Resolució 1690 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentResolució 1690 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
Imatge
Identificador de llei o regulacióS/RES/1690 Modifica el valor a Wikidata
Tipusresolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
PromulgacióConsell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
Votat perSessió del Consell de Seguretat de l'ONU (Sessió:5469)
 15Nombre de vots a favor, 0 Nombre de vots en contra, 0Nombre d'abstencions Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació20 juny 2006 Modifica el valor a Wikidata
1689 Modifica el valor a Wikidata
1691 Modifica el valor a Wikidata
TemaLa situació a Timor Oriental
Llengua del terme, de l'obra o del nomllengües sinítiques Modifica el valor a Wikidata

Obra completa aundocs.org… Modifica el valor a Wikidata

La Resolució 1690 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides fou adoptada per unanimitat el 20 de juny de 2006. Després de reafirmar les resolucions anteriors a Timor Oriental, en particular les resolucions 1599 (2005) i 1677 (2006), el Consell va renovar el mandat de l'Oficina de les Nacions Unides a Timor Oriental (UNOTIL) dos mesos fins al 20 d'agost de 2006.[1]

Resolució[modifica]

Observació[modifica]

El Consell de Seguretat va expressar la seva preocupació per la violència a l'illa i les conseqüències humanitàries. Va condemnar els atacs contra persones i béns i va donar la benvinguda als funcionaris de les Nacions Unides per avaluar la situació sobre el terreny.

Actes[modifica]

El Consell va decidir ampliar el mandat de la UNOTIL fins al 20 d'agost de 2006, amb vista a enfortir el paper de les Nacions Unides al país més enllà de l'expiració del seu mandat. Va expressar el seu ple suport al desplegament de forces de seguretat per part d'Austràlia, Malàisia, Portugal i Nova Zelanda per restablir l'estabilitat a Timor Oriental, a petició del govern; les forces també facilitarien el lliurament d'ajuda humanitària als que ho necessitaven.[2] A més, les forces internacionals van ser cridades a cooperar amb el govern de Timor i amb UNOTIL.

Mentrestant, es va instar a totes les parts de Timor Oriental a abstenir-se de la violència. La resolució va demanar al Secretari General de les Nacions Unides que informés sobre el futur post-UNOTIL el 7 d'agost de 2006, tenint en compte la situació actual.[3] S'establirà una comissió d'investigació independent per analitzar els esdeveniments.

Finalment, es va instar a la comunitat de donants a respondre amb urgència a una crida de les Nacions Unides sobre l'assistència humanitària a Timor Oriental.

Referències[modifica]

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Vegeu texts en català sobre Resolució 1690 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides a Viquitexts, la biblioteca lliure.