Vés al contingut

Aprendre fent

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

L'aprendre fent, de l'anglès "learning by doing", es refereix a una teoria de l'educació exposada pel filòsof nord-americà John Dewey. Va teoritzar que l'aprenentatge hauria de ser rellevant i pràctic, no només passiu i teòric. Va implementar aquesta idea creant la University of Chicago Laboratory School.[1] Les seves opinions han estat importants per establir pràctiques d'educació progressiva.

"Crec que l'escola ha de representar la vida actual: la vida real i vital per al nen com la que porta a casa, al barri o al pati".

- John Dewey (El meu Credo Pedagògic)[2]

"... Els professors presentarien problemes de la vida real als nens i després guiaren els estudiants a resoldre el problema proporcionant-los una activitat pràctica per aprendre la solució ..." La cuina i la costura s'havien d'ensenyar a l'escola i ser una rutina. La lectura, l'escriptura i les matemàtiques havien de ser ensenyades en el curs diari d'aquestes rutines. La casa, la cuina i la costura tenien aquests components escolars i aquestes activitats també representaven la vida diària dels estudiants.

Dewey va expandir aquests principis en Democràcia i Educació.[3]

Referències[modifica]

  1. «"D is for John Dewey: His Approach To Education"».
  2. Dewey, John «My Pedagogic Creed». School Journal vol. 54, January 1897, pàg. 77-80.
  3. Dewey, John. «Democracy and education». Project Gutenberg, July 26, 2008. [Consulta: 28 març 2018].