Østerdalen

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de geografia físicaØsterdalen
Imatge
TipusVall Modifica el valor a Wikidata
Localització
Entitat territorial administrativaTrysil (Noruega), Rendalen (Noruega), Engerdal (Noruega), Os (Noruega), Tolga (Noruega), Folldal (Noruega), Tynset (Noruega), Alvdal (Noruega), Stor-Elvdal (Noruega), Åmot (Noruega) i Elverum (Noruega) Modifica el valor a Wikidata
Map
 62° N, 11° E / 62°N,11°E / 62; 11
Dades i xifres
Superfície19.386 km² Modifica el valor a Wikidata

Østerdalen és una vall i tradicional districte al comtat de Hedmark, a l'est de Noruega. És compost pels municipis Rendalen, Alvdal, Folldal, Tynset, Tolga i Os al nord i Elverum, Stor-Elvdal, Engerdal, Trysil i Åmot al sud.

Østerdalen[1] és bastant àmplia en la majoria de llocs i es caracteritza per paisatges tranquils i muntanyes arrodonides. La vall està coberta majoritàriament per pinedes. El més típic d'Østerdalen és que gran part del sòl del bosc està cobert amb molsa de ren, una varietat de líquens.

La Vall Gomma (Glåmdalen) és una designació per la vall formada pel riu Glåma (també anomenat el Glomma), que és el riu més llarg i més gran de Noruega.

L'església de Trysil, Østerdalen

El nom d'Østerdalen en nòrdic antic del nom era Øystridalir (Eystridalir) de les valls orientals. El nom es referia a les valls dels rius Glomma, Rena, Trysil, Elva i Österdalälven.

Referències[modifica]