines d'aigua, i també estaria bé separar els interviquis, però aquí topem amb que la majoria de viquipèdies tenen només un article i per tant poc interès amb separar-los. Per exemple, el lògic seria ajuntar es:viaje de agua amb mina d'aigua, però si jo fos editor d'eswiki potser preferiria lligar-lo amb els 47 interviquis de qanaq abans que amb els molt pocs de mina d'aigua.

Paucabot (discussiócontribucions)

D'acord. Si mantenim els dos articles separats, però, s'hauria de deixar ben clar quina és la diferència ben prest de l'article, millorant la introducció i potser usant qualque plantilla com {{Vegeu}}.

Feliuvilassar (discussiócontribucions)

No hi ha cap diferència entre qanat i mina d'aigua o viaje de agua que en diuen a Madrid. Tot són el mateix tipus de captacions horitzontals de les aigües freàtiques. Els romans també les utilitzaven i de fet la majoria d'aqüeductes que abasteixen la ciutat de Roma són el que en català anomenem mines d'aigua. No és cert el que es diu sobre les diferències més amunt. Tant qnats com mines tenen els pous de registre que són utilitzats durant a la seva construcció i un cop construïda la mina serveixen per mantenir la ventilació dins de la mateixa i poder-hi accedir amb garanties. Igualment no és veritat que uns i altres es comencessin a excavar per una punta o per l'altra, l'excavació es feia de totes maneres depenent de la quantitat de treballadors de que es disposava i de les característiques del terreny. Normalment primer es feien uns pous de prova per situar la veta d'aigua subterrània i desprès s'excavava la mina de d'aquell punt o des d'un altre punt del recorregut per on havia de passar l'aigua o des d'ambdós punts si es disposava de diferents grups d'obrers que podien afronta l'obra més ràpidament.

Resposta a «Qanats i mines d'aigua»
Paddy Mc Aloon (discussiócontribucions)

He estat mirant a wikicommons i m'ha sobtat no trobar cap imatge de l'Edifici Vanguard, una de les icones del patrimoni industrial de l'Hospìtalet, tot i que no està catalogat.

KRLS (discussiócontribucions)

Té un cert sentit. No té ni article ni element a Wikidata, en conseqüència, no apareix en el wikishootme ni cap lector pot ser conscient que ens falta.

Potser seria útil tenir una propietat de Wikidata que fos PoblesdeCatalunya.cat, però caldria valorar quants elements tenen que no estiguin protegits (i ja siguin a Wikidata)

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Seria útil tenir aquesta propietat i algunes més (i em reconec culpable de la mandra de demanar-les), però de moment el que tenim són uns centenars d'elements amb Descrit a l'URL (P973) de poblesdecatalunya.cat o amb referències amb la URL o amb Afirmat a (P248) Poblesdecatalunya.cat (Q119625160) (o totes dues coses), i el mateix pels mapes de patrimoni cultural de la Diputació.

Amb el catàleg de patrimoni de l'Ajuntament de Barcelona tenim una cosa semblant tot i que aquí sí que tenim Identificador Catàleg de Patrimoni de l'Ajuntament de Barcelona (P11557).

Sobre quants elements de poblesdecatalunya.cat que no estiguin protegits (i que per tant no estiguin ja a Wikidata a través de les llistes de monuments que beuen de l'IPAC):

  • A la majoria de comarques hi ha menys elements a poblesdecatalunya.cat que a l'IPAC, tot i que els criteris són diferents i de vegades hi ha elements a poblesdecatalunya.cat que no són a l'IPAC. Especialment passa amb monuments (més que amb edificis) i amb obres recents, per exemple el Monument a Ildefons Cerdà (Q120422382) o l'edifici Vànguard que ha començat aquest fil.
  • A Barcelona poblesdecatalunya.cat té molts més edificis que l'IPAC. Una gran part coincideixen amb els de nivell C de l'Ajuntament (que nosaltres no posem a les llistes de monuments), tot i que no hi són tots els de nivell C, però n'hi ha uns quants més a poblesdecatalunya.cat. Especialment això es nota amb els edificis moderns, i també amb elements d'art públic recents que són posteriors als catàleg d'art públic de Barcelona.
Pere prlpz (discussiócontribucions)

I sobre si l'existència de l'element a Wikidata afavoreix gaire que es faci la foto, no sé què dir-te. Després d'haver fet unes quantes pujades massives d'elements a Wikidata (incloent la majoria els nuclis de població, edificis, ponts, coves i túnels que surten al mapa) veig que el ritme al que van apareixent fotos a les llistes de topònims és força baix. Alguns tenim l'afició de documentar tot els punts que surtin al Wikishotme i els que podrien sortir-hi, però em temo que no som gaires.

De fet, ara, en comptes de fer pujades massives a Wikidata perquè qualsevol (o jo mateix) n'acabi pujant les fotos, el que faig és pujar a Wikidata les coses de les que ja tinc la foto feta.

Paddy Mc Aloon (discussiócontribucions)

El que m'estranya és que a la GEC no hi ha cap referència a l'empresa, i això que es tractava d'un fabricant d'electrodomèstics català.

Cataleirxs (discussiócontribucions)
Pere prlpz (discussiócontribucions)

Si trobeu un edifici que és a poblesdecatalunya.cat i no a Wikidata (i creieu que hi hauria de ser):

I ja tindreu l'element a Wikidata i podreu revisar-lo per millorar el que pugueu posar millor a mà que el que hagi fet l'app i per afegir-hi més coses que l'app no hagi llegit. Mentre escrivia això, amb només copiar i enganxar dos cops, ja existeix Edifici Vanguard (Q125870648).

I tot això també val si en comptes de poblesdecatalunya.cat són els mapes de patrimoni cultural de la Diputació o els elements de nivell C del catàleg de patrimoni de l'Ajuntament de Barcelona.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Dues noves sobre el tema.

La bona és que ara fa una mica he fet la foto i ja és a Commons i Wikidata.

La dolenta és que la foto l'he fet ara fa una mica i seria bo que algú en fes una altra de dia.

Resposta a «Fotos de l'Edifici Vanguard»

Mes de l'Àfrica, problemes per a tenir un sistema de recompte de viquiprojectes

13
Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Bon dia,

Des de fa una setmana que tinc a punt i enllestit per a començar el Viquiprojecte:Mes de l'Àfrica. Tanmateix, estava previst fer-hi servir el bot de concursos del @Townie, però sembla que no pot accedir al seu compte d'Ubuntu... Amb la qual cosa toca canviar d'estratègia i vol dir que ara mateix no tenim bots de recompte que siguin accessibles i a l'abast de qualsevol viquipedista per a organitzar concursos amb mínims de qualitat.

Dit això, que espero que es pugui solucionar, cap idea per al recompte de punts? Que sigui el menys costós de fer i que no suposi demanar a cada participant obrir-se una taula i apuntar els seus punts, referències i articles afegits amb una calculadora a la mà, com fa 10 anys? El Fountain té unes limitacions i una obsolescència tècniques que només permeten sumar un article, tant és si de nivell AdQ o un esborrany de tres paraules...

Volia començar-lo el dilluns 5, però si és divendres 10 i dura vint dies ja serà un èxit. Gràcies!

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Cap problema en fer el recompte a ma, amb taules. El sistema de puntuació que planteges no és gens complicat de dur, així que pots tirar pel dret.

KajenCAT (discussiócontribucions)

Bon dia, Xavier, amb el Fountain tu pots indicar l'extensió mínima de l'article (ja sigui en bytes com en paraules -que no comptarien les taules-) i després tu, com a jurat, pots valorar la qualitat de l'article donant-li el teu vist-i-plau.

Medol (discussiócontribucions)

Només han sabut fer sistemes prou pràctics en Townie i en Toniher. Si ara no tenim ningú que ho pugui fer, no podem pagar a algun informàtic perquè ens ho faci i ens ho actualitzi quan calgui? Penso que seria una eina prou important per la comunitat per, si cal, invertir-hi recursos, tenint en compte que ja fa mesos que tenim aquest problema i cada concurs és un problema. Seria fantàstic poder crear la pàgina del concurs, indicar els criteris de comptar punts, els articles afectats, els usuaris participants i les dates i que tot anés rodat sense més esforços ni haver de demanar favors cada vegada. Potser per aquest concurs no hi seríem a temps, però a llarg termini seria molt bo. Trobar algú que ho sàpiga fer no és tant difícil, jo conec gent i segur que vosaltres també. I per pagar-ho segurament Amical podria, o fem un rapidgrant d'aquests, o un Verkami o similar.

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Com ho fan a altres viquipèdies? Si també fan servir bots, no els podríem copiar?

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Com dic més avall, el @Threepbot del @Townie i en @Joutbis és una còpia millorada del millor bot de concursos mai publicat, l'UKBot suec. En el seu moment vam fer recerca intensa del panorama i preguntar força amb ajuda dels bascos (@Theklan); ells també el van readaptar.

El Threepbot, de fet, avançava força l'UK amb esmenes addicionals. El problem rau en dues coses: 1) l'accés perdut i 2) fins i tot si en tenim l'accés recuperat, quan en Townie i en Joutbis no hi pugin ser, cal que tinguem explicat amb un abecedari senzillíssim com la resta d'usuaris el podem posar en servei per a qualsevol concurs sense haver de perseguir-los.

Joutbis (discussiócontribucions)

No, no, l'UKBot no l'hem avançat mai, és una virgueria. L'únic que va passar és que hi vam trobar i corregir un error. Ho vaig comunicar a l'autor i no em va respondre; potser ha abandonat el projecte, i l'UKBot actual el manté algú altre.

Perquè el problema és de manteniment: és un programari molt gran, i tot i que està ben escrit i comentat, costa molt de posar-s'hi; de tant en tant s'hi han de fer cosetes, no gran cosa, per adaptar-se a canvis de versions que requereix Toolforge, o per arreglar corrupcions de la base de dades. I si no l'has fet tu, per molt poca cosa que sigui al final, és complicat. Hi donaré un cop d'ull, però no tinc gaire temps, i ara mateix no us puc garantir res.

Cataleirxs (discussiócontribucions)

En general, tenim un problema greu amb l'herència del know-how.

Cataleirxs (discussiócontribucions)
Pere prlpz (discussiócontribucions)

Si us serveix, podeu mirar d'adaptar i actualitzar Usuari:PereBot/robot puntuador repte 2015.

De tota manera, a les normes del viquiprojecte hi veig moltes coses que s'han d'avaluar a mà. Un bot pot servir d'ajuda però difícilment donarà la puntuació definitiva.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

@Pere prlpz el bot d'en @Townie era capaç de comptar tot això i més perquè el @Threepbot estava basat en l'UKBot, que és el millor que s'ha inventat mai per a aquesta tasca i el van publicar els suecs inicialment. Mira com quedaven els seus recomptes: Viquiprojecte:Concursos/En curs/Cervells.

En @Toniher té el bot de les etiquetes que estava súper bé també, però ja és pràcticament inactiu i és injust tant per a ell com a nosaltres haver de dependre d'usuaris que ja no tenen un dia a dia en el projecte.

@KajenCAT el format de només un mínim de caràcters i articles nous i de tenir un jurat aprovant cada article no em quadra gens. En general, tenim un problema greu perquè sense dinàmiques automatitzades de participació i senzilles de comptabilització, mai pescarem nova gent amb concursos. L'actualització manual d'en @Cataleirxs és l'únic factible, però faré alguna simplificació en les referències. Sigui com sigui, fa que aquestes activitats només quedin per als veterans de la casa.

@Medol no crec que la solució sigui en cap cas pagar per a res perquè genera el mateix problema que tenim ara: s'acaben els diners, s'acaba el suport tècnic. Hem d'entrar a supervisar estudiants de màster, doctorat i facultats d'enginyeria perquè col·laborin a donar-nos eines que els prestigiïn a ells també i se sentin atrets pel gran món exploratiu que poden trobar-hi.

KajenCAT (discussiócontribucions)

No veig cap complicació amb Fountain si només es tracta d'articles creats, i no millores d'articles existents. És el sistema més senzill i amigable que he vist fins ara a la Viquipèdia. Qualsevol sistema que implementis caldrà un jurat per comprovar almenys els punts 4, 5, i 7 del concurs en cada article. En canvi, Fountain és perfecte pels punts 1, 2 i 6 perquè ho fa automàtic, i facilita enorment la feina al jurat amb els punts 8 i 9 al tenir una infraestructura preparada per puntuar.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

@KajenCAT si mires la pàgina del concurs, Viquiprojecte:Mes de l'Àfrica, veuràs que hi ha una feinada al darrere de documentació i d'argumentari perquè precisament no es tracti només (ans al contrari, per a canviar males dinàmiques) d'articles creats.

Resposta a «Mes de l'Àfrica, problemes per a tenir un sistema de recompte de viquiprojectes»
Carafun (discussiócontribucions)
Cataleirxs (discussiócontribucions)
Carafun (discussiócontribucions)

gracias!

Esborraments massius a FC Barcelona

4
Resum per Xavier Dengra

Error de reversió meu.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Bon dia,

He revertit més de 10 edicions de l'usuari @Masoud.h1368 perquè està eliminant textos massius de l'article FC Barcelona i reemplaçant-los per plantilles d'incompletesa sense cap resum d'edició ni explicacions plausibles a la discussió. Sembla que abans ja ha estat fent-ho de manera molt avançada. Algú sap de què va o s'ho ha mirat abans? No es pot fraccionar un article i spamejar a desenes d'usuaris amb missatges a la discussió «pots ampliar-ho?». Crec que convindria una aproximació més conservadora i revertir molt del que s'ha fet fins ara per manca de consens i perquè no és clar què es pot haver perdut pel camí en un article clau i complet com era aquest.

Pere prlpz (discussiócontribucions)
Xavier Dengra (discussiócontribucions)

M'havia passat per alt tot això; mea culpa. Em reverteixo i arxivo la conversa, disculpes.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

No ho he seguit gaire perquè el tema no m'atrau, però segurament l'article del Barça necessita atenció de més usuaris.