Batalla més enllà de les estrelles

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaBatalla més enllà de les estrelles
Battle Beyond the Stars
Fitxa
DireccióJimmy T. Murakami
Protagonistes
Director artísticCharles Breen i James Cameron
ProduccióEd Carlin, Roger Corman i Mary Ann Fisher
GuióJohn Sayles i Anne Dyer
MúsicaJames Horner
FotografiaDaniel Lacambre
DistribuïdorNew World Pictures i Netflix Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units
Estrena1980
Durada104 minuts
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Versió en catalàSí 
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Pressupost2.000.000 $ Modifica el valor a Wikidata
Descripció
GènereAcció, ciència-ficció

IMDB: tt0080421 Filmaffinity: 717269 Allocine: 19814 Rottentomatoes: m/battle_beyond_the_stars Letterboxd: battle-beyond-the-stars Mojo: battlebeyondthestars Allmovie: v4291 TCM: 22737 TMDB.org: 14460 Modifica el valor a Wikidata

Batalla més enllà de les estrelles (títol original en anglès: Battle Beyond the Stars)[1] és una pel·lícula estatunidenca dirigida per Jimmy T. Murakami, estrenada el 1980 i doblada al català.[1] És un remake del film Shichinin no Samurai d'Akira Kurosawa.

Argument[modifica]

Els agricultors del pacífic planeta Akir (anomenat en honor dels "Set Samurais" d'Akira Kurosawa) són amenaçats pel tirà de l'espai Sador i el seu exèrcit de mutants, el Malmori. La immensa nau de Sador porta una arma anomenada "Stellar Converter", que transforma literalment planetes en petits sols, destruint tota vida sobre la seva superfície. Amenaça d'utilitzar el convertidor al planeta llevat que el poble d'Akir se li sotmeti quan torni a Akir en alguns dies. Zed, l'últim guerrer Akira, ara vell i cec, suggereix que es reclutin mercenaris per protegir el planeta. A falta de recursos preciosos, Akira no pot oferir sinó aliments i un refugi de pagament. Impossibilitat d'anar ell mateix, Zed ofereix el seu vaixell, Nell, pel treball si poden trobar un pilot. Un jove anomenat Shad recluta mercenaris. Shad inicia el seu vol ignorant que Sador ha deixat un combatent per vigilar el planeta.

Repartiment[modifica]

Nominacions[modifica]

  • 1981: Premi Saturn a la millor pel·lícula de ciència-ficció

Referències[modifica]