Can Flequer i Can Pantiquet

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Can Flequer i Can Pantiquet
Imatge
Can Flequer
Dades
TipusMasia Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estil arquitectònicObra popular
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaMollet del Vallès (Vallès Oriental) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióAv. Gaudí - c. Can Flaquer.
Map
 41° 33′ N, 2° 13′ E / 41.55°N,2.22°E / 41.55; 2.22
Bé cultural d'interès local
Id. IPAC17831 Modifica el valor a Wikidata

Can Flequer i Can Pantiquet és un antic conjunt residencial rural, avui integrat en el nucli urbà de Mollet del Vallès (Vallès Oriental). Dels diversos edificis destaquen les masies de Can Flequer i de Can Pantiquet protegides com a bé cultural d'interès local.

Descripció[modifica]

Can Pantiquet

És un conjunt format per diversos edificis dels quals en destaquen dos. Can Flequer és de planta quadrangular, de dues plantes d'alçada i coberta a dues vessants de teula àrab. Destaquen el portal i finestral central. Can Pantiquet té tres plantes d'alçada, forma quadrangular i coberta a dues vessants. Ambdós tenen murs de càrrega de paredat comú, sostres i cobertes amb bigues i cabirons de fusta. La relació dels dos edificis crea dues places independents. Alguns annexes de les dues masies no tenen valor arquitectònic.

Història[modifica]

L'ús original del conjunt és residencial amb dependències annexes per l'activitat agrícola i producció artesanal. Aquestes edificacions rurals estan avui en un espai plenament urbà habilitat per a equipaments col·lectius. L'estat de conservació de Can Flequer és bo, el de can Pantiquet no tant.

Referències[modifica]

  • «Conjunt Can Flequer i Can Pantiquet». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 25 abril 2012].

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Can Flequer i Can Pantiquet