CamScanner

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
CamScanner

Tipusaplicació mòbil Modifica el valor a Wikidata
Característiques tècniques
PlataformaAndroid Modifica el valor a Wikidata
Formatdescàrrega digital Modifica el valor a Wikidata
Dispositiu d'entradapantalla tàctil Modifica el valor a Wikidata
Equip
DistribuidorHuawei AppGallery Modifica el valor a Wikidata

CamScanner és una app per a telefòn mòbil, creada al 2011, que permet, tant iOS com a dispositius Android, ser utilitzats com a escàners d'imatge.[1] Permet als usuaris "escanejar" documents (realitzant una foto amb la càmera del dispositiu) i compartir la imatge tant en JPEG com en PDF. Aquest app es troba disponible gratuïtament Google Play Store i App Store. La app es basa en el model freemium, amb una versió gratuïta que inclou publicitat i una versió premium amb funcions addicionals.

Contribucions benèfiques[modifica]

El 20 d'abril de 2020 CamScanner va anunciar que, a causa de la COVID-19, l'empresa havia habilitat lliurament remot per estudiants i educadors a cap càrrec addicional. Aquest fet va permetre als estudiants escannejar apunts i demés, així com modificar els documents en línia. A la vegada, els mestres eren capaços de convertir material electrònic a PDF o document de Word per tal de recollir i corregir els deures en línia.[2]

Laboratori Kaspersky[modifica]

El 27 d'agost de 2019, la cyber empresa russa de seguretat Kaspersky va descobrir que versions recents de la app per a Android estava distribuint una biblioteca publicitària que contenia un Comptagotes Troià, el qual era també inclòs dins algun apps prenatalades en diversos mòbils xinesos. La biblioteca publicitària desencriptava un arxiu ZIP que subsegüentment descarregava els arxius addicionals de servidors, permetent el hackeig per controlar el dispositiu, mostrant publicitat intrusiva o cobrant va pagar subscripcions. Google va tancar la app després que Kaspersky informés sobre els seus descobriments.[3][4] Una versió actualitzada del app amb la biblioteca publicitària está disponible a Google Play Store des del 5 de setembre de 2019.[5] Kaspersky més tard va reconèixer "apreciem la disposició per cooperar que hem vist dels representants CamScanner, així com l'actitud responsable sobre la seguretat d'usuari que van demostrar mentre eliminaven l'amenaça…El mòduls malignes van ser trets del app immediatament, i Google Play ha restaurat el app."[6]

Índia[modifica]

Al juny 2020, el Govern de l'Índia va prohibir CamScanner juntament amb 58 altre apps citant dada i assumptes d'intimitat.[7]

Referències[modifica]

  1. «Android CamScanner PDF app 'sent malware to phones'». BBC, 28-08-2019. [Consulta: 7 setembre 2019].
  2. «CamScanner enables remote delivery for students and educators». Times of India, 20-04-2020.
  3. Kan, Michael. «Malware Discovered in Popular Android App CamScanner». PC Magazine, 28-08-2019. [Consulta: 7 setembre 2019].
  4. «Malicious Android app had more than 100 million downloads in Google Play». Kaspersky Lab, 27-08-2019. [Consulta: 7 setembre 2019].
  5. Pelegrin, Williams. «CamScanner returns to the Play Store after getting booted for malware (Updated)». Android Authority, 05-09-2019. [Consulta: 7 setembre 2019].
  6. «CamScanner Malicious Android App». Kaspersky Lab, 27-08-2019.
  7. DelhiJune 29, Rahul Shrivastava New. «Govt bans 59 Chinese apps including TikTok as border tensions simmer in Ladakh» (en anglès). India Today. [Consulta: 29 juny 2020].