CDex

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
CDex
Modifica el valor a Wikidata
Modifica el valor a Wikidata
TipusCD ripper (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Versió inicial5 desembre 1999 Modifica el valor a Wikidata
Versió estable
2.24 (12 agost 2020) Modifica el valor a Wikidata
LlicènciaGNU GPL 3.0
GNU General Public License Modifica el valor a Wikidata
Característiques tècniques
PlataformaWindows Modifica el valor a Wikidata
Escrit enC++ i C Modifica el valor a Wikidata
Més informació
Lloc webcdex.mu Modifica el valor a Wikidata
SourceForgecdexos Modifica el valor a Wikidata

CDex És un programari lliure per Extracció d'Àudio Digital de CD d'Àudio (el que es coneix com a ripejar CD) i conversió de format de l'àudio per Microsoft Windows. Converteix pistes de CDDA d'un CD a arxius de so d'ordinador estàndards, com WAV, Mp3, o Ogg Vorbis. CDex es distribuïa com a programari lliure sota els termes del GNU Llicència Pública General (GPL); tanmateix, tot i que la pàgina web reclama que això és encara el cas, cap codi font ha estat alliberat des del 2005. Iniciat per Albert L. Faber, ara és desenvolupat i mantingut per Georgy Berdyshev.

CDex és capaç de convertir àudio de CD a diversos formats incloent-hi WAV, Vorbis, Mp3 (utilitzant el codificador LAME), VQF, Musepack, APE, i molts altres. A partir de la versió 1.70b2 es pot codificar en format FLAC de forma nativa, però per la versió 1.51 FLAC o d'altres codecs es pot fer servir un codificador extern.[1] Per comoditat, dona suport CD-Text per afegir de forma fàcil, els noms de cançons, artistes, àlbums a les pistes extretes dels CDs. També pot identificar (la majoria) de CDs d'àudio mitjançant una base de dades en línia (freedb).[2] També inclou cdparanoia per una lectura de CD robusta. Es considera CDex És considerat per ser molt configurable i relativament fàcil d'utilitzar.

Referències[modifica]

  1. «Using CDex with Flac hints Arxivat 2010-01-25 a Wayback Machine.». Pfarrell.com. [Consulta: 28 maig 2010].
  2. Christian Brochec: Audacity 2: Enregistrez, montez, mixez. 2nd edition, Pearson Education France, 2012, ISBN 978-2-7440-9402-6, chapter: CD, section: Extraction audio aved CDex (Windows), page 96