Asociación Teológica Juan XXIII

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióAsociación Teológica Juan XXIII
Dades
Tipusorganització Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1980
Governança corporativa
Secretari generalJuan José Tamayo Modifica el valor a Wikidata

L'Asociación Teológica Juan XXIII o Asociación de Teólogos y Teólogas Juan XXIII[1] és una associació de teòlegs sense ànim de lucre constituïda l'any 1980.[2] El seu nom honra la memòria de Joan XXIII, que va promoure i dur a terme el Concili Vaticà II. L'associació manté propera a la teologia de l'alliberament.[3][2]

Fins[modifica]

Entre els seus fins estan:

  • Promoció de la teologia, la seva investigació i divulgació a l'esperit de llibertat, diàleg i compromís, iniciat amb el Concili Vaticà II.
  • Conjugar el rigor teòric amb la inserció vital a les comunitats i moviment eclesials; en diàleg amb la cultura contemporània i els èxits de la modernitat.
  • Propòsit de comunió amb la Comunitat cristiana assumint responsablement l'ús de la llibertat en la recerca de la veritat.
  • Opció preferencial pels pobres com a marc bàsic i lloc epistemològic de la reflexió teològica.
  • Contribuir a la renovació evangèlica de les Esglésies, vinculant els seus esforços amb els grups i els sectors cristians compromesos en aquest esforç, especialment quan els marges de llibertat d'ensenyament o de publicacions es vegin amenaçats.
  • Establir llaços de col·laboració i ajut efectiu -fins i tot econòmic- amb grups d'Iberoamèrica, Àsia i Àfrica.
  • Fomentar la solidaritat fraterna entre els seus membres, especialment pel que fa al desenvolupament de la investigació i docència teològica.

Referències[modifica]

  1. PAÍS, Ediciones EL. «Asociación Teólogos Juan XXIII en EL PAÍS» (en espanyol europeu). [Consulta: 16 desembre 2021].
  2. 2,0 2,1 Bedoya, Juan G. «El congreso de teólogos cumple 25 años lamentando el "invierno eclesial"» (en castellà). El País [Madrid], 08-09-2005. ISSN: 1134-6582.
  3. «"Mística y liberación", tema del XXXVIII Congreso de Teología» (en espanyol europeu), 12-07-2018. [Consulta: 16 desembre 2021].

Enllaços externs[modifica]