Barra lateral

De Viquipèdia

Una barra lateral (en anglès sidebar) és un element de les interfícies gràfiques d'usuari que mostra diverses formes d'informació al costat d'una aplicació d'escriptori o d'una interfície d'usuari d'escriptori. Encara que els continguts pròpiament dits es publiquen en el marc pr incipal, la barra lateral té una sèrie de funcions de gran importància.

Utilitats[modifica]

  • Informació corporativa: La barra lateral és l'espai idoni per a ubicar la informació relativa al projecte de l'autor del lloc web. A diferència del marc de continguts, té un caràcter estàtic. Per això ens podrem assegurar que un component sempre apareix en la part superior i que, per tant, els usuaris el podran veure. Es pot incloure informació corporativa, una presentació breu sobre el contingut del lloc
  • Informació puntual: La barra lateral també serveix com un espai on ubicar informació pròpiament dita, és a dir, contingut vinculat al tema del lloc web. Quant al marc de continguts, té un espai limitat, ja que és menys ample i, per tant, els continguts apareixen més reduïts.
  • Elements interactius: La barra lateral també serveix per a incorporar elements que fomentin la interacció amb els usuaris. Poden estar vinculats amb els continguts que es publiquin en el marc principal. Per exemple, es poden incorporar enquestes i conèixer el percentatge de respostes, els resultats, etc.
  • Inclusió de publicitat. La barra lateral també sol ser l'enclavament del lloc en què s'ubica la publicitat. Alguns gestors i plataformes de blocs ja incorporen un servei d'inclusió automàtica d'anuncis en línia, com Google Ads.[1]

Referències[modifica]

  1. «Bitàcoles de la Xarxa per al ciberviatger». OpenCourseware material. Universitat Oberta de Catalunya. [Consulta: 20 desembre 2014].