Barranc de Montllobar

Infotaula de geografia físicaBarranc de Montllobar
TipusCurs d'aigua Modifica el valor a Wikidata
Inici
Cota inicial1.010 m
Entitat territorial administrativaTremp (Pallars Jussà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióColl de Montllobar
Final
Cota final629 m
Entitat territorial administrativaCastell de Mur (Pallars Jussà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióBarranc Gros
Map
 42° 12′ N, 0° 48′ E / 42.2°N,0.8°E / 42.2; 0.8
Afluent
Dades i xifres
Mida3,5 (longitud) km
TravessaPallars Jussà. Terme de Tremp
Mesures i indicadors
CabalIntermitent

El barranc de Montllobar, és un barranc de l'antic terme de Fígols de Tremp, actualment inclòs en el terme municipal de Tremp, al Pallars Jussà.[1]

Es forma al costat nord-oest del Coll de Montllobar, al nord de la carretera C-1311, des d'on baixa de primer cap al sud, fins que, just passada la carretera, trenca cap al sud-oest. Continua baixant cap al sud-oest, fins que rep per l'esquerra el barranc de l'Obac, lloc on deixa al sud el Mas de Casanova, i aleshores gira cap a ponent, però aviat torna a inflexionar cap al sud-oest.

Al cap d'un tros rep per la dreta el barranc de la Casota, lloc on encara s'inclina més cap al sud. Tot seguit rep per l'esquerra el barranc de Casanova, i al cap d'una mica per la dreta el barranc de la Vall. Al cap d'un altre tram, rep per la dreta el barranc del Ginebrell, i per l'esquerra un altre barranc de l'Obac. Continua el seu curs cap al sud, i encara va rebent altres barrancs afluents: el barranc de l'Abeurador per l'esquerra, el de Canelles per la dreta, fins que arriba al Racó de Miravet i s'aboca en el Barranc Gros.

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]