Akarui Mirai

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaAkarui Mirai
アカルイミライ Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióKiyoshi Kurosawa Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióTakashi Asai Modifica el valor a Wikidata
GuióKiyoshi Kurosawa Modifica el valor a Wikidata
MúsicaShigeomi Hasumi Modifica el valor a Wikidata
FotografiaTakahide Shibanushi Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeKiyoshi Kurosawa Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorNetflix Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenJapó Modifica el valor a Wikidata
Estrena2003 Modifica el valor a Wikidata
Durada115 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originaljaponès Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecinema de terror i drama Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióTòquio Modifica el valor a Wikidata

Lloc webuplink.co.jp… Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt0363235 Filmaffinity: 484075 Allocine: 52587 Letterboxd: bright-future Mojo: brightfuture Allmovie: v286020 TCM: 533862 Metacritic: movie/bright-future TV.com: movies/bright-future TMDB.org: 26886 Modifica el valor a Wikidata

Bright Future (アカルイミライ , Akarui Mirai?) és una pel·lícula dramàtica japonesa del 2003 escrita, dirigida i editada per Kiyoshi Kurosawa, protagonitzada per Tadanobu Asano, Joe Odagiri i Tatsuya Fuji. Va ser inscrit al 56è Festival Internacional de Cinema de Canes.[1]

Argument[modifica]

Yuji Nimura (Joe Odagiri) i Mamoru Arita (Tadanobu Asano) són dos treballadors de la fàbrica, que estan constantment irritats pel seu cap, Fujiwara (Takashi Sasano). Mamoru confia la seva medusa verinosa, que ha anat aclimatant a l'aigua dolça, a Nimura.

Nimura va a casa de Fujiwara una nit amb la intenció de fer mal a Fujiwara, només per descobrir que Mamoru ja l'ha assassinat a ell i a la seva dona. Mamoru és condemnat per l'assassinat, però se suïcida en el corredor de la mort, deixant a Nimura un missatge privat per "seguir endavant". Mentrestant, la medusa d'en Mamoru s'escapa del seu dipòsit i es reprodueix als cursos d'aigua de la ciutat.

El pare divorciat de Mamoru, Shinichiro (Tatsuya Fuji), acull a Nimura. Nimura ajuda amb el negoci de rescat d'electrònica de Shinichiro, però se'n va després que els dos discuteixen sobre el futur de Nimura.

Nimura agafa feina a l'oficina de la seva germana i més tard es troba amb una colla de joves. Ajuda al grup a accedir fora de l'horari laboral a l'oficina, que roben i vandalitzen. La policia arresta la banda però Nimura escapa.

Sense cap lloc on anar, Nimura busca refugi amb Shinichiro que el perdona, dient que es pot "quedar per sempre". Més tard, els dos veuen un gran banc de meduses en un riu, fent el seu camí cap al mar. Entusiasmat, Shinichiro s'endinsa al riu per veure la medusa i és picat, deixant-lo inconscient encara que no ferit greument.

El pla de seguiment final segueix la colla de joves mentre passegen amorosament pel carrer.

Repartiment[modifica]

Recepció[modifica]

Ed Gonzalez de Slant Magazine va donar a Bright Future 2 estrelles i mitja sobre 4.[2] Manohla Dargis de The New York Times va donar una crítica favorable a la pel·lícula, dient: "Un dels plaers de les pel·lícules del Sr. Kurosawa és la casualitat amb què llança idees sobre la vida contemporània, l'estat de la família, el lloc de tecnologia, tot alhora que ens destrossa els nervis contínuament."[3] Scott Tobias de The A.V. Club va sentir que la imatge de seguiment final de la pel·lícula és fascinant.[4]

Referències[modifica]

  1. «Festival de Cannes: Bright Future». festival-cannes.com. [Consulta: November 4, 2009].
  2. Gonzalez, Ed. «Bright Future - Film Review». Slant Magazine, January 30, 2004.
  3. Dargis, Manohla. «Movie Review - 'Bright Future'». The New York Times, November 12, 2004.
  4. Tobias, Scott. «Bright Future - Film - Movie Review». The A.V. Club. The Onion, February 15, 2005.

Enllaços externs[modifica]