Óscar López (periodista)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaÓscar López
Biografia
NaixementBarcelona Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióperiodista, director de televisió, presentador de televisió, actor Modifica el valor a Wikidata
Obra
Obres destacables

IMDB: nm2059316 Modifica el valor a Wikidata

Óscar López és un periodista especialitzat en el sector cultural.[1] En els darrers anys el món del llibre ha ocupat una part essencial del seu treball desenvolupat, indistintament, en el mitjans televisiu, radiofònic i escrit. A televisió va formar part de l'equip que va fundar el programa Continuarà a la 2 de TVE; va presentar la secció de llibres del programa La Columna de Julia Otero a TV3 durant 4 anys; va dirigir i presentar el programa Més llibres de Barcelona Televisió sobre l'Any del Llibre i la Lectura. En aquesta mateixa cadena co-presentà, amb Judit Mascó, el magazine nocturn Betrópolis i dirigí i presentà el programa de gastronomia i cultura Plat Combinat. A la ràdio ha presentat i col·laborat en programes de la Cadena Ser, Catalunya Ràdio, Onda Cero, Ona Catalana, RAC 1 i COM Ràdio.[2] A nivell escrit ha col·laborat a la revista Qué Leer, de la que va ser membre de l'equip fundador, així com a Tiempo, Ajoblanco, Man o Mercurio, i a diaris com La Vanguardia i El Periódico. Des del 2007 és el director i presentador del programa de llibres Página Dos de TVE, guardonat en nombroses ocasions. També realitza una secció de llibres, els diumenges, al programa A vivir que son dos días de la Cadena Ser que presenta Javier del Pino.

Referències[modifica]

  1. Extremadura, El Periódico «TVE estrena `Página 2´ con el reto de fomentar la lectura» (en castellà). El Periódico Extremadura.
  2. «Entrevista a Óscar López como Director y presentador del programa de TVE Página 2» (en castellà). Anika Entre Libros.