Anna Simms Banks

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaAnna Simms Banks

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement1862 Modifica el valor a Wikidata
Louisville (Kentucky) Modifica el valor a Wikidata
Mort1923 Modifica el valor a Wikidata (60/61 anys)
Winchester (Kentucky) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
Grup ètnicAfroamericà Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciópolítica, sufragista Modifica el valor a Wikidata
PartitPartit Republicà dels Estats Units Modifica el valor a Wikidata

Anna Simms Banks (Louisville, 1862 - Winchester, 1923) fou una professora i política afroamericana nascuda a Brandenburg (Kentucky).[1] El 3 de març del 1920, fou la primera dona afroamericana elegida com a delegada en la 7a Convenció Republicana del Districte del Congrés a Kentucky, època en què les dones de Kentucky podien votar pel president, però no tenien ple dret al sufragi. Simms fou nomenada membre del Comité de Regles. Feu classes a Louisville (Kentucky) i va morir a Winchester (Kentucky).

Biografia[modifica]

Simms Banks nasqué a Brandenburg (Kentucky); la seva mare, Isabelle, era una serventa domèstica, i son pare, Marquis Simms, era barber. Anna fou mestra d'escola a Louisville.[2] Es casà amb William Webb Banks el 1906, un corresponsal de diaris tant per a blancs com afroamericans, políticament actiu sobre el tema dels drets civils i polítics dels afroamericans.[3][4]

Vida política[modifica]

Anna viatjà a Nova York i a Washington D C al 1913 mentre acompanyava el seu espòs com a comissionat de Kentucky a l'Exposició de l'Emancipació, i hi conegué la cultura política contemporània.

Més tard, ajudà a organitzar els treballadors afroamericans de l'hospital de Winchester.

Una volta triada com a delegada en la 7a Convenció Republicana del Districte del Congrés a Kentucky, Simms anuncià: «Estem començant a obrir els ulls en política, però d'ací a poc ens farem sentir, i pots confiar que Annie Simms Banks, de Winchester, farà la seua part per al gran vell partit».

Va morir tres anys després de pneumònia a Winchester (Kentucky), i el seu obituari l'anomenà «prominent líder de l'ètnia». El seu marit va morir dos anys després i fou soterrat al seu costat.

Referències[modifica]

  1. «Banks, Anna B. Simms · Notable Kentucky African Americans Database». nkaa.uky.edu. [Consulta: 13 abril 2019].
  2. «Banks, Anna B. Simms · Notable Kentucky African Americans Database». Notable Kentucky African American Database. [Consulta: 15 gener 2020].
  3. Smith, Gerald L.; McDaniel; Hardin The Kentucky African American Encyclopedia (en anglés). University Press of Kentucky, 9 de setembre de 2015. ISBN 9780813160672. 
  4. «William Webb Banks». Notable Kentucky African Americans Database. University of Kentucky. Arxivat de l'original el 23 d'octubre de 2012. [Consulta: 30 setembre 2011].