Alaior Esportiu

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de publicacions periòdiquesAlaior Esportiu
Tipusrevista Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
Data d'inici1988 Modifica el valor a Wikidata

Lloc webalaioresportiu.com Modifica el valor a Wikidata

Alaior Esportiu va néixer d'una proposta particular de Paco Perea Villalonga, Coordinador Municipal de l'Àrea esportiva d'Alaior, el qual va comptar amb la col·laboració de 6 persones més del poble d'Alaior (Menorca), d'uns 8.000 habitants: Pau Sintes (publicista), Tomàs Mercadal (comptable), Josep Teixidor (fotògraf), Juan Pons (impressor), Nicolás Andreu (cronista esportiu) i Marse Vinent (forner), els quals van coincidir en participar en difondre les activitats esportives de la població menorquina, davant la falta de la mateixa en l'àmbit insular (diaris, emissores de radio i TV).

Història[modifica]

El nom de la publicació var ser el bàsic dels dos àmbits de la difusió: Alaior, nom de la població la qual era l'objectiu de la difusió, i Esportiu, com l'àmbit del contingut de les activitats.

L'inici es var produir l'any 1988, que coincidia amb el segon any de la creació al poble d'Alaior del Servei Municipal d'esports i del Poliesportiu Municipal d'Alaior, el qual va motivar una gran pluja de noves activitats esportives al poble.

Format[modifica]

L'edició var ser inicialment en format revista, de periodicitat setmanal, amb 8 pàgines el primer any, el segon any es var ampliar a 12 pàgines i, posteriorment, es va arribar a les 16 pàgines. L'any 2004 es va canviar de periodicitat, passant a ser quinzenal. Se van editar uns 500 exemplars de cada número, mentre que els extraordinaris tenien entre 24 i 32 pàgines i se n'editaven uns 700 exemplars. Les edicions inicialment van ser a una sola tinta, sent els nombres especials amb portada i contraportada a color i la resta a una sola tinta.

La publicació es va mantenir durant vint anys, (1988 a 2007), essent el gran referent esportiu de la població d'Alaior i una admiració insular, ja que era l'única publicació d'àmbit esportiu que s'editava. Durant aquest temps es van editar 847 números que van suposar 10.462 pàgines; cada any les revistes s'enquadernaven en toms.

Actualment és en format digital, des de l'estiu de 2007.

Associació de la Premsa Local de Menorca[modifica]

Alaior Esportiu va participar en la fundació de l'Associació de la Premsa Local de Menorca, de la qual es manté afiliada com a mitjà digital.

Enllaços externs[modifica]