A Hungry Heart

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaA Hungry Heart
Fitxa
DireccióÉmile Chautard
Protagonistes
ProduccióWorld Film Corp.; Peerless
GuióFrances Marion
FotografiaLucien Tainguy
DistribuïdorWorld Film Corp.
Dades i xifres
País d'origenEstats Units
Estrena5 febrer 1917
Idioma originalanglès (muda)
Coloren blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Descripció
GènereDrama

IMDB: tt0008125 Allmovie: v95907 AFI: 16944 Modifica el valor a Wikidata

A Hungry Heart és una pel·lícula muda de la World Film Company estrenada el 5 de febrer de 1917[1] dirigida per Émile Chautard i protagonitzada per Alice Brady.[2] Basada en l'obra de teatre Froufrou (1870) escrita per Henri Meilhac i Ludovic Halévy. Per a les escenes de Venècia es va construir uns 100 metres d'un carrer d'aquella ciutat a Sparkhill Creek a Piermont amb un cost d'uns 20.000 dòlars.[1]

Argument[modifica]

El comte Paul de Valreas i el marquès Henri de Sartorys rivalitzen per aconseguir la mà de la frívola Gilberte Brigard anomenada Froufrou. Quan Henri de Sartorys demana la mà de Gilberte, Louise, la germana gran d'aquesta, altruistament, està d'acord amb el seu pare que el marquès seria el millor marit per a Gilberte, encara que ella n'estigui enamorada. Gilberte es casa amb Henry de Sartorys, passen cinc anys, la parella té un fill, Georgie, però Gilberte continua essent la mateixa noieta irresponsable que havia estat abans del casament. Per això, quan Louise va a viure una temporada amb la seva germana, gradualment es fa càrrec de la criatura i del govern de la casa. Paul de Valreas reapareix i Gilberte, que tracta de resistir-se al seu atractiu, li demana que marxi. Més tard, en creure que Louise l'ha substituït a casa, acaba decidint anar a Venècia darrera de Paul. Allà és acollida per la mare de Paul. Allà la troba l'endemà el seu marit que l'ha seguida i malgrat els seus precs repta Paul a un duel. De Sartorys mata Paul en un duel. Gilberte, amb el cor trencat i malalta torna a casa i prega el perdó del seu marit i que la deixi morir a casa seva. Tot i que Louise li demana pietat per la seva germana, Henry al principi es nega a acceptar-la però quan ella s'agenolla als seus peus no s'hi pot negar i acaben abraçats. La pel·lícula acaba amb Gilberte moribunda contenta de pensar que Louise serà la guardiana del seu marit i del seu fill.

Repartiment[modifica]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Work on world plays». Motography, vol 17, num 3, 20-01-1917, pàg. 134.
  2. «Reseñas y Argumentos: Corazón Sediento (A Hungry Heart)». Cine Mundial (traducció al castellà de Moving Picture World), vol 2, núm 3, març 1917.

Enllaços externs[modifica]