Acanthiza

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuAcanthiza Modifica el valor a Wikidata

Acanthiza nana Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneAnimalia
FílumChordata
ClasseAves
OrdrePasseriformes
FamíliaPardalotidae
GènereAcanthiza Modifica el valor a Wikidata
Vigors i Horsf., 1827

Acanthiza és un gènere d'ocells de l'ordre dels passeriformes i la família dels acantízids (Acanthizidae), que habita Austràlia, Tasmània i Nova Guinea. Són aus insectívores amb un bec fi, que s'alimenten en ubicacions diverses, des del terra fins a la copa dels arbres. Fan una mida de 8 – 10 cm.

Mostren algunes coincidències amb les mallerengues, com per exemple el viure en petits grups, a excepció del període de reproducció en què les parelles s'aïllen. Les diferents espècies poden viure des del bosc dens fins zones de matoll. Són excel·lents acròbates que poden romandre cap a baix, com les mallerengues.

El niu d'aquests ocells és una gran construcció en forma de cúpula, completament tancat a excepció d'una obertura lateral, a la manera de la mallerenga cuallarga. Allà ponen 2 – 4 ous.

Taxonomia[modifica]

Segons la classificació del Congrés Ornitològic Internacional (versió 10.2, 2020) aquest gènere està format per 14 espècies:

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Acanthiza
  • Del Hoyo, J.; Elliot, A. & Christie D. (editors). (2006). Handbook of the Birds of the World. Volum 12: Picathartes to Tits and Chickadees. Lynx Edicions. ISBN 9788496553422