Vés al contingut

Buenavista del Norte

Plantilla:Infotaula geografia políticaBuenavista del Norte
Imatge

Localització
Modifica el valor a Wikidata Map
 28° 22′ 20″ N, 16° 51′ 05″ O / 28.3721°N,16.8514°O / 28.3721; -16.8514
EstatEspanya
Comunitat autònomailles Canàries
ProvínciaSanta Cruz de Tenerife
Illa volcànicaTenerife Modifica el valor a Wikidata
CapitalBuenavista del Norte Modifica el valor a Wikidata
Població humana
Població4.710 (2023) Modifica el valor a Wikidata (69,86 hab./km²)
Geografia
Part de
Superfície67,42 km² Modifica el valor a Wikidata
Banyat peroceà Atlàntic Modifica el valor a Wikidata
Altitud120 m Modifica el valor a Wikidata
Limita amb
Organització política
• Alcalde Modifica el valor a WikidataAntonio Jose Gonzalez Fortes Modifica el valor a Wikidata
Identificador descriptiu
Codi postal38480 Modifica el valor a Wikidata
Fus horari
Codi INE38010 Modifica el valor a Wikidata

Lloc webbuenavistadelnorte.com Modifica el valor a Wikidata

Buenavista del Norte és un municipi de l'illa de Tenerife, a les illes Canàries.

Economia

[modifica]

L'economia de Buenavista aquesta basada històricament en l'agricultura. L'explotació turística, impulsada per l'activitat de tot l'arxipèlag, està canviant aquesta base econòmica passant a ser el turisme la major font d'ingressos dels habitants del municipi.

  • Sector primari, base històrica de l'economia del municipi centrat en l'agricultura i en la ramaderia de subsistència. L'activitat agrícola ha donat lloc a racons com El Palmar, Las Lagunetas, Las Portelas i els caserius de Masca, Los Carrizales i Teno Alto.
  • Sector secundari, pràcticament inexistent. Únicament hi ha alguna activitat artesanal i els serveis tendents al manteniment primari de les instal·lacions.
  • Sector de serveis, el nou motor econòmic del municipi centrat en el turisme i en l'explotació dels recursos naturals i socials.

Història

[modifica]

Buenavista del Norte és un dels pocs municipis de Canàries que compta amb Acta Fundacional pròpia, datada en 1513. Però està constatat documentalment que l'11 de març de 1498 ja Buenavista tenia identitat pròpia, car Alonso Fernández de Lugo en aquesta data va cedir a Diego de Cala unes terres situades en La Fuent del Cuervo, lloc de Buenavista. En 1501, part de les seves terres i la mateixa Fuente del Cuervo van passar a les mans d'altre personatge transcendental: Juan Méndez el Vell, el qual va fundar la hisenda anomenada de la Fuente, a partir de la qual es va articular la distribució del poblament urbà de Buenavista. L'expansió del petit caseriu no va trigar a portar-se a terme i en el nou traçat l'origen andalús de molts dels seus habitants quedava ben palès. Tal és el cas de la creació del barri de Triana, que vindria a recordar al més famós de Sevilla. No obstant això, l'aportació poblacional més important tenia origen lusità, i així ho demostra el fet que el primer llibre parroquial, començat en 1512, aparegui escrit en portuguès. La construcció de l'Església de Nostra Senyora dels Remeis vindria a reforçar la identitat del nou nucli de població.

Referències

[modifica]

Vegeu també

[modifica]