Resolució 1669 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentResolució 1669 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
Imatge
Identificador de llei o regulacióS/RES/1669 Modifica el valor a Wikidata
Tipusresolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
PromulgacióConsell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
Votat perSessió del Consell de Seguretat de l'ONU (Sessió:5408)
 15Nombre de vots a favor, 0 Nombre de vots en contra, 0Nombre d'abstencions Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació10 abril 2006 Modifica el valor a Wikidata
1668 Modifica el valor a Wikidata
1670 Modifica el valor a Wikidata
TemaLa situació a Burundi

Obra completa aundocs.org… Modifica el valor a Wikidata

La Resolució 1669 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides fou adoptada per unanimitat el 10 d'abril de 2006. Després de recordar les resolucions anteriors relatives a la situació a Burundi i la República Democràtica del Congo, particularment la Resolució 1650 (2005), el Consell va autoritzar la redistribució del personal des de l'Operació de les Nacions Unides a Burundi (ONUB) cap a la Missió de les Nacions Unides a la República Democràtica del Congo (MONUC) fins l'1 de juliol de 2006.[1]

Resolució[modifica]

Observacions[modifica]

El preàmbul de la resolució va reafirmar la sobirania, la integritat territorial i la independència de Burundi i els principis de bon veïnatge, no interferència i cooperació a la regió dels Grans Llacs africans. A més, va acollir amb beneplàcit la conclusió del període de transició a Burundi i la instal·lació d'una democràcia i un govern i institucions representatives. Els membres del Consell, tanmateix, van reconèixer que es mantenien a la regió "factors d'inestabilitat" que podrien constituir una amenaça per a la pau i la seguretat internacionals.

Actes[modifica]

Actuant sota el Capítol VII de la Carta de les Nacions Unides, el Consell va redistribuir 50 observadors militars, un batalló militar i un hospital militar d'ONUB a MONUC, amb la intenció de renovacions posteriors dependents de si el Consell autoritzava els respectius mandats de les operacions de manteniment de la pau.[2]

Referències[modifica]

  1. «Security Council authorises redeployment of military personnel from UN Operation in Burundi to UN Mission in Democratic Republic of Congo». United Nations, 10-04-2006.
  2. Mehler, Andreas; Melber, Henning; Walraven, Klaas Van. Africa yearbook. BRILL, 2007, p. 235. ISBN 978-90-04-16263-1. 

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Vegeu texts en català sobre Resolució 1669 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides a Viquitexts, la biblioteca lliure.