Alonso Ramírez de Vargas

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaAlonso Ramírez de Vargas
Biografia
NaixementMadrid Modifica el valor a Wikidata
Floruitsegle XVI Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióconquistador Modifica el valor a Wikidata

Alonso Ramírez de Vargas (Madrid) va ser un conquistador castellà a Amèrica.

Nascut a Madrid. Va ser el fill segon de Juan Ramírez de Robres y Tovar, senyor dels llocs de Castrillejo, Villa-Rubia, Acebrón i Solera, i secretari de Carles V, i d'Ana de Vargas y Cárdenas.[1][2] Germà Gaspar, hereu del majorat de la família, i de Luis, que va passar a les Índies.[3][4] Com el seu germà, ell també va passar a Índies, on José Antonio Álvarez diu que va ser capità en la conquista de les Filipines.[1] En general se'l considera un dels pobladors antics dels virregnats, considerat noble i cavaller, tant a Guatemala, província de la qual va ser conquistador, com al Perú, on va servir el rei en la pacificació de la rebel·lió de Francisco Hernández.[5]

Es va casar a San Salvador, on va instal·lar-se de manera permanent, amb María de Cepeda, filla de Gómez Díaz de la Reguera. Van tenir diversos fills, entre els quals Gómez,[1][2] Alonso[6] i Marina.[5] Altres autors afirmen que Marina era filla d'un tal Lorenzo Ramírez de Vargas, i aquest fill del conquistador Alonso Ramírez de Vargas,[7] tanmateix, la documentació original relativa a Marina sempre s'afirma que era filla d'Alonso i María de Cepeda.[5] Segons Alonso López de Haro, va morir a Guatemala.[4]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 1,2 Álvarez y Baena, José Antonio. Hijos de Madrid, ilustres en santidad, dignidades, armas, ciencias y artes (en castellà). vol. 1. Madrid: Oficina de D. Benito Cano, 1789, p. 30. 
  2. 2,0 2,1 Ríos, José Amador de los; Rada y Delgado, Juan de Dios de la. Historia de la villa y corte de Madrid (en castellà). vol. 3. Madrid: Establecimiento Tipográfico de M. López de Hoya, 1863, p. 151. 
  3. Pellicer de Tovar, José. Memorial de la casa i servicios de Don Joseph de Saavedra Marques de RIbas al rey nuestro señor (en castellà), 1647, p. 75. 
  4. 4,0 4,1 López de Haro, Alonso. Nobiliario genealógico de los reyes y títulos de España (en castellà). Madrid: Viuda de Fernando Correa de Montenegro, 1622, p. 61. 
  5. 5,0 5,1 5,2 Barbón Rodríguez, José Antonio. Historia verdadera de la conquista de la Nueva España (en castellà). Ciutat de Mèxic: Colegio de México, 2005, p. 936, 970, 975. 
  6. Galbis Díez, Carmen. Catálogo de pasajeros a Indias durante los siglos XVI, XVII y XVIII (en castellà). Madrid: Ministerio de Cultura, 1986, p. 1589-1590. 
  7. Aparicio y Aparicio, Edgar Juan «Conquistadores de Guatemala a quienes les fue concedido un escudo». Hidalguía, núm. 172-173, 1982, pàg. 453.