Actitud

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

L'actitud és l'estat de disposició corporal, nerviosa i mental d'un individu o d'un grup que exerceix un influx dinàmic o orientador sobre les respostes a les situacions en què es troba i els objectes i subjectes amb què es relaciona. Per a alguns té a veure amb l'experiència prèvia. Representa la intenció i el "voler", front a l'acció, que seria el "fer".

Es pot considerar l'actitud com a certa forma de motivació social -de caràcter, per tant, secundari, front la motivació biològica, de tipus primari- que impulsa i orienta l'acció cap a determinats objectius i metes. Es pot analitzar segons el denominat patró ABC (per les sigles en anglès d'affect, behaviour i cognition), identificant l'emoció subjacent, la conducta que es manifesta i els pensaments associats.[1]

S'ha intentat mesurar l'actitud de determinades persones o grups cap a qüestions socialment relevants per intentar objectivar l'opinió sobre aquell afer. Per fer-ho s'acostumen a usar escales indicant acord o desacord o sentiments polaritzats que indiquen actituds favorables o desfavorables. La primera escala d'aquest estil que va sorgir va ser la creada per Louis Leon Thurstone.

Referències[modifica]

  1. Rodríguez, A. (1991). Psicología Social. México: Trillas