Carrer Antònia Ramon i Garulo

(S'ha redirigit des de: Antònia Ramon i Garulo)
Infotaula de vial urbàCarrer Antònia Ramon i Garulo

Modifica el valor a Wikidata
Tipuscarrer Modifica el valor a Wikidata
Situació
Entitat territorial administrativaSollana (Ribera Baixa) Modifica el valor a Wikidata
Codi postal46430 Modifica el valor a Wikidata
Map
 39° 16′ 36″ N, 0° 22′ 51″ O / 39.27669269°N,0.38091807°O / 39.27669269; -0.38091807

El carrer Antònia Ramon i Garulo està ubicat entre el carrer Sant Ramon i el carrer de la Puríssima al municipi valencià de Sollana. És un dels pocs que hi ha dedicats a una dona.[cal citació]

Etimologia[cal citació][modifica]

El cronista Moleres va decidir nombrar aquest carrer sobre el segle XX Antònia Ramón i Garulo perquè aquesta dona tenia un camp amb 7 fanecades allí abans de fer el carrer.

Aquesta dona era de Sollana, era la segona filla del matrimoni format per Miguel Ramon Girona i Vicenta Garulo Chirivella. Va ser batejada l'endemà d'haver nascut, dia 10 d'abril. Va tindre una infància molt difícil, els seus pares faltaren quan ella era menuda i la seua àvia  i el padrastre Miguel Ibor Mompó es feren càrrec d'ella i de la seua germana major després de morir el seu avi.

Es va casar als 15 anys amb Lucas Alcón Vicente, tres mesos després de casar-se va morir la seua àvia Vicenta Chirivella Romaguera, varen tindre cinc fills, els dos últims van morir al poc de temps, un d'ells va nàixer a Sollana i els altres varen nàixer fora perquè per motius de treball del pare es van instal·lar a altres pobles. El seu matrimoni va durar molt poc, el seu marit va faltar molt prompte.

Anys després es va tornar a casar amb un metge de la província de Terol anomenat Román Mallen Loras amb el qual va tindre una filla.

Antònia Ramon i Garulo va faltar a València el 24 de febrer del 1943 als 72 anys deixant com a descendència a tots els seus fills i filles.