Aitor Gabilondo

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaAitor Gabilondo
Biografia
Naixement1974 Modifica el valor a Wikidata (49/50 anys)
Sant Sebastià (Guipúscoa) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciócreador, guionista, productor de televisió Modifica el valor a Wikidata
Participà en
Tabakalera Modifica el valor a Wikidata
Família
ParentsIñaki Gabilondo Pujol (oncle)
Ángel Gabilondo Pujol () Modifica el valor a Wikidata

IMDB: nm1680361 TMDB.org: 1304400 Modifica el valor a Wikidata

Aitor Gabilondo (Sant Sebastià, 1972) és un guionista i productor de televisió basc. Inicia la seva carrera com a guionista de programes a la televisió basca (ETB) i la continua a Canal+ i a la ràdio (Cadena Ser). Després passa a treballar com a guionista de ficció en minisèries, TV-movies i sèries d'èxit (entre les quals destaca Periodistas) a les cadenes i productores més destacades del país.

El 2001, Aitor s'incorpora a Mediapro i Carlton TV (Regne Unit) per desenvolupar projectes de ficció, que inclouen les TV-movies Carta mortal, Mónica i La vida sigue aquí. Més endavant treballa com a guionista en sèries, entre les quals destaquen El Comisario i Génesis: en la mente del asesino.

El 2007, amb quatre socis, Aitor funda la productora de continguts Gingobiloba, que al cap d'un any passa a formar part del Grupo Zeta. Amb Zeta participa en la creació i producció executiva de diverses sèries de televisió com Cazadores de hombres i El síndrome de Ulises. Com a guionista, també coescriu Marsella, la pel·lícula de Belén Macías.

Acabada aquesta fase, el 2010 s'associa amb César Benítez a la productora Plano a plano, i comença així una nova etapa professional, amb èxits com la sèrie El Príncipe.[1]

Referències[modifica]

  1. «Aitor Gabilondo». web. Kosmopolis 2015 (CCCB via OTRS). [Consulta: 5 novembre 2015].