Ángela del Carmen Sierra González

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaÁngela del Carmen Sierra González
Biografia
Naixement10 gener 1945 Modifica el valor a Wikidata (79 anys)
Santa Cruz de Tenerife (illes Canàries) Modifica el valor a Wikidata
  Diputada al Parlament Europeu
19 de juliol de 1994 – 19 de juliol de 1999
CircumscripcióEspanya Espanya
Dades personals
FormacióUniversitat de Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Lloc de treball Estrasburg
Brussel·les Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciópolítica, filòsofa Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat de La Laguna Modifica el valor a Wikidata
PartitEsquerra Unida Modifica el valor a Wikidata

Ángela del Carmen Sierra González (Santa Cruz de Tenerife, 10 de gener de 1945) és una advocada, filòsofa i política canària. És llicenciada en dret, doctora en filosofia per la Universitat de Barcelona, degana i professora titular de la facultat de filosofia de la Universitat de la Laguna.

Fou escollida diputada a les eleccions al Parlament Europeu de 1994 per la coalició Izquierda Unida. De 1994 a 1997 fou membre del grup parlamentari Esquerra Unida Europea-Esquerra Verda Nòrdica i de la Comissió d'Afers Jurídics i de Drets dels Ciutadans del Parlament Europeu.[1] També és docent i investigadora de l'Institut d'Estudis Universitaris de la Universitat de La Laguna. Darrerament ha desenvolupat treballs relatius a drets humans, pensament utòpic i gènere. Endemés, Ángela Sierra coordina el postgrau Filosofia, Cultura i Societat.

A les eleccions al Parlament de Canàries de 2011 fou candidata per Tenerife per la coalició Socialistes per Tenerife-Los Verdes de Canarias-Nueva Canarias.[2]

Obra[modifica]

Entre les seves nombroses publicacions destaquen "Las utopías, del estado real a los estados soñados",[3] de 1987, i "Los orígenes de la ciencia de gobierno en la Atenas clásica",[4] de 1989. Ha publicat també nombrosos articles a diverses revistes.

Autora d'informes sobre L'estat dels drets humans en la UE i sobre Cohesió i societat de la Informació per a la Comissió de Política Regional del Parlament Europeu.

Referències[modifica]

  1. «Angela del Carmen SIERRA GONZÁLEZ | History of parliamentary service | MEPs | European Parliament» (en anglès). [Consulta: 17 desembre 2017].
  2. «Candidaturas presentadas en la isla de Tenerife (Elecciones 2011) - Parlamento de Canarias» (en castellà). Arxivat de l'original el 2017-07-01. [Consulta: 17 desembre 2017].
  3. González, Ángela Sierra «Las utopías: del estado real a los estados soñados» (en castellà). Dialnet, 1987.
  4. González, Ángela Sierra «Los orígenes de la ciencia de gobierno en la Atenas clásica» (en castellà). Dialnet, 1989.