Associació Mineralògica Internacional

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Infotaula d'organitzacióAssociació Mineralògica Internacional
Dades bàsiques
Tipus entitat organització no governamental internacional
Història
Fundació 1958
Fundadors Russian Mineralogical Society Tradueix
Organització i govern
Presidència Peter C. Burns Tradueix

Web Lloc web oficial
Modifica les dades a Wikidata

L'Associació mineralògica Internacional (IMA, de l'anglès, International Mineralogical Association) és una associació internacional fundada l'any 1958 composta per 38 societats nacionals de mineralogia o grups. L'objectiu d'aquesta associació és el de promoure la ciència de la mineralogia i normalitzar la nomenclatura dels 5.336 minerals coneguts. L'associació està afiliada a la Unió Internacional de Ciències Geològiques (UICG).

L'associació dóna suport a les activitats organitzant diferents comissions i grups de treball que participen en certs aspectes de la pràctica mineralògica i facilita les relacions entre els mineralogistes mitjançant el patrocini i l'organització de reunions. La comissió més activa és la "Comissió de nous minerals i de noms de minerals" (CNMMN). Va ser fundada el 1959 per coordinar l'assignació de noms de nous minerals, la revisió dels noms existents i rebutjar les classes no vàlides. Al juliol de 2006 una fusió entre la CNMMN i la Comissió de Classificació dels minerals, iniciada a petició d'ambdues comissions, es va traduir en la "Comissió de Nous Minerals, Nomenclatura i classificació" (CNMNC).[1] Els minerals descoberts abans de l'any 1959 no acostumen a seguir els criteris i normes de l'IMA-CNMNC, tot i que alguns minerals publicats abans d'aquesta data han pogut ser confirmats o desacreditats per l'associació.

Referències[modifica]

  1. «Comission on new minerals nomenclature and classification» (en anglès). International Mineralogical Association. [Consulta: 4 gener 2014].

Enllaços externs[modifica]