Bacteris oxidants de l'hidrogen

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Els bacteris oxidants de l'hidrogen (també anomenats bacteris Knallgas) són bacteris quimiolitoautotròfics que obtenen energia mitjançant l'oxidació de l'hidrogen. L'acceptor final d'electrons és una molècula d'oxigen. La reacció simplement es procedeix com segueix:[1]

,

és a dir. oxidar l'hidrogen i reduir l'oxigen per formar aigua. Aquesta reacció es produeix en presència d'un enzim especial, la deshidrogenasa.

Els bacteris de l'hidrogen són sovint les espècies no relacionades entre si que només s'especialitzen en aquest tipus de producció d'energia. Si l'escassetat de l'hidrogen, són capaços d'heteròtrofa i la dieta, i per tant se'ls anomena. La quimiolitotròfia és opcional.[2] Entre els bacteris de l'hidrogen inclouen Hydrogenobacter thermophilus, Hydrogenovibrio marinus i Helicobacter pylori. Són els bacteris gram negatius i gram positius, però sovint es pretén relacionar en un ambient amb una petita quantitat d'oxigen (microaerofília) perquè l'oxigen inhibeix l'activitat de la deshidrogenasa (tot i que cal com un acceptor d'electrons).

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]