Aina Tarabini-Castellani Clemente

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaAina Tarabini-Castellani Clemente
Biografia
Naixement1978 Modifica el valor a Wikidata (45/46 anys)
Palma (Mallorca) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciósociòloga Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat Autònoma de Barcelona Modifica el valor a Wikidata

Aina Tarabini-Castellani Clemente (Palma, 1978) o simplement Aina Tarabini és una doctora en Sociologia mallorquina i professora a la Universitat Autònoma de Barcelona.[1]

És especialista en sociologia de l'educació i en anàlisi de desigualtats educatives, i membre dels grups de recerca Globalització, Educació i Política Social (GEPS) i del Grup Interdisciplinar de Polítiques Educatives (GIPE). Així mateix, ha realitzat estades d'investigació en centres de recerca tals com la Graduate School of Education de la Universitat de Bristol i l'Institute of Education de la Universitat de Londres. La seva recerca se centra en l'anàlisi de les desigualtats socials i en les seves repercussions educatives a tres nivells: les subjectivitats dels actors, les seves pràctiques i les seves accions quotidianes en el món educatiu, les pràctiques escolars i els dispositius pedagògics de les escoles, les polítiques i programes educatius.[2][3][4]

Obra publicada[modifica]

  • 2018: Les aliances Magnet: innovació per combatre la segregació escolar (Fundació Jaume Bofill)
  • 2017: L'escola no és per a tu: el rol dels centres educatius en l'abandonament escolar (Fundació Jaume Bofill)
  • 2015: Política de lucha contra el abandono escolar en España (Editorial Síntesis)

Referències[modifica]

  1. «Línies investigació - Tarabini - Departament de Sociologia - UAB Barcelona». Arxivat de l'original el 2018-12-10. [Consulta: 9 desembre 2018].
  2. CCMA. «Per què a Catalunya hi ha un 19% de joves que deixen els estudis sense cap títol més que el d'ESO?». Catalunya Ràdio, 28-11-2017. [Consulta: 9 desembre 2018].
  3. «Los jóvenes abandonan el sistema educativo por aburrimiento» (en castellà). Diario de Ibiza, 06-03-2018. [Consulta: 9 desembre 2018].
  4. «Un 18% dels joves abandonen els estudis sense un títol». Empordà.info, 21-10-2018. [Consulta: 9 desembre 2018].

Enllaços externs[modifica]