Acadèmia Israeliana de Ciències i Humanitats

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióAcadèmia Israeliana de Ciències i Humanitats
Dades
Tipusacadèmia de ciències
corporació de dret públic Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1959
1961
Activitat
Membre deComitè sobre Recerca Espacial
Association of Academies and Societies of Sciences in Asia (en) Tradueix
Unió Acadèmica Internacional
InterAcademy Partnership
Consell científic internacional
All European Academies Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu

Lloc webacademy.ac.il Modifica el valor a Wikidata
Facebook: TheIsraelAcademy Twitter (X): IsraelAcademy Modifica el valor a Wikidata
Llar de l'Acadèmia és al costat de la residència oficial del president d'Israel i el Consell d'Educació Superior a Israel a la Plaça Albert Einstein a Jerusalem.

L'Acadèmia Israeliana de Ciències i Humanitats, amb seu a Jerusalem, va ser creada el 1961 per l'Estat d'Israel per afavorir el contacte entre els estudiosos de les ciències i les humanitats a Israel, per assessorar el govern en projectes d'investigació d'importància nacional, i promoure l'excel·lència. Es compon de 102 dels estudiosos més destacats d'Israel.[1]

En les ciències, els fons de l'Acadèmia projectes sobre la geologia, la flora i la fauna d'Israel, i facilita la participació de científics israelians a la investigació en projectes internacionals, com la física d'alta energia del CERN) i la radiació sincrotró a la Instal·lació Europea de Radiació Sincrotró. Israel té la major concentració de científics i enginyers de tot el món.[2]

En les humanitats, la investigació és finançada en l'estudi del Tanakh i el Talmud, la història jueva, la filosofia jueva, art jueu, i el llenguatge hebreu, així com la prosa i la poesia hebrea.

L'Acadèmia administra el fons "Beques Einstein", que fomenta les relacions entre els científics de tot el món i la comunitat israeliana acadèmic, el Fons de Ciència d'Israel, amb un pressupost anual de 53 milions de dòlars, i una sèrie de fons per a la investigació sobre la base de subvencions del Fons Adler d'Investigacions Espacials, la Fundació Wolf, i el Fons per a la Investigació Mèdica Fulks. L'Acadèmia també dirigeix el Centre Acadèmic d'Israel al Caire, que ajuda els acadèmics israelians amb la investigació d'Egipte i la cultura egípcia, i facilita la cooperació amb acadèmics egipcis.

L'Acadèmia té la condició d'observador a la Fundació Europea de la Ciència, i porta a terme programes d'intercanvi amb la British Royal Society, la British Academy, l'Acadèmia Sueca, i el National Research Council de Singapur.

Referències[modifica]

  1. "About the Israel Academy of Sciences and Humanities" International Stem Cell Forum
  2. Winter, Elmer L. «The Israeli Economy: What's Ahead After Israel-50?» (en anglès). Jewish Post. [Consulta: 23 agost 2012].

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Acadèmia Israeliana de Ciències i Humanitats