Camí de la Mineta de Martorell

Infotaula de geografia físicaCamí de la Mineta de Martorell
Imatge
El camí de la mineta de Martorell quan arriba al Pinar
TipusCamí Modifica el valor a Wikidata
Localització
Entitat territorial administrativaReus (Baix Camp) Modifica el valor a Wikidata
Map
 41° 10′ 19″ N, 1° 06′ 34″ E / 41.172078°N,1.109343°E / 41.172078; 1.109343

El Camí de la Mineta de Martorell és un camí del terme de Reus a la comarca catalana del Baix Camp. També se'l coneix com a Camí de Castellvell o Camí vell de Castellvell.

Surt de la carretera de Reus a Castellvell en direcció nord i passa pel damunt del Pont de Calderons per a trobar-se amb el Camí dels Cinc Ponts i d'allí fer cap a Castellvell. Era, en gran part, l'antic camí de Reus a Castellvell. La Urbanització d'El Pinar ha trasbalsat tot aquell sector, sobretot allà on hi havia la bifurcació on se separava la branca que va a Castellvell de la que va als Cinc Ponts. També se n'hi diu Camí (del Pont) de Calderons. Fins a Castellvell coincideix amb l'antic Camí de Reus a Prades.

La Mineta de Martorell abocava l'aigua en una bassa a l'oest del camí, abans d'arribar al Pont de Calderons. La bassa ara és una piscina de propietat privada. A començaments del segle xx, l'indret era conegut perquè s'hi anaven a fer berenades els dies de festa. D'aquesta mina encara n'agafen aigua a Castellvell.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Camí de la Mineta de Martorell
  1. Amigó, Ramon. Materials per a l'estudi dels noms de lloc i de persona, i renoms, del terme de Reus. Reus: Associació d'Estudis Reusencs, 1988, p. 330-331 i 160. ISBN 8486387655.