Campaneta i la llegenda de la bèstia

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaCampaneta i la llegenda de la bèstia
Tinker Bell and the Legend of the NeverBeast Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióSteve Loter Modifica el valor a Wikidata
MúsicaJoel McNeely Modifica el valor a Wikidata
ProductoraWalt Disney Pictures Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorFórum Hungary, Netflix i Disney+ Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena12 desembre 2014 Modifica el valor a Wikidata
Durada76 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Versió en catalàSí 
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecinema fantàstic Modifica el valor a Wikidata
Qualificació MPAAG Modifica el valor a Wikidata

Lloc webfairies.disney.com… Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt3120408 Allocine: 223228 Rottentomatoes: m/tinkerbell_and_the_legend_of_the_neverbeast Letterboxd: tinker-bell-and-the-legend-of-the-neverbeast Mojo: tinkerbell2014 Allmovie: v600395 Metacritic: movie/tinker-bell-and-the-legend-of-the-neverbeast TMDB.org: 297270 Modifica el valor a Wikidata

Sèrie: Campaneta Modifica el valor a Wikidata

Campaneta i la llegenda de la bèstia (originalment en anglès, Tinker Bell and the Legend of the NeverBeast)[1] és una pel·lícula fantàstica d'animació per ordinador estatunidencade 2015 dirigida per Steve Loter.[2] És la sisena i última entrega de la sèrie de pel·lícules Campaneta, basada en el personatge de la Campaneta de Peter Pan i Wendy de James Matthew Barrie. Aquest va ser l'últim llargmetratge produït per Disneytoon Studios tres anys abans del seu tancament el 28 de juny de 2018. També és l'última de les seqüeles de Disney fetes directe per a vídeos després d'una durada de 21 anys.[3] S'ha doblat al català.[4]

Mae Whitman, Lucy Liu, Raven-Symoné, Megan Hilty, Pamela Adlon i Anjelica Huston repeteixen els seus papers en anglès de Campaneta, Silvermist, Iridessa, Rosetta, Vidia i reina Clarion. Ginnifer Goodwin s'uneix al repartiment, substituint Angela Bartys com la veu de Fawn en aquesta pel·lícula,[1] Rosario Dawson s'uneix al repartiment com el nou personatge de Nyx.[5] La cantant Mel B també s'uneix al repartiment amb el nou personatge de Fury a l'estrena britànica, mentre que Danai Gurira li dona la veu a l'estrena estatunidenca.

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Ta-da! Ginnifer Goodwin turns into Tinker Bell's best friend (fairy exclusive)». USA Today, October 21, 2014.
  2. «D23 Expo: New Art From the Upcoming Disney, Pixar and Disneytoon Movies». ComingSoon.net, August 9, 2013. Arxivat August 11, 2013[Date mismatch], a Wayback Machine. «Còpia arxivada». Arxivat de l'original el d’agost 11, 2013. [Consulta: de gener 18, 2023].
  3. «Disney Shuts Down Disneytoon Studios in Glendale: Exclusive». IndieWire, June 28, 2018.
  4. «Campaneta i la llegenda de la bèstia». ésAdir. [Consulta: 18 gener 2023].
  5. Labrecque, Jeff (November 10, 2014). «See which Hollywood star is coming to Pixie Hollow in the trailer for the Tinker Bell movie». Entertainment Weekly. Arxivat de l'original el November 10, 2014. 

Enllaços externs[modifica]