Alonso Hernández

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaAlonso Hernández
Biografia
NaixementMadrid Modifica el valor a Wikidata
Floruitsegle XVI Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciómilitar, filantrop Modifica el valor a Wikidata

Alonso Hernández (Madrid) va ser un militar i benefactor castellà.

Nascut a Madrid.[1] Va servir a les guerres d'Itàlia en temps de l'emperador Carles V.[2] Allà va conèixer al pare Laynez,[3] que va esdevenir el seu confessor i va fer que es tornés molt devot de la Companyia de Jesús.[4] En tornar a la seva vila natal, va dedicar-se a fer moltes obres de caritat, per les quals va ser elogiat.[2] Va fomentar l'Hospital dels Cavallers de Sant Genís, a la parròquia del mateix nom, portava predicadors a les presons, confessors i metges a centres hospitalaris, i va aconseguir que les parròquies tinguessin cura dels pobres per part de l'Ajuntament de Madrid.[1][4] El 1560, Leonor de Mascareñas va encarregar-li cercar una casa on fundar un col·legi per als jesuïtes a Madrid, i Hernández va trobar un lloc rere el convent de la Concepció Jerònima, propietat d'un amic seu, el clergue Pedro Zeballos, pel qual es van pagar 2.200 ducats i que va esdevenir l'inici del Col·legi Imperial, que posteriorment es van convertir en els Reials Estudis de Sant Isidre.[1][5]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 1,2 Álvarez y Baena, José Antonio. Hijos de Madrid, ilustres en santidad, dignidades, armas, ciencias y artes (en castellà). vol. 1. Madrid: Oficina de D. Benito Cano, 1789, p. 30-31. 
  2. 2,0 2,1 Ríos, José Amador de los; Rada y Delgado, Juan de Dios de la. Historia de la villa y corte de Madrid (en castellà). vol. 3. Madrid: Establecimiento Tipográfico de M. López de Hoya, 1863, p. 153. 
  3. García Soriano, Justo. El teatro universitario y humanístico en España (en castellà). Talleres tipográficos de R. Gómez, 1945, p. 390. 
  4. 4,0 4,1 Alcázar, Bartholomé. Chrono-historia de la Compañia de Jesús, en la provincia de Toledo y elogio de sus varones illustres, fundadores, bienhechores, fautores e hijos espirituales (en castellà). Madrid: Juan Garcia Infançon, impresor de la Santa Cruzada, 1710, p. 386. 
  5. Simón Díaz, José. Historia del Colegio Imperial de Madrid (en castellà). Madrid: Instituto de Estudios Madrileños, 1992, p. 19.