Bandera de Pennsilvània

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de banderaBandera de Pennsilvània
Detalls
Tipusbandera d'una subdivisió de país Modifica el valor a Wikidata
Adoptat perPennsilvània Modifica el valor a Wikidata
Adoptat29 abril 1900 Modifica el valor a Wikidata

La bandera de Pennsilvània es compon d'un camp blau sobre el qual està brodat l'escut d'armes. Originalment autoritzat per l'Estat el 1799, el disseny actual va ser promulgat per llei el 1907.[1] L'estiu de 2007 es va introduir un projecte de llei per modificar la bandera estatal, afegint el nom de l'estat. El projecte de llei no ha estat adoptat per la legislatura.

Classificació de la NAVA[modifica]

El 2001, l'Associació Vexil·lològica Nord-americana (NAVA) va realitzar una enquesta entre els seus membres quant a la qualitat del disseny de les 72 banderes dels estats dels EUA i les províncies i territoris del Canadà, la classificació va donar per resultat que la bandera de Pennsilvània restava en el lloc 57 d'entre les altres 72 participants.

Descripció de l'escut d'armes[modifica]

L'escut d'armes de l'estat està envoltat per cavalls militars a banda i banda, i una àguila calba que representa la submissió als EUA,[2] que representa la nova nació, per sobre. L'escut d'armes estatal inclou un vaixell amb les veles desplegades, una arada i tres garbes de blat que indiquen la importància del comerç, el treball, la perseverança i l'agricultura per l'estat. Envoltant l'escut d'armes hi ha una tija de blat de moro indi a l'esquerra i una branca d'olivera a la dreta, que representen el reconeixement per part de l'estat del seu passat i la seva esperança en el futur. El pergamí sota l'escut d'armes porta escrit: "Virtue, Libery and Independence" ("Virtut, Llibertat i Independència"), que és el lema de l'estat.[3]

Modificacions de 2007[modifica]

Bandera del governador

L'estiu de 2007, la Cambra de Representants de Pennsilvània va votar a favor de canviar la bandera afegint "Pennsylvania" a la part inferior en lletres daurades.[4] La legislació va ser proposada pel representant de l'Estat Tim Solobay. El Senat encara no ha pres mesures en relació amb el projecte de llei.

Bandera del Governador[modifica]

La bandera del Governador de Pennsylvania conté l'escut nacional en un camp blanc. Per sobre de l'escut d'armes, la bandera mostra una cinta vermella on es pot llegir: "The Governor" (El Governador), escrit en lletres d'or de pal sec. Sota l'escut d'armes, la bandera mostra una altra cinta vermella l'escrit següent: "Commonwealth of Pennsylvania" en lletres d'or.

Referències[modifica]

  1. «Status of the Pennsylvania Flag», 12-09-2007. Arxivat de l'original el 2007-10-12. [Consulta: 26 octubre 2007].
  2. «World Flags 101 - Pennsylvania Flags». [Consulta: 27 gener 2009].
  3. «PENNSYLVANIA: PAST AND PRESENT - Symbols». Pennsylvania Historical and Museum Commission. Arxivat de l'original el 2009-01-22. [Consulta: 26 octubre 2007].
  4. «House passes Solobay bill adding 'Pennsylvania' to state flag». Office of State Rep. Tim Solobay [Consulta: 26 octubre 2007]. Arxivat 2007-08-10 at Archive.is «Còpia arxivada». Arxivat de l'original el 2007-08-10. [Consulta: 21 desembre 2022].