Alonso de la Vega

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaAlonso de la Vega
Biografia
Naixementc. 22 febrer 1615 Modifica el valor a Wikidata
Madrid Modifica el valor a Wikidata
Mort10 abril 1661 Modifica el valor a Wikidata (46 anys)
Madrid Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióreligiós Modifica el valor a Wikidata
Orde religiósOrde dels Trinitaris Descalços Modifica el valor a Wikidata

Alonso de la Vega (Madrid, c. 22 de febrer de 1615 - Madrid, 10 d'abril de 1661), conegut amb el nom religiós Alonso del Espíritu Santo, va ser un religiós trinitari descalç castellà.

Va néixer a Madrid el 1615, essent el bateig el 22 de febrer a la parròquia de Sant Genís. Va ser fill d'Alonso de la Vega i d'Isabel de la Vega y Torres. Des de la infància va tenir inclinacions virtuoses i va formar-se en llatí i retòrica. El seu pare pretenia enviar-lo a estudiar a la Universitat de Salamanca. En aquell moment, Vega va sentir la vocació religiosa i va entrar a l'orde dels trinitaris descalços. Va fer el noviciat a Torrejón de Ardoz, on va professar l'1 de juny de 1631. Va cursar les càtedres d'Arts i Teologia i després va dedicar-se per complet a la predicació, vist com un reformador dels costums i dissipador de vicis. Va governar diversos convents, provincial i definidor general de l'orde. També va comptar amb el favor del duc de Béjar, que el va portar a les seves senyories a predicar. Va morir al convent de Madrid el 10 d'abril de 1661.[1][2]

Referències[modifica]

  1. Álvarez y Baena, José Antonio. Hijos de Madrid, ilustres en santidad, dignidades, armas, ciencias y artes (en castellà). vol. 1. Madrid: Oficina de D. Benito Cano, 1789, p. 54-55. 
  2. AADD. Biografía eclesiástica completa... (en castellà). vol. 5. Madrid i Barcelona: D. Eusebio Aguado y D. J. M. de Grau y Compañía, 1852, p. 77.