Agència Ferroviària Europea

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióAgència Ferroviària Europea
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Nom curtERA Modifica el valor a Wikidata
Tipusagència descentralitzada de la Unió Europea Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació29 abril 2004
Governança corporativa
Seu
PresidènciaClio Liégeois Modifica el valor a Wikidata

Lloc webera.europa.eu Modifica el valor a Wikidata
Facebook: EUAgencyforRailways Twitter (X): ERA_railways LinkedIn: 81030 Youtube: UCFfzjb2UuoOxFJd12AL6lyg Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map

L'Agència Ferroviària Europea (ERA) és una agència de la Unió Europea (UE) que vetlla per la seguretat i la interoperabilitat ferroviària entre els Estats membres de la Unió.

Història[modifica]

Fou creada el 29 d'abril de 2004 a instàncies del Parlament Europeu i el Consell de la Unió Europea. Té la seu repartida entre les ciutats de Valenciennes, en la qual hi té la seu administrativa, i Lilla, on realitza les trobades interestatals i conferències internacionals.

Funcions[modifica]

Aquest organisme té la funció d'unificar els principals reglaments tècnics i les normes nacionals de seguretat en el món ferroviari, molt sovint incompatibles entre si, i establir progressivament els objectius de seguretat comunes a tots els ferrocarrils a la Unió Europea. Així doncs, té com a objectiu crear un mercat veritablement integrat del tren, i poder competir amb altres mitjans de transport, al mateix temps que manté el seu alt nivell de seguretat.

El seu pressupost és de 14,5 milions d'euros per any.

El consell d'administració, dirigit actualment pel belga Marcel Verslype, està format per un representant de cada estat membre de la Unió Europea, quatre representants de la Comissió Europea i sis representants del sector ferroviari, aquests però sense dret a vot.

Enllaços externs[modifica]