Bactris

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Aquest article tracta sobre el gènere de plantes de la família Arecaceae. Si cerqueu la capital de l'antiga Bactriana, vegeu «Bactres».
Infotaula d'ésser viuBactris Modifica el valor a Wikidata

Bactris gasipaes Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegnePlantae
OrdreArecales
FamíliaArecaceae
SubfamíliaArecoideae
GènereBactris Modifica el valor a Wikidata
Jacq.
Nomenclatura
ExautorJacq. Modifica el valor a Wikidata

Bactris és un gènere de prop de 240 espècies de la família de les palmeres, Arecaceae, nativa d'Amèrica Central i del Sud, i el Carib. És un del grups més divers de les palmeres a la zona neotropical.[1] El 1995 ja se'n coneixien 64 espècies.[2] Des d'aleshores encara s'han desobert de noves.[1]

Són arbres que creixen a 4-20 m d'alçada. Les fulles mesuren fins a 5 m de llarg, pinnades amb folíols i nombroses. El fruit és una drupa de 2-6 cm de llarg, comestible en algunes espècies.[3]

Selecció d'espècies[modifica]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 Cascante, Alfredo «Additions to the Genus Bactris (Arecaceae) of Mesoamerica» (en anglès). Palms, 2000, pàg. 146-150.
  2. Henderson, Andrew. Field guide to the palms of the Americas. Princeton, N.J.: Princeton University Press, 1995. ISBN 0-691-08537-4. 
  3. de Granville, Jean-Jacques. «The genus Bactris (Areaceae), taxonomny and distribution in the Guianas». A: Workshop Flora of the Guianas (pdf) (en anglès). Georgetown: Universitat de Guiana - Orstom, 9 de novembre de 1992. 
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Bactris