Can Bohils

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Can Bohils
Dades
TipusMasia Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle xvii, XX
Característiques
Estil arquitectònicObra popular
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaRiudellots de la Selva Modifica el valor a Wikidata
Map
 41° 53′ N, 2° 46′ E / 41.89°N,2.77°E / 41.89; 2.77
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC31096 Modifica el valor a Wikidata

Can Bohils és una masia de Riudellots de la Selva (Selva) inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Es tracta d'un edifici de tres naus, dues plantes i golfes, amb la teulada a dues vessants a laterals amb cornisa catalana. El portal principal és rectangular i presenta una llinda de pedra amb dos anys inscrits, 1601 i 1649, i el text “Antic Manric”. Les obertures de la primera i la segona planta són emmarcades en pedra i ampit motllurat, algunes d'elles estan protegides per reixes de ferro forjat. La del costat dret té un motiu ornamental en forma d'escut a la llinda. Les golfes presenten una finestra trigeminada, d'arcs de mig punt sobre impostes de rajol de factura posterior. Hi ha també un rellotge de sol pintat i el parament és arrebossat. Bona part de la façana i laterals està coberta per una heura, i la casa està envoltada per un jardí tancat amb reixa metàl·lica.[1]

L'edifici ha sofert una important remodelació i l'afegit de cossos amb obertures d'arc de mig punt.[1]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Can Bohils». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 5 agost 2017].