Vés al contingut

Avishai Margalit

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 19:27, 12 abr 2016 amb l'última edició de Kippelboy (discussió | contribucions). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.
Plantilla:Infotaula personaAvishai Margalit

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement22 març 1939 Modifica el valor a Wikidata (85 anys)
Afula (Israel) Modifica el valor a Wikidata
FormacióUniversitat Hebrea de Jerusalem
Queen's College Modifica el valor a Wikidata
Director de tesiJehoshua Bar-Hillel Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióassagista, filòsof, activista Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat de Princeton
Universitat Lliure de Berlín
Universitat d'Oxford
Universitat Harvard
Universitat Hebrea de Jerusalem Modifica el valor a Wikidata
Membre de
Obra
Estudiant doctoralTamar Sovran Modifica el valor a Wikidata
Família
CònjugeEdna Ullmann-Margalit (–2010), mort del cònjuge Modifica el valor a Wikidata
Premis

IMDB: nm7465214 iTunes: 440947251 Goodreads author: 151785 Modifica el valor a Wikidata

Avishai Margalit (Jerusalem, Israel, 1939) és un filòsof israelí, catedràtic de l’Institut d’Estudis Avançats de la Universitat de Princeton i catedràtic emèrit de Filosofia de la Universitat Hebrea de Jerusalem. És un dels pensadors contemporanis més destacats per les seves reflexions sobre la condició humana, els fonaments morals del nostre temps i els problemes que enfronten les societats occidentals. El terreny de les seves investigacions és la filosofia social i política, la filosofia de la religió i la cultura, i les implicacions filosòfiques de la psicologia social i cognitiva. És també un reputat observador del conflicte entre Israel i Palestina, i de la relació entre l’Islam i l’Occident. Ha escrit nombrosos llibres, entre els quals La sociedad decente (Paidós, 1997, reeditat el 2010), Ética del recuerdo (Herder, 2002), Idolatría, guerras por imágenes (amb Moshe Albertal, Gedisa 2003), Occidentalismo: breve historia del sentimiento antioccidental (amb Ian Buruma, Península 2005) i, més recentment, On Compromise and Rotten Compromises (Princeton, 2009). Ha rebut diversos premis i distincions, entre el quals l’Spinoza Lens Prize (2001) i el premi Israel de Filosofia (2010).[1]

Referències

  1. «Avishai Margalit». web. Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CC-BY-SA via OTRS). [Consulta: 10 abril 2016].