Amygdalus

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuAmygdalus
Prunus subg. Amygdalus Modifica el valor a Wikidata

Prunus dulcis (ametller)
Planta
Tipus de fruitdrupa Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegnePlantae
OrdreRosales
FamíliaRosaceae
GènerePrunus
SubgènerePrunus subg. Amygdalus Modifica el valor a Wikidata
L.
Nomenclatura
BasiònimAmygdalus Modifica el valor a Wikidata

Amygdalus (Prunus subg. Amygdalus) és un subgènere del gènere Prunus dins la família rosàcia.[1] En el sistema de Linnaeus, Species plantarum de 1753, aquest subgènere estava classificat com un gènere, amb el nom Amygdalus i l'ametller rebia el nom Amygdalus communis, actualment s'anomena Prunus dulcis.

Amygdalus en llatí significa 'ametlla'.

Entre les espècies del subgènere Amygdalus destaquen els fruiters ametller i presseguer.

Característiques dels fruits del subgènere Amygdalus són que són drupes pubescents amb una depressió en un dels cantons i també amb un solc profund que arriba fins a la llavor interior. Els marges dels sèpals són enters.

Algunes espècies[modifica]

Referències[modifica]

  1. D. Potter, T. Eriksson, R. C. Evans, S. Oh, J. E. E. Smedmark, D. R. Morgan, M. Kerr, K. R. Robertson, M. Arsenault, T. A. Dickinson & C. S. Campbell «Phylogeny and classification of Rosaceae» (en anglès). Plant Systematics and Evolution, 266, 1–2, 2007, pàg. 5–43. DOI: 10.1007/s00606-007-0539-9. Aquesta publicació és anterior al Congrés Internacional de Botànica de 2011 que determinà que la subfamília combinada, a la qual aquest article es refereix com Spiraeoideae, s'ha d'anomenar Amygdaloideae Arxivat 2016-03-04 a Wayback Machine..