Asakusa

Plantilla:Infotaula geografia políticaAsakusa
Imatge

Localització
Map
 35° 42′ 53″ N, 139° 47′ 48″ E / 35.71472°N,139.79673°E / 35.71472; 139.79673
EstatJapó
Prefectura metropolitanaTòquio
Districte especialTaitō Modifica el valor a Wikidata
Geografia
Banyat perRiu Sumida Modifica el valor a Wikidata

Asakusa (浅草) és una zona i antic districte (1889-1947) de Tòquio, actualment integrada en el districte de Taitō. La zona és famosa pel seu temple budista de Sensō-ji, dedicat al bodhisattva Kannon.

Història[modifica]

El desenvolupament d'Asakusa com a districte d'espectacles i entreteniment durant el període Edo va ser en part gràcies al veinat de Kuramae. Kuramae fou un barri de magatzems i botigues de venda d'arròs, que era emprat per a pagar als servents en època feudal. Els vigilants d'aquests magatzems inicialment allotjaren les mercancies d'arròs per una petita fiança, però en tant els anys passaren van començar a bescanviar l'arròs per diners o a vendre-ho a petits minoristes al marge.[1] Com a resultat d'això i de la petita fortuna que amassaren els vigilants d'arròs, els teatres i les cases de geishes començaren a sorgir.

Fins a l'any 1947 Asakusa va ser un districte de Tòquio. En aquell any, Asakusa es va fusionar amb Shitaya per formar el nou districte de Taitô. L'antic districte d'Asakusa comprenia els 19 barris de la part oriental de l'actual Taitô.

Geografia[modifica]

Asakusa es troba al nord-est del Tòquio central, a la fi oriental de la Tokyo Metro Ginza Line, aproximadament a un quilòmetre i mig a l'est d'Ueno. Col·loquialment en l'àrea sol ser anomenada Shitamachi ('ciutat baixa') en referència al fet que és una zona baixa sobre el nivell de la mar a Tòquio, en els bancs del riu Sumida.

Transports[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Asakusa: The Heart of Old Tokyo». Arxivat de l'original el 2015-04-03. [Consulta: 12 octubre 2019].
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Asakusa