Camí de les Bordes

Infotaula de geografia físicaCamí de les Bordes
TipusCamí Modifica el valor a Wikidata
Localització
Entitat territorial administrativaAbella de la Conca (Pallars Jussà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióEl Comellaret
Map
 42° 10′ N, 1° 05′ E / 42.17°N,1.09°E / 42.17; 1.09
Dades i xifres
TravessaCatalunya Catalunya: Abella de la Conca
(Pallars Jussà)
Al NomenclàtorNo hi consta; sí que apareix
en els mapes de l'ICC
Història
Estat de conservacióTransitable amb dificultat
amb vehicles tot terreny.
El Camí de les Bordes, respecte del terme d'Abella de la Conca

El Camí de les Bordes és un camí del terme d'Abella de la Conca, a la comarca del Pallars Jussà.

Recorre el peu de la cinglera de migjorn de la Serra de Carreu, arrencant des del Camí de Mas Palou a prop i a ponent d'aquest mas, i s'enfila pels Serrats de la Font de Bufal cap al nord-oest. Passa a prop i a llevant de Casa Sarró, després per la casa dels Serrats, a peu de camí, de seguida passa per sota i a llevant de la Borda del Miquelet, on ja comença a girar cap al nord-est. Tot seguit s'adreça a Casa Toà, al nord-est de la qual troba l'arrencada cap a ponent del Camí de la Collada del Trumfo. Encara, continua cap a l'est-nord-est fent giragonses per passar pel nord de Casa Víctor; passa per la Feixa el Mola, per migdia del Tossal dels Qualls, i arriba a la Collada del Marinxina.

Continua encara cap al nord-est, i passa ran de la Borda del Castelló i, més lluny, de la Borda Marinxina. Al cap d'un tram més arriba al Tros Rodat, des d'on continua encara cap a llevant per atènyer la Collada i, al nord, la Borda del Paulí. A 100 metres a llevant de la Collada té el seu final, al lloc del Comellaret, però antigament continuava cap a llevant (ara és un corriol), cap a Cal Pere del Trena i fins a Casa Girvàs, on enllaça amb el Camí de Casa Girvàs.

Etimologia[modifica]

Es tracta d'un topònim romànic modern, de caràcter descriptiu: pren el nom de les bordes a prop de les quals passa, a les quals comunica amb Abella de la Conca.

Enllaços externs[modifica]